Viorel Roman: Cine, cum a declanșat războiul mondial? (4)

4 Sep 2017 by admin, Comments Off on Viorel Roman: Cine, cum a declanșat războiul mondial? (4)

Napoleon, Hitler, Merkel

Proiectul Europa Mare, nu este în interesul anglo-saxonilor, declara Boris Jonson, ministru de externe al Marii Britanii, pe vremea când pleda pentru Brexit, inspirat de Churchill în vreme de război, ca ţara sa să devină eroina eliberatoare. Şi d-na Le Pen, Frontul Naţional frencez, vrea asta. Nici protectorul ortodocşilor nu-i de acord cu UE/NATO. Vladimir Putin îi vrea pe toti greco-pravoslavnici în Eurasia sa.

Boris Jonson, Le Pen refuza €, UE, politica germană, care încalcă tratate în timp de pace şi îi obliga pe englezi, francezi şi alţi memebrii ai UE, să plătească sute de miliarde € pentru Grecia, să suporte criza €, administraţia lui Junker, invazia a milioane de mahomedani şi idolatrii etc. Aceasta destabilizare promovată de Berlin nu lezează interesele Moscovei, din contră.

Popularitatea d-nei Merkel a scăzut. La alegerile din Mecklenburg-Vorpommern, Uniunea Creştin Democrată este surclasata de Alternativa pentru Germania/AfD, care aruncă peste bord mai toate taburile postbelice. Deja nu mai e sigur că prima femeie cancelar, reprezentanta DDR-ului defunct, câştiga alegerile. AfG a ajuns de la 0 la 10%. În SUA, după Brexit, americanizarea lui Donald Trump, nu globalizarea, motivează electoratul.

Se ştie cum au clacat, eşuat Napoleon şi Hitler in capcana intinsa de anglo-mozaici in vest si de rusi in est. Dece invita Merkel afro-asiatici incompatibili cu tradiţia creştină şi teologia muncii? Dece nu respecta tratatul monedei €? Dece nu vede că e responsabilă de Brexit, de protestul grecilor, italienilor, ungurilor, care dirijează refugiaţii spre Berlin? Dece a ajuns dependenta de Turcia din ce in ce mai islamica a lui Erdogan? Dece generează costuri de un bilion de euro pentru germani, dar şi pentru toţi europenii, fără să întrebe pe nimeni? În interesul cui destabilizează Merkel marele proiect Europa? Nu există răspuns la întrebări pe care şi le pun europenii. Ele vor fi găsite de istoricii genaratiilor viitoare. Până atunci ne mărginim la constatările din: Alternativă pentru Germania, AfD; Dezmembrarea Europei; Brexit 2016; Criza d-nei Merkel; Era d-nei Merkel; Invazia barbarilor din: www.viorel-roman.rohttp://viorel-roman-bremen.over-blog.de/ ;

http://www.gandaculdecolorado.com/napoleon-hitler-merkel/

https://jurnalulbucurestiului.ro/napoleon-hitler-merkel-2/

http://www.holzauge.de/napoleon-hitler-merkel.htm

http://necenzuratmm.ro/editorial/51206-napoleon-hitler-merkel.html

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Napoleon-Hitler-Merkel-VR-Agero-2016.htm

Churchill, Hitler si Antisemitismul

Acesta este titlul cartii istoricului Dr. Stefan Scheil aparuta in editura Duncker & Humbolt, Berlin 2008, 335 p., in care se anlizeaza “dictatura germana, inamicii ei si criza europeana 1938/39”. Adolf Hitler preia puterea 1933 si pune in practica Programul din 24 feb. 1920, de 25 de puncte, pe 2 p., al Partidului National Socialist al muncitorilor germane. Un deziderat era realizarea unei societati fara drept roman si evrei, care urmau sa emigreze cu avere, in mod pasnic. Antisemitismul era raspandit ca urmare a foametei si umilitelor impuse de invingatori. In caz de foamente acelasi destin l-ar fi avut toti strainii.

Alertate, organizatiile evreisti din lumea anglo-saxona incep boicotarea economiei germane. Reactia nazistilor: “Nu cumparati de la evrei!” Un evreu ucide un diplomat, nazistii dau foc la sinagogii etc.

Proiectul antisemit de a realiza un stat fara evrei trebuia combatut cu toate mijloacele – pe viata si pe moarte. Pentru ca daca Germania ramanea fara evreii in mod civilizat, ar fi devenit un precedent periculos.

Polonia cu 10% din popolatie evrei, care vorbeau jedisch, o alta limba decat cea oficiala, ar fi cerut acelasi lucru. Pe de alta parte emigrarea evreilor in USA ar fi dat apa la moara antisemitismului local.

Asa ca organizatiile evreisti s-au opus emigrarii evreilor din Germania, luand in calcul victime in randul conationalilor. Pe de alta parte l-au sustinut cu toate mijloacele pe Churchill si “Partidul razboinicilor” din Marea Britanie cu organizatia Focus pentru a inlatura cu toate mijloacele nazismul.

Cei care incercau o solutie pasnica pe continent au fost incet dar sigur marginalizati. Pe de alata parte Iosif, V. Stalin, un conducator mult mai radical si mai clarvazator decat Hitler s-a folosit de “contradictiile din lagarul capitalist” pentru a “arunca in aer Europa” in folosul internationalei comuniste, a clasei muncitoare si al URSS-ului.

Atat Vladimir I. Lenin cat si urmasul sau Stalin erau convinsi ca dupa un al doilea razboi mondial clasa muncitoare “va rupe lanturile”, va prelua puterea, ca in Rusia dupa primul razboi mondial, si va realizeaza idealurile panslaviste, panortodoxe si mai mult decat atata. Dictatura proletariatului va inlatura exploatarea omului de care om in toata lumea!

Polonia si Romania erau folosite in aceasta criza ca pioni de sacrificiu atat de imperialistii occidentali cat si de kominternistii de la Moscova. Polonezii erau folositi ca atacatori la razboi de catre Chrchill.

Viorel Tilea, ambasador la Londra, se plangea de un dictat german fantoma, o dezinformare. Un discurs al generalului Halder, fabricat in laboratorul de dezinformare Focus, cu scopul de a agrava criza este considerat si azi ca autentic, chiar de germani. Asa ca nu-I de mirare ca pe internet la Sectia “Istorie: minciuni si falsuri” a Ministerului Apararii Rusiei, Sergej Kovalijev arata recent ca vina izbucnirii razboiului in 1939 este a Poloniei, care a refuzat “cu incapatanare” cererile moderate germane.

In acest context este firesc ca antisemitismul, punerea la indoiala a Holocaustului, e sanctionat in mai multe tari si de mai multa vreme, de lege. Aceiasi politica se va practica si in Rusia lui Vladimir Putin, care nu mai vrea sa accepte “minciuni si falsuri”. De aceea vinovatii vor fi pedepsiti cu inchisoare de la 3 la 5 ani.

www.viorel-roman.ro

Bremen la 22 iunie 2009

Hitler

Dacă google e barometrul interesului pe Internet, atunci Adolf Hitler (1889-1945) are o cotă de 40 de milioane.

Care ar fi fost soarta Germaniei, dacă ar fi murit în 1939? Pentru că ce a realizat el după 1933 a depăşit cu mult ceea ce a obţinut Bismarck. Pe plan intern, el lichidează şomajul şi face ziua de 1 mai sărbătoare. Economia, cultura, ştiinţa şi tehnica se înviorează după ce el reface demnitatea naţională călcată în picioare la Pacea de la Versailles 1919.

Austriac, de origine modestă, tatăl vameş, Hitler cade la examenul de admitere la Arte Plastice. Dar la Viena îşi formează, marginalizat fiind, un program revoluţionar contra marxiştilor, evreilor şi burgheziei. Pleacă la München, este voluntar în armata germană, victimă a gazelor de luptă, obţine Crucea de Fier II.

După război transformă Partidul Muncitoresc German într-o „Mişcare” naţional-socialistă a muncitorilor germani. Combate democraţia. Puciul său eşuiază şi ajunge în puşcărie unde dictează Mein Kampf, o ofertă politică de o surprinzătoare sinceritate.

Eliberat înainte de termen ajunge la putere totuşi pe cale democratică cu ajutorul burgheziei, care-l folosea împotriva comuniştilor. Consecvent, cei de stânga, marxiştii, evreii sunt persecutaţi şi internaţi în lagăre.

Burghezia, nobilimea devine naţional-socialistă, asfel că Hitler era ori slab, ori corupt de cei de dreapta. Exterminarea „paraziţilor” îi privea numai pe handicapaţii „arieni”.

1/3 din evreii emigrează. Holocaustul nu poartă direct semnătura lui Hitler. Elita naţional-socialistă era antisemită, nu mai avea nevoie de aşa ceva. Oricum Lagăre de exterminare n-au existat în Germania, ci numai în est.

În războiul cu „iudeo-bolşevicii” ruşi poziţia anglo-saxonilor era hotărâtoare. Premiza că „verişorii” anglo-saxoni vor fi de partea „arienilor” germani şi nu de partea slavilor „inferiori” a fost tot timpul falsă.

Stalin se aliază şi „cu rasa superioară” şi cu anglo-americanii anti-comunişti şi ocupă astfel jumătate din Europa.

În Berlinul înconjurat de Armata Roşie, Hitler face un bilanţ în faţa fruntaşilor Mişcării sale. Pe cei de stânga, marxişti, evreii i-a lichidat, dar pe burghezi, pe nobili i-a neglijat, un păcat de neiertat: cei de dreapta, erau oameni de ieri, fără elan revoluţionar sau chiar trădători. Stalin nu s-a lăsat orbit de aparenţe şi a învins.

La sfârşitul vieţii Hitler îşi exprimă regretul că în România s-a bazat pe regele depăşit de vreme, pe anturajul sau corupt şi reacţionar, care l-au arestat pe conducătorul armatei şi predat la comunişti (!), în loc să promoveze forţele revoluţionare tinere.

E o ironie a istoriei că în România, reacţionarii şi corupţii, cei de dreapta, liberalii, conservatorii, ex-regele, trădătorii de ieri, sunt şi astăzi la putere sau reîmproprietăriţi, în timp ce 90% din tineret vor să părăsească ţara.

Succesele lui Hitler s-au pulverizat în războiul mondial al II-lea, care a durat cinci ani: 50 de milioane de morţi; germanii, Europa Centrala la pământ.

La întrebarea ce-ar fi fost dacă Hitler murea în 1939, nu există un răspuns.

În ceea ce priveşte România, după 1989, s-a revenit la cutumele balcanice, care l-au corupt şi pe Hitler.

Prof. dr. Viorel Roman, consilier academic la Universitatea din Bremen, Germania

Bremen la 13 decembrie 2006

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii