Poeții din diaspora revin acasă

5 Nov 2012 by admin, Comments Off on Poeții din diaspora revin acasă

Florentina Niță și-a lansat cel de-al doilea volum de versuri , “Poezii dintr-un ierbar”, editat de Editura “Mușatinia”.

Studioul postului local de televiziune Rom TV a fost sîmbătă, 3 noiembrie, gazda unui eveniment deosebit: lansarea “Poeziilor dintr-un ierbar”, cel de-al doilea volum de poezie al Florentinei Niță, scriitoare romașcană care trăiește de 14 ani în Italia. La prezentare a participat Flora Ordean, în calitate de gazdă, de prietenă, fostă colegă a autoarei la “Gazeta de Roman”, dar și de fin cunoscător al fenomenului literar, alături de profesorul Alexandru Cramer și de poeta Cecilia Pal Bănică, care au dialogat cu autoarea și au scos la lumină “diamantele” șlefuite de Florentina Niță.

“Orice volum de poezie este o relatare a trăirilor interioare. Cum sînt legată sentimental de acest oraș, primul imbold a fost acela de a-mi lansa cartea acasă, printre prieteni, la Roman”, a spus autoarea. “Volumul Florentinei Niță demonstrează respect față de actul poetic. Autoarea este o căutătoare a cuvîntului, stăpînită de dorința de a dărui celorlalți un gînd, o trăire, o simțire”, a spus poeta Cecilia Pal Bănică.

Un moment emoționant al întlnirii a fost reprezentat de evocarea poetului romașcan Puiu Costea, cel care a încurajat-o pe Florentina Niță să-și publice poeziile și căruia autoarea i-a dedicat o poezie, pe care a transpus-o și pe muzică. Autoarea a avut și ea parte de o supriză din partea organizatorilor, o cronică a volumului abia ieșit de sub tipar din partea poetului Emil Nicolae, fost editorialist al “Gazetei de Roman”, membru al Uniunii Scriitorilor din Romnia.

Cîteva dintre volumele abia lansate vor ajunge la cîștigătorii concursului “Dor de poezie” destinat liceenilor, concurs inițiat de profesorul Alexandru Cramer, autoarea manifestîndu-și intenția de a sprijini fenomenul literar din oraș. Întîlnirea s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Florentina Niță a absolvit Colegiul Național “Roman-Vodă” și, apoi, Facultatea de Electrotehnică a Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași. Primele versuri le-a citit în cadrul cenaclului literar “Arcadia”.

 

ziarulderoman.ro

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii