Octavian D. Curpaș – Interviu cu dr. Narinder Brar

8 Oct 2012 by admin, Comments Off on Octavian D. Curpaș – Interviu cu dr. Narinder Brar

Sănătatea femeii. Sarcina și nașterea. Cum îți alegi medicul obstetrician – ginecolog?

Selectarea unui medic obstetrician-ginecolog este o decizie importantă pentru toate femeile. Există mai multe considerente atunci când vine vorba de acest lucru, dar unul dintre cele mai importante aspecte este cât de accesibil este medicul și cabinetul său.

Dr. Narinder Brar, DO, a urmat Colegiul de Medicină Osteopatic din New York. Aceasta și-a luat apoi rezidențiatul în obstetrică și ginecologie la Albany Medical College din New York, unde a devenit în cele din urmă, rezident șef. Dr. Brar a practicat apoi medicina în West Valley (Arizona) din anul 2006. Ea este board-certificate de către Consiliul American de Obstetrică și Ginecologie. Maternitatea și Clinica pentru femei din Arizona se află la adresa: 14961 W. Bell Rd. Suite 175, Surprise, AZ 85374. Programările se pot face la telefon 623 547 7205 de luni până vineri între orele 8 – 4. Dr. Brar a fost foarte încântată să ne răspundă la câteva întrebări.

Reporter: De ce ați decis să deveniți medic obstetrician-ginecolog?

Dr. Brar: M-am născut într-un oraș mic din India și am decis să devin medic la o vârstă fragedă. În perioada când am urmat școala medicală în India, m-am simțit foarte apropiată de paciente și am avut o legătură specială cu ele. Acest sentiment a reapărut atunci când am optat pentru obstetrică. Am fost atât de pasionată de acest domeniu, încât am repetat Facultatea de Medicină aici, în Statele Unite, unde am avut șansa de a intra într-un excelent program de rezidențiat pe obstetrică și ginecologie.

Reporter: Când și unde v-ați instruit?

Dr. Brar: Am urmat studii la New York, la Colegiul de Medicină Osteopatic, unde am primit diploma și apoi patru ani de rezidențiat la Albany Medical College din New York, unde am acumulat cunoștințe și experiență în acest domeniu.

Reporter: Aveți certificare?

Dr. Brar: Certificarea de către Consiliul American de Obstetrică și Ginecologie este una dintre realizările cu care mă mândresc.

Reporter: Câți copii ați adus pe lume de când ați devenit medic?

Dr. Brar: În medie, 20-30 de copii pe lună în perioada de practică și încă mulți alți bebeluși, de când sunt rezident.

Reporter: Aveți copii?

Dr. Brar: Soțul meu și cu mine ne mândrim cu copiii noștri. Avem un fiu de 12 ani și o fiica de 7 ani.

Reporter: Ce tipuri de teste sunt în mod normal efectuate pentru o femeie gravidă? Acestea sunt stabilite în funcție de vârstă, background, istoricul de sănătate?

Dr. Brar: Testele standard pentru o femeie însărcinată sunt un panou Ob, teste de sânge pentru anemie, testarea pentru boli venerice, diabet zaharat, infecții ale tractului vaginal. Încercăm de asemenea, să stabilim dacă există malformații ale copilului. Ecografia arată cum se dezvoltă copilul.

Reporter: Pacienta poate să își aleagă spitalul unde să nască?

Dr. Brar: Deși pot asista nașterile și la alte spitale, eu lucrez în mod exclusiv la spitalul Banner Del E Webb.

Reporter: De cât timp va aflați în Arizona? Ce v-a făcut să alegeți orașul Surprise?

Dr. Brar: Sunt în Arizona de șapte ani și am venit aici atrasă de clima plăcută.

Reporter: Care este filosofia dvs. privind terapia cu hormoni pentru pre-menopauză și menopauză?

Dr. Brar: Terapia hormonală este un subiect foarte complex și de aceea, soluțiile trebuie să fie individualizate.

Reporter: Care sunt semnele sau simptomele cancerului ovarian? Dacă este netratat care este rata de supraviețuire?

Dr. Brar: Cancerul ovarian are, din păcate, simptome foarte vagi, cum ar fi durerile abdominale, senzația de plenitudine, balonare, greață. Multe paciente nu prezintă simptome, prin urmare, este important să facă anual un examen ginecologic.

Reporter: Ca medic specializat în obstetrică și ginecologie, ce satisfacție simțiți atunci când aduceți în lume un copil?

Dr. Brar: Este atât de plăcut să aduci o viață nouă în lume, de aceea mă bucur de fericirea familiei și personal, mă simt mulțumită profesional să văd un copil sănătos, care se dezvoltă bine.

Reporter: Ați menționat că ați avut mai mulți pacienți români care au apreciat cu adevărat, serviciile și munca dumneavoastră înainte și după naștere. Ce anume credeți că face să ieșiți în evidență față de alți medici cu aceeași specializare?

Dr. Brar: Comunitatea românească mi-a oferit posibilitatea de a veni în întâmpinarea nevoilor sale, atât în calitate de medic obstetrician, cât și ca ginecolog. Simt o legătură specială cu comunitatea românească, deoarece românii reflectă credințele mele persoanele și ale familiei mele.

Un interviu de: Octavian D. Curpaș

Surprise, Arizona, SUA

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii