Artur Silvestri despre Părintele Adrian

29 Nov 2012 by admin, Comments Off on Artur Silvestri despre Părintele Adrian

 

Draga Doamna Mariana Gurza,

 

Intai am sa va multumesc fiindca ati primit gandurile ce v-am trimis; am facut-o fiindca am citit ceea ce scrieti si, mai incoace, am inteles ca mergeti la Schitul unde Par. Adrian Fageteanu sta retras de lumea rea ce ne inconjoara. Eu nu am apucat sa-l intalnesc desi m-a chemat acolo in cateva randuri; viata noastra este facuta adeseori din amanari ce se arata, la o vreme, ca sunt tocmai facute ca sa ne creeze regret amar si cainta si un simtamant de pustiu atunci cand ne dam seama ca nu se mai poate fac nimic. Par. Adrian mi-a scris acum cam doi ani si m-a chemat sa vin acolo fiindca trebuia sa imi destainuiasca profetia despre viitorul Romaniei, pe care i-o lasase Mitropolitul Tit Simedrea, Mosul meu dinspre partea bunicii paterne. Nu am reusit sa ajung dar a putut sa mearga o colaboratoare, care i-a si adunat, inregistrand convorbirea, un numar de ganduri si de amintiri pe care am sa i le public intr-o carte ce va aparea in Octombrie, poate, sau mai precis in aceasta toamna. Domnia Voastra l-ati facut sa ni se arate si va sunt recunoscator caci in vremuri cum sunt acestea, cand raul a devenit regula si cand lumea noastra este stapanita de panglicari si de irozi, oameni cum este Par.Adrian se indeparteaza cu oroare si cu amaraciune, aratandu-ne ca gresim prin insusi gestul de a alege pustia si sihastria. Aceasta este o atitudine pe care o inteleg desi tocmaia cum ar fi fost mai multa nevoie de modele si de exemple si de intelepciune; iar cei ce mai pot sa indrume fie se duc la Domnul, asa, precum vladica Antonie sau Maica Benedicta-Zoe Dumitrescu Busulenga, ori sunt izgoniti din casa lor, ca sa nu mai ii tina “stalpul”viu si tare,cum s-a facut cu Par.Justin Parvu. Noi, insa, nu trebuie sa renuntam si, stiind ca avem legitimitatea inerenta ce ne-o da faptul insusi ca mergem in directia naturala si nu impotriva ei,precum altii,sa ne gandim ca oricare gest, cat de marunt, ce ajuta sa se mentina memoria, valorile si modelul ajuta si va ajuta si maine, in forme enigmatice, pe care le stie Cel ce le stie pe toate.

Cu drag, indatoritor, Silvestri

(Din file de corespondenta, 7 August,  Sf.Teodora de la Sihla )

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii