Viorel Roman: Vizita Patriarhului Kirill al Rusiei

1 Nov 2017 by admin, Comments Off on Viorel Roman: Vizita Patriarhului Kirill al Rusiei

Vizita Patriarhului Kirill al Rusiei la Bucuresti cu prilejul Anului Comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului şi al aniversării a zece ani de patriarhat ai Preafericitului Daniel este la fel de surprinzatoare ca si schimbarile de paradigme din Rusia crestina a lui Putin si Kirill.

Aniversarea a 100 de ani de la Marea Revolutie din Octombrie, 7 noiembrie, sau Lovitura de Stat a tradatorului V.I. Lenin nu i se mai acorda nici o atentie din partea oficialitatilor de la Moscova, ci e pomenita la periferie numai de nostalgicii comunisti.

Pentru Putin si Kirill modernizarea lui Petru cel Mare, Pjotr Stolypin si Josef Stalin merita urmata, pomenita, nu Teroarea Rosie, cei trei ani de Razboi civil al bolsevicilor lui Lenin si Trotzki, la care au participat britanici, francezi, polonzi si japonezi cu trupe in Arhanghelsk, Ucraina, Crimeea si Vladivostok, cu hecatombele de victime, care nu au adus nimic pozitiv Imperiului, ci mai degraba obsesia, prezenta pana si azi, ca Rusia ii inconjurata de dusmani.

Rusia si Romania sunt cele mai mari tari ortodoxe, ambele au trecut prin experimentul traumatic marxist-leninist, fara Dumnezeu, si cauta acuma impreuna un raspuns la redefinirea in lumea moderna, occidentala, ceea ce a incercat anul trecut in Grecia, fara participarea mai ales a Rusiei, Marele si Sfantul Sinod al Bisericilor Ortodoxe, in conditiile acutizarii Chestiunii Orientale.

In lupta pentru mostenirea Imperiului Roman de Rasarit, Bizant, Otoman, „a treia Roma“, Moscova este din nou activa in apararea crestinilor orientali si din acest conflict multisecular intre islam, ortodoxie si occident, face parte nolens, volens si Romania. De aceea invitatia patriarhului Kirill adresata patriarhului Daniel de a participa la aniversarea a 100 de ani de la reinfiintarea Patriarhiei Rusiei, capata o importanta greu de trecut cu vederea, mai ales ca este asteptat si papa Francisc in Romania, cu prilejul aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire.

———————————-

http://confluente.org/Viorel_roman_statul_si_bise_viorel_roman_1388742302.html

https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016

https://valcea-turism.ro/prof-dr-viorel-roman-papa-francisc-romania-si-chestiunea-orientala/

www.academia.edu/…/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf

https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sau-vest/

www.viorel-roman.ro

Timisoara, oct. 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii