Viorel ROMAN: După Congresul PSD

11 Mar 2018 by admin, Comments Off on Viorel ROMAN: După Congresul PSD

După Congresul PSD, România și Europa parteneri inegali, care se străduiesc să ascundă sub preș ce știe tot statul global.

După vizita istorică a Sfântului Ioan Paul II la București, vin oficialitățile UE/NATO si in 2007, fără să îndeplinească criteriile, România ortodoxă e acceptată generos, integrată cu drepturi aproape depline în civilizația catolică, tot așa, cum după Războiul Crimeei și Războiul Mondial, occidentalii au hotărât Unirea Principatelor, Marea Unire și integrarea iî civilizația apuseană, împotriva Rusiei pravoslavnice și ortodoxo-comunistă, mereu în poziția de a invada Europa.

Fără refacerea unității creștine cu Roma, România, Bulgaria, Grecia, Cipru, 45 de milioane de ortodocși integrează normele, valorile și tradiția catolica, milenara a Sfântului Imperiu Roman de Națiune Germană, codificata în acquis / drepturile și obligațiile statelor Uniunii Europene. În Sfântul Imperiu ortodocșii erau tolerați, poate și de aceea rezultatele de până acuma sunt modeste. Grecii sunt faliți, bulgarii nu știu ce-i acquis-ul, moldo-valahii, care n-au făcut parte din Sf. Imperiu, ca ardelenii uniți cu Roma, distrug industria, irigațiile, vând pământul la străini și sunt băjeni în vest, pe locul doi în lume, după Siria în război civil.

Înainte de întâlnirea cu Bush la Malta, la Roma, Sf. Ioan Paul II îi atrage atenția lui Gorbaciov să nu se grăbească, pentru că adaptarea mentalităților celor rupți de lume în Lagărul ortodoxo-comunist, la cerințele globalizării, cere timp. Sfat desconsiderat și la Congresul partidei ortodoxo-socialiste moldo-valahe PMR, PCR, FSN, PSD, care decide brusc ca tara va fi a opta putere a Europei în 2040, dar trece cu vederea generozitatea Sf. Ioan Paul II, că Papa Francisc nu mai vine la Centenar, băjenirea a cinci milioane la catolicii dn Italia, Spania etc., trece cu vederea necesitatea refacerea unității de credință cu Roma, conditio sine qua non a egalității, a acquis-lui. În acest context rupt de realitate, Adrian Severin vede în Congresul PSD „o butaforie ipocrită menită a acoperi lupta nemiloasă pentru putere într-o țară fără putere“. Rupta în state paralele ilegale în război, cât mai rezistă o astfel de țara? Încă doi ani, cu speranța că se înșeală fostul ministru de externe, deputat PSD și în Parlamentul European.

http://flux.md/articles/reprezentantii-nostri-intre-dadaism-suprarealism-si-absurd

http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele/

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/09/statul-roman-stat-mafiot.html

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/leviathan/nr.87.html

https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sau-vest/

www.viorel-roman.ro

———————————–

Dr. Viorel ROMAN

Timișoara la 10 martie 2018

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii