“Mariana Gurza scrie din prea-plinul sufletesc…”

6 May 2012 by admin, Comments Off on “Mariana Gurza scrie din prea-plinul sufletesc…”

 

 

Mariana Gurza scrie din prea-plinul sufletesc. Eruptiile de revolta coborand in concret, fac casa buna cu cele ale afectivitatii, inundand pagina. Incat, izvodite din pamant si sange”, aceste poeme – “boabe de lacrimi, vin sa intareasca o veche si stiuta concluzie: intr-o societate care afandandu-se in mlastina tranzitiei, vrea sa tranzactioneze orice exista ceva – ne spune cald Mariana Gurza -care nu poate fi cumparat. Si acest ceva este iubirea. O carte trista covarsita de reaua intocmire a lumii dar incercand a semana iubire si bunatate pentru semeni. Adunand ganduri ratacite si cuvinte fosnitoare, obosita de existenta ea ar dori ca lumea sa se schimbe. Raul adulmeca, speranta palpaie si depanand “o fila de poveste” poeta ingana un cantec plapand, pribeag cercand a transporta spre citiror “lumina daruita din iubiri”. Accepta asadar, deloc tematoare, povara care, dintotdeauna apasa pe umerii Poetilor si sufera in numele tuturor.

ADRIAN DINU RACHIERU

“Ultimul strigăt”

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii