Distincţie academică pentru Adrian Dinu Rachieru

22 Nov 2012 by admin, Comments Off on Distincţie academică pentru Adrian Dinu Rachieru

Unul dintre cei mai importanţi eminescologi ai generaţiei actuale, timişoreanul Adrian Dinu Rachieru, a fost recompensat de către Academia de ştiinţe a Republicii Moldova, în cadrul ediţiei 2012 a Congresului Mondial de Eminescologie ce s-a desfăşurat la Chişinău la începutul acestei luni, cu medalia „Dimitrie Cantemir”, cea mai înaltă distincţie a înaltului for ştiinţific.

Evenimentul, organizat în cooperare cu Academia Română, reprezentată prin preşedintele său Eugen Simion, a reunit elita culturală a statului românesc de peste Prut, precum şi un mare număr de oameni de cultură din ţară şi din diaspora, de semnalat fiind participarea la lucrări a trei dintre cei patru preşedinţi filoromâni ai Moldovei independente: Mircea Snegur, Mihai Ghimpu şi actualul preşedinte Nicolae Timofti.

Scriitorul, criticul literar şi sociologul cultural timişorean Adrian Dinu Rachieru este cunoscut pentru intensa activitate de promovare a culturii românilor de pretutindeni, scop în care, de-a lungul timpului, a organizat sau a participat la numeroase evenimente de gen, a coordonat antologii şi monografii literare, susţinând în suplimentul cultural „Paralela 45” al ziarului nostru rubrica de gen „Românii de lângă noi”.

Septembrie -2012

Sursa: http://www.renasterea.ro

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii