Miercurea cea mare

11 Apr 2012 by admin, Comments Off on Miercurea cea mare

 


Ziua aceasta Mantuitorul a petrecut-o intreaga in Betania,unde avea prieteni dragi; pe Lazar cel inviat din morti, pe surorile lui Marta si Maria, pe Simon leprosul si pe altii.

Pe cand se afla in casa lui Simon leprosul, sezand la masa, s-a apropiat de EL o femeie cu un vas de alabastru cu mir scump si l-a turnat pe capul Lui si pe picioare.

Lui Iuda cel iubitor de argint i-a parut rau si i-a zis:

– Pentru ce s-a facut aceasta paguba?! Caci acest mir se putea vinde pe un pret mare si da saracilor !

Iisus insa i-a zis:

– Pe saraci ii aveti pururea cu voi, iar pe Mine nu Ma aveti pururea, aceasta femeie a turnat mir pe trupul Meu si M-a pregatit pentru ingropare !

Pe cand Iisus se afla cu ucenicii in Betania, in Ierusalim se uneltea razbunarea fariseilor si carturarilor. Ei s-au strans in sobor si au hotarat moartea Mantuitorului. Pe cand se sfatuiau ei, iata ca se apropie Iuda Iscarioteanul ! Se infatiseaza inaintea lor si le fagaduieste a-i ajuta sa-L prinda, zicandu-le:

– Ce-mi veti da mie si eu il voi da in mainile voastre?

Iar ei s-au invoit cu el sa-i dea 30 de arginti.

Pamantul nu s-a cutremurat, soarele straluceste mai departe peste omenire, frunzele maslinilor fosnesc usor asupra Celui ce se roaga in aceasta seara pentru toti oamenii, si mai cu seama ptr aceia care vor striga:

– Sa se rastigneasca! Sa se rastigneasca !

Daca atunci langa Iisus era un Iuda, cati s-au mai nascut si se vor mai naste pana la sfarsitul veacurilor, ca sa-L vanda pe bani, sa-L tradeze pe Mantuitorul sufletelor noastre?!

De aceea, Sfanta Biserica pomeneste foarte des despre fapta cea marsava a tradatorului Iuda, ca sa auda toate urechile crestinilor pana la sfarsitul veacurilor.

Astazi, atatea iude sunt !

Si care-L vand pe Mantuitorul pe orice lucru de nimic!

Iuda pentru tradare nu si-a agonisit numai spanzuratoarea, ci si muncile cele nesfarsite ale iadului.

Grozav lucru este a cadea in mainile Dumnezeului celui viu.

http://www.crestinortodox.ro/

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii