Simpozion internațional la Colegiul Economic „Anghel Rugină” – Vaslui

4 May 2012 by admin, Comments Off on Simpozion internațional la Colegiul Economic „Anghel Rugină” – Vaslui

Material preluat din ziarul „Obiectiv”, Ediția de Vaslui

03-05-2012, 05:00 — Sabina Ghiorghe

Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui a fost gazda Simpozionului internațional “Stop violenței”. Evenimentul face parte dintr-un proiect educațional, intitulat “Mișcare pentru sănătate”, inițiat de profesorul Cristian Anușca-Doglan.

Au fost două secțiuni de concurs: eseuri pe tema violenței juvenile, pentru elevi și cadre didactice, și afișe/colaj fotografic, destinată elevilor, pe categorii de vârstă: clasele I-IV, clasele V-VIII și clasele IX-XII. Manifestarea, moderată de profesoara Lidia Zărnescu, directoarea liceului, a mai cuprins prezentarea lucrărilor și premierea acestora.

“Dorim să găsim o metodă de prevenție a agresivității verbale, a agresivității fizice, a violențelor care le găsim la orice pas. Nu putem să spunem că în Vaslui sau în liceul pe care îl conduc acest fenomen a luat amploare, însă observăm cum la nivel național și internațional aceste fenomene foarte grave sunt de amploare și e mai bine să prevenim”, a spus Lidia Zărnescu.

Sub genericul “Scriitori români din diaspora”, au fost lansate cărțile “În două lumi”, semnată de Ben Todica, și “Gioconda nimănui”, de Valentina Teclici.

Sursa: Ben Todica

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii