Editura Muşatinia – lansare carte: “Mecena medic şi misionar Teodorescu” autor Gh. A. M. Ciobanu la Bârlad

23 Sep 2012 by admin, Comments Off on Editura Muşatinia – lansare carte: “Mecena medic şi misionar Teodorescu” autor Gh. A. M. Ciobanu la Bârlad

În 21 septembrie a.c. în Sala Bibliotecii “Stroe S. Belloescu” din Bârlad a avut loc lansarea cărţii “Mecena medic şi misionar Teodorescu” autor Gh. A. M. Ciobanu volum editat la Editura Muşatinia din Roman. Au fost prezenţi la manifestare autorul cărţii eseistul Gh. A. M. Ciobanu, criticul de artă Valentin Ciucă, care semnează prefaţa cărţii, dna. Emilia Ţuţuianu, editorul cărţii, profesorul bârlădean Gruia Novac şi un numeros public. Evenimentul a avut ca amfitrion pe pictorul Nelu Grădeanu.

Stimaţi invitaţi, Evenimentul acesta, demonstrează că viaţa culturală a oraşului Bîrlad, cunoaşte un ritm ascendent şi benefic pentru transmiterea tezaurului spiritual al  acestei urbe, tezaur adunat de oamenii trecutului dar şi de cei ai prezentului. Editura Muşatinia are onoarea de a poposi pentru prima dată  în acest lăcaş al spiritualităţii moldave… Misiunea noastră este de a lansa, în această ambianţă oferită de Biblioteca municipală Stroe S. Belloescu din Bârlad, cartea de suflet, cartea document,  semnată de  scriitorul Gheorghe A.M.Ciobanu: Mecena, Medic şi Misionar  Teodorescu.

De ce este o carte de suflet?- pentru că autorul aduce un omagiu unui bun prieten, plecat mult prea devreme dintre noi:  dr. Constantin Teodorescu. Şi de ce cartea este o carte document?- pentru că în paginile ei veţi cunoaşte testamentul de suflet lăsat bârlădenilor de către dr. Constantin Teodorescu. Coincidenţa face ca, odată cu editarea acestui volum, să apară la Editura Muşatinia şi volumul Portrete printre rame, tot sub semnătura celui pe care noi îl numim : părintele culturii romaşcane – publicistul Gheorghe A.M.Ciobanu.

Cartea se constituie practic in istoria unei vieţi – istorie din care face parte şi dr. Constantin Teodorescu. Probabil că aşa a vrut destinul,  pentru că Constantin Teodorescu  a fost   legat sufleteşte de cele două aşezări, Roman  şi Bârlad –  locul în care şi-a desfăşurat însă cea mai mare parte activitatea sa  mesianică.

Cartea pe care o avem în faţă: Mecena, Medic şi Misionar esteo carte despre o viaţă pusă în slujba semenilor.

Ne bucurăm sincer că s-a putut organiza această întâlnire, la Bârlad, ca un omagiu adus doctorului Constantin Teodorescu care a iubit mult acest oraş. Pentru această dăruire a celor ce au dorit apariţia acestui volum, pentru strădania depusă de cei care au sponsorizat volumul,  editura a transferat dorinţa acestora printr-o prezentare grafică cât mai relevantă unicităţii momentului de acum. Sper că am reuşit.

Transmit felicitări iniţiatorilor  ce s-au implicat la apariţia acestei cărţi ce va face parte cu siguranţă din tezaurul culturii bârlădene. (Emilia Ţuţuianu).

 

 

Sursa: Revista Melidonium

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii