VOIEVOZI ŞI VRĂBII

10 Jul 2012 by admin, Comments Off on VOIEVOZI ŞI VRĂBII

Iaca, poznă, ce-au făcut! Voievozii cu ADN-ul la control!, conform metodelor criminalistice. După trimiterea Poetului Nepereche în debara, ordine necurate trimit cercetătorii să scormonească în mormintele primilor voievozi români, pentru proba AND-ul mitocondrial. Sau poate pentru probe D.N.A.!? „Poliţia” antiromânească operează cercetări suspecte în cimitirele istoriei noastre. Dacă se dovedeşte că primii voievozii au luat aur, podoabe şi obiecte de valoare în mormînt, vor fi trimişi la închisoare pentru fapte de corupţie. Oare agentul „0049”, care a dat viitorul ţării în schimbul averii fabuloase, lăsînd milioane de oameni fără mijloc de existenţă, să fie mic copil pe lîngă Voievozii pentru a căror identitate genotipică s-a dat ordin de zgîlţînare din istorie? De ce doar primii Voievozi? Simplu. Se doreşte aplicarea etichetei cumane, astfel ca românii să fie consideraţi urmaşii unor migratori din Stepele Asiei, nu descendenţii doco-romanilor. Un proiect pripit şi neargumentat al Ministerului Culturii aduce o insultă gravă la adresa identităţii de neam. Mormintele din familia Basarabilor au fost profanate! „Genesis” aplică una dintre cele mai parşive lovituri sub centura Istoriei Poporului Român. Scormonitul prin morminte în baza proiectelor lansate de oficialităţi străine intereselor româneşti constituie infracţiune şi cade în sarcina conţinutului de drept penal. Numai la noi, în ţară, străinii pot ordona profanarea istoriei sfinte, pot fura, pot batjocori poporul şi rămăşiţele marilor domnitori români. În schimb, alogenii aciuaţi pe meleagurile noastre, călăii poporul român, sînt îngropaţi cu fanfară în pămîntul nostru, care nu le-a aparţinut niciodată. Despre suspendarea preşedintelui de vineri, 6 ale lui august, nu prea multe. Au vuit toate televizoarele. Va avea acelaşi efect cu wasabiul şi beni-shoga: sincopă. Japonezii servesc împreună cu peştele crud o pastă verde de hrean (wasabi) şi petale de ienupăr roz (beni-shoga), cu scopul de a reda sensibilitatea papilelor anesteziate de gustul monoton al cărnii crude. Ceea ce nu s-a văzut la televizor a fost comportamentul ridicol al parlamentarilor: hlizeala nepermis de largă a interimarului, scobitul în nas, în măsele, arătatul cu degetul, controlul prohabului, bătutul în masa, precum puşcăriaşii.

 Aşadar, ca să fie cercul perfect, conform profesioniştilor profesionalizaţi în profesionalizări profesionalizate, românii se trag din marţieni, ADN-ul Babei Cloanţa o indică a fi sora geamănă a lui Atilla, cei şapte pitici şi Pinochio provin din neamul hunilor, de aceea duşmanii neamului construiesc „adevărul” lor, prin care să manipuleze oile perfecte şi uşor de muls. Odată ce mormîntul lui Vlaicu Vodă din Biserica Domnească din Curtea de Argeş a fost deschis, oamenii se întrebau cine l-a lăsat fără catarama din aur şi alte piese preţioase? Sigur, problema va fi rezolvată de Ministrul de Interne, din moment ce a găsit pe loc soluţia plagiatului: „De vreo două mii şi ceva de ani, de la Aristotel şi Platon, toţi cei care au scris teze de doctorat pe filosofie, pe politică, pe ştiinţe sociale, toţi au plagiat. Şi pe tehnic, de la Newton şi Einstein toată lumea a plagiat. Colegii noştri care se ocupă de drept de la Codul Napoleonian încoace au contextualizat Codul, dar toţi au plagiat”, a declarat la un post tv. Greşit, stimabile! Platon şi Aristotel au fost contemporani o bucată de vreme. Afirmaţia, „de la Aristotel şi Platon”, este incorectă. Platon avea puţin peste patruzeci de ani cînd s-a născut Aristotel. Corect este „de la Platon şi Aristotel”. Mai nimic nu se mai scrie cu respect despre istoria noastră. Pînă şi Măritul Ştefan a fost pus sub semnul dezagreabilului într-un ziar central. Privind politica marelui domnitor, citiţi-l pe istoricului Şerban Papacostea. Nu-i terfeliţi şi lui imaginea! Vă place să scuipaţi pe memoria străbunilor noştri, pe tot ceea ce are măreţ Istoria Românilor. Ce contează Eminescu, Brâncuşi, Enescu (o triadă românească emblematică, adevăraţi regi, care nu pot fi detronaţi de niciun val popular, istoric” – Simona Ciurdar), Iorga, Bălcescu, Eliade, Mihai Viteazul, Antonescu, mărturisitorii închisorilor de până 1964 şi toţi martirii neamului, cînd vreţi să otrăviţi pămîntul Patriei mele cu cenuşă antiromânească?

 Sărăcirea populaţiei, confiscarea istoriei şi culturii, au fost bilete de intrare în „civilizaţia” capitalistă. Acum, „umanismul” dă pe dinafară: soldaţii americani mînuiesc telecomenzile pe plaja românească, oferindu-ne taifunuri, cutremure în adîncul Mării Negre şi temperaturi de cascadă solară. Avem veselie războinică la Deveselu, E-uri, prafuri, datorii externe pentru multe generaţii şi, în curînd, un G.P.S. implantat copiilor noştri pe post de „vaccin”. Ehei!, unde e spicul de grîu „socialist” care hrănea o Europă, din care se cocea pîine sănătoasă pe vatra românească?! Cum să mai scape ei acuma vrabia de pe gard pentru cioara din pom?!

 Vacanţa parlamentară e lungă, să nu ne aşteptăm însă la o linişte de muzeu. Vrăbiile lor tot la mălai ciripesc. Culmea, nu fac niciodată gripă aviară. Cam aşa stau lucrurile cu vînătorii. Îşi pun singuri vrăbiile pe gard, şi ce noroc!, tot ei le împuşcă, la fel cum guvernatorul a avut şi are noroc cu Banca Naţională, şi nu invers. Puterea şi opoziţia se vor turna şi se vor înghionti pînă nu vor mai respira nici unii, nici ceilalţi. Probabil şi după ce vor muri vor bîntui prin Parlamentul României şi vor apărea în fiecare zi la televizor. Doamne, ajută-ne să înţelegem şi noi metaforele lor! Pe cît de lipsit de scrupule şi de morală se joacă ei cu poporul, pe cît de întunecaţi la minte se arată, pe atît mă simt mai neputincioasă în simplitatea protestului meu! Dacă zicala „nu primeşti nimic, dacă nu dai nimic” este adevărată, tot atît de adevărat este că soluţia pentru problemele noastre, tocmai pentru că sînt ale noastre, se află la noi. Şi nicăieri în lume. S-auzim de bine!

Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii