Viorel Roman: Germania 2017

14 Jun 2017 by admin, Comments Off on Viorel Roman: Germania 2017

Germania 2017, comemoreaza 500 de ani de protestantism, de revolta impotriva Sfantului Imperiu Roman, care a generat Razboiul religios de 30 de ani in care au murit o treime din populatie si daca n-ar fi gasit Roma solutia – cuius regio, eius religio – macelul nu se oprea si turcii, islamul n-ar fi fost oprit la Viena. Rezultatul Razboiului de 30 de ani e divizarea Germaniei in catolica si protestanta, destramarea Sfantului Imperiu in natiuni, dar hotaratoare pentru ortodoxie, e sansa de a intra in Europa printr-o alianta cu protestantii, inpotriva papei de la Romei. Vezi Petru cel Mare, alianta Hitler-Stalin.

Si la invazia din zilele noastre protestantii au un comportament sui generis pe care Mircea Eliade l-a analizat la Adolf Hitler prin prisma Ragnarök-ului. In acest mit zeii si oamenii, fara deosebire intre ei, lupta pe viata si moarte, pana la distrugerea totala, dupa care renaste insa o lume noua, purificata. In Berlinul protestant, d-na Angela Merkel, fica de pastor protestant, saluta sans frontières invazia a zeci de milioane de mahomedani, si pentru ca acestia au obligatia razboilui sfant, Jihad, ne astepta o lupta pe viata si moarte a la Ragnarök, dupa care renaste fireste o lume noua, purificata.

Germania face parte din UE/NATO si viziunea vikingilor nu va merge pana la capat ca in Razboiul de 30 de ani sau la Adolf Hitler. Dar daca cu cat lucrurile se schimba mai mult, cu atat ele raman de fapt la fel, e clar ca renasterea Rusiei sub Putin, a Americii First sub Trump si Angliei dupa Brexit ne reaminteste ca atunci cand anglo-americanii dau mana cu rusii, ca in razboiul mondial I si II, Germania e in pericol.

Ragnarök, Carol cel Mare, Razboiul de 30 de ani, desfiintarea Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana dupa Napoleon, romantismul german, nationalismul, materialismul, socialismul, national-socialismul, doua imperii germane si doua razboaie mondiale pierdute in fata sfintei aliantei dintre ortodocii rusi si protestantii anglo-americani, Germania delenda est, reeducarea anglo-mozaica si ruso-pravoslavnic, santajul umanitar, constrangeriile political correctness ale invaziei afro-asiaticilor mahomedani si idolatri sunt nolens, volens reperele istorice milenare ale politice germane si europene, greu de deslusit, dar inevitabile.

Era protestanta a d-nei Merkel s-a sfarsit, chiar daca mai obtine un mandat, pentru ca sansele unei Sfante Aliante est-vest, rezolvarii Chestiunii Orientale, delimitarea sferelor de influenta – occidentala, ortodoxa, islamica – in Orinentul Apropiat, sunt putin probabile si politica germana e in 2017, din nou la o rascruce religioasa.

viorel-roman.ro // https://www.academia.edu/ // viorel-roman-bremen.over-blog.de

Bremen la 14 iunie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii