„Gânduri ciobite” – un volum scris la patru mâini de Hedir Al-chalabi şi Petre Don

3 Oct 2012 by admin, Comments Off on „Gânduri ciobite” – un volum scris la patru mâini de Hedir Al-chalabi şi Petre Don

Un nou volum şi-a făcut loc de ceva vreme în peisajul editorial ară­dean. Este vorba despre „Gânduri ciobite”, un volum scris la patru mâni de şi . Apărut la Editura Mirador, „Gânduri ciobite” cuprinde câteva proze scurte de un dramatism copleşitor, de fapt o serie de scrisori imaginare între un tată şi fiica sa. Prefaţa cărţii este semnată de Ştefan Doru Dăncuş.

„Prima parte, «Gânduri ciobite», exaltă şi exaltantă, pare o traducere a unor reproşuri scrise în spiritul popoarelor arabe sau egiptene, un fel de «Carte a mor­ţilor» de factură modernă. Degajă un iz de incantaţie străveche, dar nu de tipul rudimentar al vechilor triburi asiatice sau orientale. (…) Partea a doua, aproape identică în ceea ce priveşte stilul, aparţine lui Petre Don. «De ce luminează licuricii» pare sora geamănă a primei scrieri”, susţine Ştefan Doru Dăncuş.

Volumul „Gânduri ciobite” se va lansa vineri, 5 octombrie de la ora 14, la Sala Clio a Complexului Muzeal . În deschidere vor vorbi Vasile Dan, Gheorghe Schwartz, Ioan Matiuţ şi Dan Lăzărescu. La final va avea loc un scurt recital susţinut de Daniel Julean şi Nelu Pitic.

Hedir Al-chalabi şi Petre Don sunt la primul volum de proză, ambii pu­blicând până acum poezie. Aşa cum probabil vă aduceţi aminte, Hedir Al-chalabi a lansat în această primăvară volumul „Şoptind suspine mute”, al doilea din cariera sa de scriitoare, iar Petre Don a ieşit la rampă în vara lui 2012 cu cel de-al treilea volum de poezie: „Pur şi simplu”, apărut la Editura Mirador.
Lansarea cărții este organizată de Pro Prietenia Arad, Penitenciarul Arad și cotidianul Glasul Aradului.

 

Cristina Lazurca

 

Sursa: http://glsa.ro/arad/cultural/67654-ganduri-ciobite-un-volum-scris-la-patru-maini-de-hedir-al-chalabi-si-petre-don.html

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii