Alin Cucuruzan: N-a fost să fie o tabără ca oricare alta

13 Sep 2017 by admin, Comments Off on Alin Cucuruzan: N-a fost să fie o tabără ca oricare alta

 

            Putea să fie o tabără literară ca oricare alta, dar n-a fost să fie așa. Nici nu avea cum să fie ca oricare alta. Cum să fie ca oricare alta când organizatorul taberei a fost Mariana Moga, cu sprijinul Uniunii Artiștilor Plastici – Sucursala Sebeș și al Asociației Astra – Despărțământul „Vasile Moga” – Sebeș. Cum ar fi putut să fie ca oricare alta când maeștri de ceremonie au fost Cornel Udrea și George Terziu, când vin niște îngeri să îți cânte (Corina Ofelia Corpodean și elevii ei, Aurel Gâță). Apoi, gândiți-vă puțin la locație: Mărtinie – Șugag, la picioarele Transalpinei. Cu frunțile sprijinite de păduri, mocnind a vis și icoană, mai plângea pe gleznele noastre un fir de apă șoptindu-ne tainele creației. Și ca într-un naos primordial și atemporal, ascultam corul munților cântând a-capella pricesnele naturii. Și pentru că nu era deajuns, peste toate astea s-a așternut prietenia, ca o haină îmbrăcată de toți în același timp, ca o melopee cântată în surdină de toate inimile în același timp, în același ritm, cu aceeași intensitate. S-ar putea să nu mă credeți (nici eu nu m-aș crede dacă nu aș fi fost acolo), există însă, mărturii scrise și filmate de Radu Roncea (Ringul Politic). Cotidianul, cealaltă față a realității, ținea să îmi aducă aminte de existența lui absorbindu-mă în tumultul său bucată cu bucată, gând cu gând, cuvânt cu cuvânt, așa că am plecat visând la viitoarea tabără și la mirajul transformat în realitate. Cum să fi fost o tabără ca oricare alta când eu, încă, nu m-am întors de tot din ea.

————————

Alin Cucuruzan

Cluj

25 iulie, 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii