Radu Gyr – Poetul martir: 37 de ani de la trecerea în veşnicie

30 Apr 2012 by admin, Comments Off on Radu Gyr – Poetul martir: 37 de ani de la trecerea în veşnicie

 

radu gyr 150x150 Radu Gyr – Poetul martir al Miscarii Legionare: 37 de ani de la trecerea in vesnicieFOARTE actual: Radu Gyr despre Idealul national

a) Constructia viguroasa a statului nou: ordine.
Valorificarea spiritului autohton in toate manifestarile vietii de stat: politica, sociala, economica si culturala. Exploatarea marilor rezervoare ale acestui spirit.

b) Dreptul romanilor de-a fi la ei acasa, si de-a fi folositi numai ei pe noile santiere romanesti. De la numerus clausus al universitatilor, la numerus nullus in viata de stat. Extirparea suzeranitatii evreiesti si-a strainismului in Statul romanesc.

c) Arderea, cu fierul rosu, a cangrenei si-a cancerului democratiei infectate.

d) Ridicarea Statului pe bronzuri de: autoritate, prestigiu, dinamicii constructivii.
Întreaga Tara transformata într-un imens şantier: românimea întreagă la lucru!

e) Responsabilitatea şi sanctiunile. Sanctiuni puternice şi imediate.
Versul lui Eminescu: Îndragi-i-ar ciorile si spânzuratorile… se va preschimba, din imagine poetica, în fapt.

f) Crearea unei adevarate independente a spiritului national.
Sfârşitul dictaturilor străine şi sfârşitul paşalâcului mafiei iudaice şi-a lojilor francmasonice.
Interzicerea amestecului strain în ordinea de stat şi sfarâmarea directivelor economico-politice impuse de sforarii finantelor iudeo-europene – gen Finaly (n.n. FMI, Banca Mondială) – sau de presa Sarindarului.

g) Într-un cuvânt: ivirea românului nou, demn şi inflexibil la influenfe, constructiv şi fixat pe-o axii şi pe-o spiritualitate.

h) De-aceea studentimea va sprijini cu tânar entuziasm actiunea marelui român Vaida-Voevod, fara, însa, a se înregimenta efectiv în partidul sau politic, ci constituind, permanent, o rezervii neîntinatii, neuzatii, proaspătii şi pregătitii, încet, pentru completarea şi cimentarea operei înaintaşilor.

i) De aceea, adevarata studentime nu poate decât dispretui actiunea dezertorilor ei – din norocire atât de putini – care conduşi din umbra, sarmane victime hipnotizate de duşmanii românismului curat, se constituie, hilar, în caricaturi de atitudini, ca un aşa-zis front studentesc democratic sau front anti-fascist, ( înapoia carora vegheaza comunismul şi jidovimea de la Adevarul şi Lupta) şi care nu au nici o tangenta cu aspiratiile noastre etnice.

Prin limpezimea si prin spada arhanghelului pe care studentimea legionara si l-a ales patron, tineretul nostru calc spre ideal.
Sa credem in pasii lui, – sa credem in tineretul nostru!
9 iunie 1935.

De câteva luni osemintele poetului Radu Gyr şi ale soţiei sale sunt îngropate în cimitirul mănăstirii Petru Vodă.

Sursa: APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii