Dr. Viorel Roman: Antioccidentalismul lui Dughin și Puric

25 Apr 2017 by admin, Comments Off on Dr. Viorel Roman: Antioccidentalismul lui Dughin și Puric

Antioccidentalismul lui Dughin si Puric  

este expresia panslavismului, panortodoxiei pravoslavnice in vremea lui Vladimir Putin, seful Federatiei, Bisericii ruse, protectorul ortodocsilor, si a ortodoxiei moldo-valahe in simfonie cu partida devalmasiei PMR, PCR, FSN (PNL, PSD), pe linia interbelica a lui Nae Ionescu, Legiunii Arhangelului Mihail: „cine nu-i ortodox, nu-i roman.“

Moscovitul Alexandr Dughin (1962-) pledeaza pentru a III-a Roma, pe cand bucuresteanul Dan Puric (1959-) pentru a IV-a Roma. II uneste aversiunea fata de UE/NATO, iar adversitatea e din perioada interbelica cand Moscova era anticrestina si Bucurestiul i-a luat astfel locul ca a IV-a Roma. Nicolae Iorga: Bizant dupa Bizant, Bucuresti 2002, 280 p.

Dupa erodarea Lagarului ortodoxo-comunist, viziunii Profetului Israelului Amos si a lui Karl Marx, nepotul unui rabin ranchiunos, refacerea unitatii Vechiului cu Noul Testament si mai ales speranta refacerea unitatii crestine s-a metamorfizat in lehamite, pentru ca integrarea in civilizatia occidentala a ortodocsilor fara unirea cu Roma e o iluzie. Fata morgana a Formele fara Fond, mimarea integrarii in UE/NATO pe linia culturala, masonica, germana, maghiara, evreiasca e sortita esecului.

Unirea de la 1859 s-a facut dupa Razboiul Crimeii cu sprinjin occidental inpotriva Rusiei tariste, cea din 1918, dupa Razboiul Mondial, tot cu sprinjin occidental impotriva Rusiei comuniste. Asta explica atat incercarea lui Dughin de a-i convinge pe toti ortodocsii sa adere la planul rusesc Euroasiatic, cat si aversiunea fata de UE/NATO, din care face parte Romania din 2007. Fara aceasta apartenenta, in cazul redefinirii sferelor de influenta a Chestiunii Orientale, Romania ar putea avea soarta Bucovinei, Tinutului Herta, Bugeacului, Transnistriei, Gagauziei, Republicii Moldova.

Rusii au purtat opt cruciade ortodoxe de eliberare a Constantinopolului, asa ca e un afront pretentia moldo-valahilor de a fi urmasii Bizantului si mai ales o politica independenta sau potrivnica celui de a III-a Roma, Moscova. De aceea Ion Antonescu si Nicolae cu Elena Ceausescu au fost ucisi. Puric nu-i in primejdie in pledoaria sa pentru a IV-a Roma, care prinde un contur arhitectural cu Biserica Mantuirii Neamului din curtea Palatului lui Ceausescu. Primejdioasa e insa incercarea moldo-valahilor de a periferiza Biserica Unita cu Roma, cu prilejul aniversarii a unui secol de la Marea Unire. Contraproductiva e monopolizarea Ideii de emancipare nationala si sociala a Scolii Ardelene, mai ales ca este asteptata vizita papei Francisc.

Links:

http://bentodica.blogspot.ro/2016/10/papa-francisc-in-romania.html

http://confluente.ro/Viorel_roman_revenirea_rusilor_si_mo_viorel_roman_1357895454.html

http://confluente.ro/Viorel_roman_antioccidentali_viorel_roman_1369254427.html

http://vorba.16mb.com/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc/

https://valcea-turism.ro/prof-dr-viorel-roman-papa-francisc-romania-si-chestiunea-orientala/

http://confluente.ro/Viorel_roman_statul_si_bise_viorel_roman_1388742302.html

http://www.marianagurza.ro/blog/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremii-spre-est-sau-vest/

http://www.amosnews.ro/viorel-roman-spre-est-sau-spre-vest-2017-03-06

http://www.marianagurza.ro/blog/2017/01/23/dr-viorel-roman-romania-stat-mafiot/

http://confluente.ro/Viorel_roman_antioccidentali_viorel_roman_1369254427.html

http://www.ziarulnatiunea.ro/2014/08/13/%EF%BB%BFrazboiul-rece-religios-in-2014/

https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Scoala%20Ardeleana%20si%20cea%20moldovalaha%20de%20Roman.htm

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Formula-moldo-valaha-a-statului-a-esuat-Viorel-Roman-Agero.htm

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii