Artur Silvestri: Opinii, gânduri, păreri amestecate…

29 Nov 2012 by admin, Comments Off on Artur Silvestri: Opinii, gânduri, păreri amestecate…

30 August 2008 , Sfantul Ierarh Alexandru , Patriarhul Constantinopolei

Draga Doamna Gurza ,

Nu am mai scris de catva timp incercand sa ma dezvat de lucrul cu ordinatorul care incepuse sa ma conditioneze intr-o maniera periculoasa. Oricum, cele ce vor trebui publicate(inclusiv unele cronici trimise recent ) vor aparea, dupa 1 Septembrie, cand reincepe activitatea redactionala (cateva saptamani cam tot ce era de lucru a fost suspendat iar publicatiile au aparut “mecanic” ; si redactorii au primit vacanta) ; abia dupa 15 Septembrie , insa, vom ajunge si noi la Bucuresti, sperand sa fim sanatosi si sa reluam cu bine cele ce avem de facut.

Acum ne aflam de mai multa vreme in Occitania, in apropiere de Narbonne, in sudul Frantei. De lucrat, am lucrat la nivel minimal (desi am legatura de posta electronica ) ; incercand o “des-intoxicare “, am scris ” de mana ” atat cat imi era necesar . Doi ani si ceva, aproape trei, de lucru sustinut pe internet mi-au fost de ajuns si mi-au obosit destul si ochii si  atentia,  astfel incat incerc sa revin la mijloacele traditionale in ideea de a recastiga o anumita liniste pe care altadata o aveam si am pierdut-o. Citesc destul , mai ales carti cumparate de aici (destule, poate prea multe ), reviste, ” presa locala ” (un fenomen in sine interesant) ; acum cateva zile, satul de lecturi frantuzesti , am cautat cartile in romana luate cu mine si am recitit, in doua seri, “Bucuresti. Puccini 4 si imprejurimi”, de Alexandru Nemoianu, o carte eminenta (doar cateva locuri suferind de febra anilor cand a fost scrisa si, probabil, si de “ideologismul”editorului ) care si ea ar merita o soarta mai buna . Lectura foarte potrivita, intai de toate pentru ” romaneasca ” leganata a ei , scrisa  alene,  ca o poveste . Acum citesc cu placere si tulburare o cercetare admirabila , de Vasile Pistolea , despre sarbatorile traditionale la romani .
In rest , zilele sunt calduroase (regiune mediteraneeana), lungi ( este inca vara ) , destul de fructuoase ; dar nu apartin “vacantei” . Abia astept sa ne reintoarcem acasa , in curand . Sper sa fiti bine cu toti ai casei , si sanatosi .

Cu drag

Silvestri

(Din file de corespondente)

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii