Alexandru Nemoianu: Răul sub același semn

29 Oct 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: Răul sub același semn

În Noiembrie 2016 alegerile prezidenţiale din USA, în ciuda presiunilor făcute de administraţia atunci existentă şi ale unei media părtinitoare până la delir, Preşedinte a fost ales Donald Trump.
Victoria lui a fost comentată în fel şi chip dar cauza esenţială a fost şi este cu grijă ocolită.

Alegerea lui Trump a fost un semn de protest şi exasperare. Protest şi exasperare cu un sistem politic care nu mai avea nici o legătură cu interesele majorităţii Naţiunii Americane.

Un sistem care generase şi garanta o diferenţă obscenă între bogaţi şi săraci, în care mai puţin de 1%  din populaţie are în stăpânire circa 90% din avuţia celei mai bogate ţări din lume. Un sistem care a transformat Republica într-un imperiu mondial şi mai exact într-un “imperiu sodomit”. Un sistem care prin ideologia lui, a unui materialism consumerist vulgar şi prin bestiala “corectitudine politică” urmăreşte să transforme populaţia în roboţi imbecilizaţi. Deci împotriva acestui sistem şi a candidatului sau, movila de osânză amorală Hillary Clinton, a votat Naţiunea Americană.

În condiţiile în care diferenţele dintre cele două partide care există în USA nu există, a fost singura posibilitate de a încerca repararea sistemului. Şi să fim foarte lămuriţi. Cei care au ales această cale de protest nu sunt cei care detestă America, sunt cei care iubesc America şi vor să o facă mai bună şi mai dreapta către toţi fii ei.

Alegerea lui Donald Trump nu înseamnă că el va reforma sistemul, de fapt el este o emanaţie a sistemului, dar un alt lucru se poate întâmplă.

Fiind din afară sistemului politic şi nefiind un politician Donald Trump, prin autoritatea oficiului pe care îl controlează, poate sparge structurile care fac sistemul amintit să funcţioneze. Aşa se explică opoziţia pe care o fac lui Trump tot ceea ce alcătuieşte “statul profund” (adică serviciile de securitate, funcţionărime, etc.) cărora li se adaugă o media care efectiv este furibundă, cu spumă la gură şi TOATE Organizaţiile Ne Guvernamentale. Organizaţiile care manipulează populaţia în jurul celor mai obscure şi dubioase lozinci (homosexualitate, rasism, etc.). Acele organizaţii sunt finanţate şi controlate de către financiari ale căror interese sunt identice cu cele ale sistemului amintit. Organizaţii care promovează, de fapt, interese potrivnice celor care demonstrează din inconştienţă şi spirit imitativ. Deci toate aceste OGN s-au coalizat sub un semn #Rezist. Iar cu asta ajungem aproape de casă.

Nu este întâmplător că în România OGN-urile s-au găsit adunate sub acelaşi semn. Nu este coincidenţă că ele folosesc acelaşi #Rezist. Este dovadă că OGN din întreagă lume sunt controlate de aceiaşi voinţă şi că în România acea voinţă se cheamă George Soros. Nici măcar nu mai are importantă că pentru orice Român cu bun simt bănuiala că cineva ar stă sub inflenţă lui Soros are efectul unei sonore flatulante publice. Altceva are importantă.

Importanță are faptul că aceste ONG sunt un cancer mondial. Ele promovează şi împrăştie acelaşi venin în toată lumea. Otrava “globalismului”,  a pierderii în anonimat şi număr socio-economic, a distrugerii oricărei individualităţi naţionale, a ştergerii Credinţei. Ca acest “globalism” și-a pierdut orice urmă de credibilitate morală este limpede. ”Globalismul” se încurcă în propriile sale minciuni și se destramă dinauntru. Spre exemplu “globaliștii” sunt furibunzi față de cererea Cataluniei de a fi stat independent dar în chip entuziast au sprijinit, cu bombe, independent Kosovo. Care este consecvența? Dar iarăși despre cei care se alătură OGN-urilor în România.

Este vorba că un prea mare număr de Români slujesc, din ignoranţă sau din prostie, interesele celora care nu vor binele României şi al Românilor. Sunt slugi pe gratis ale celor care îi hingheresc. Sunt mulţi, şi personal cred că cei mai mulţi, care sunt aflaţi sub semnul  #rezist sunt acolo fără să ştie de ce şi din spirit imitativ, din mimetism şi din nătâng duh de a contrazice. Un mare număr sunt tinerei şi tinerele foarte neliniştiţi hormonal (multe dintre aceste “tinerele”, îmi va fi scuzată brutalitatea expresiei, candidate sigur la blenoragie (în cel mai bun caz)) şi sunt şi mulţi tomnateci, blocaţi într-o adolecență mentală şi care confundă obrăznicia cu personalitatea şi zvonul public cu cultură. Ei sunt ceea ce de mult a fost definit ca “stultorum infinitus numerus est” (nesfârşita mulţime a proştilor) şi care alcătuiesc ruşinoasa ceaţă a “imbecililor utili”; oameni care fac rău din prostie şi care de fapt sunt victime ale civilizaţiei.

———————————

Alexandru Nemoianu
Istoric
The Romanian American Heritage Center

29 octombrie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii