Ioan Miclău: Calea Luminii

2 Dec 2012 by admin, Comments Off on Ioan Miclău: Calea Luminii

LA BISERICA CREŞTINA ORTODOXĂ “Sf. IOAN BOTEZĂTORUL”
BLACKTOWN N.S.W – Preot IOAN VASILE PRUNDUS

A dat Dumnezeu ca ziua de 18 noiembrie,2012 sa fie o zi frumoasa de Duminica, norii nu s-au incrancenat de data asta deasupra orasului, iar soarele aurea inca de dimineata totul imprejur.
Eu si nevasta-mea Florica, traind in Cringila, o suburbie a orasului Wollongong ne bucuram de aceeasi frumoasa dimineata, asa ca ne hotararam sa mergem la Sfanta Biserica Ortodoxa romaneasca “Sf.Ioan Botezatorul” din orasul Blacktown care este mai aproape de noi, aproximativ 150km, ca doar crestini suntem. Pensionari fiind amandoi , am reusit sa ajungem la timp cu sprijinul fiicei si a ginerelui nostru care ne-a asigurat transportul!

Ne-am simtit minunat la Biserica! Comuniunea credinciosilor aduc Rugaciunilor mai multa sfintenie, Inimile devin mai larg deschise credintei si iubirii de Dumnezeu si de cei de langa tine, caci parca un Duh Sfant comun patrunde in asemenea momente. Preotul Paroh Ioan Vasile Prundus a sosit linistit cu fatza stralucind de lumina si bunavointa. A inceput slujba religioasa, o adevarata hranire spirituala! A avut o buna eficienta Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur, apoi invataturile de intelepciune din Sfanta Scriptura! Preotul ne-a vorbit despre “acel om bogat caruia i-a adus rod bun tarina”. Acest om bogat nesocotise insa ca sufletul este a lui Dumnezeu, si ca in orice moment poate fi luat inapoi! “Si atunci bogatiile tale cu care vroia-i sa te veselesti doar, sa bei si sa mananci, ce folos vor mai avea!? Deci sa ne sfintim sufletul atata timp cat il avem! Am avut o Duminica foarte placuta si parca ne-au mai lasat si reumatismele pamantului trupesc.

Am avut dragul sa aducem si noi in aceasta zi,” un dar” Bisericii noastre crestine, astfel am adus de la BibliotecaMihai Eminescu” – Cringila, N.S.W, un pachet de carti, cartile a carui autor sunt; cate 15-20 carti din fiecare titlu publicat, aproximativ peste 100, inclusiv carti de versuri ale unor scriitori de seama romani, clasici si contemporani. Intradevar, se cuvine sa daruiesc aceste carti Biserici Celui Atotputernic Mantuitorului Iisus Hristos, fiindca tot din marea mila a Lui Dumnezeu numai am fost si eu daruit a scrie aceste carti! Cartile au fost asezate pe o masa, in partea dreapta la intrarea in Biserica. Bunavointa Preotului si a doamnei Preotese a fost sa le facem si dumnealor o vizita acasa la dansii. Am fost foarte miscati sufleteste de invitatie. Amfitrioana, adica doamna Preoteasa Liana, daruita cu 3 copii frumosi de bunul Dumnezeu, a fost atat de primitoare incat nu o sa uitam degraba. Parintele ne-a aratat si prototipul definitivat al unei noi biserici ce spera ca in viitor , cu ajutorul lui Dumnezeu, sa o zideasca pe vatra existentei Biserici. Cu Dumnezeu totul este posibil. Un sentiment religios incercam in orice directie priveam, peste tot tabloruri si bibelouri cu simbol crestin. Am avut dorinta sa am o poza ca amintire cu parintele. Sfintia Sa a aceptat cu placere, doar ca m-a rugat sa stam mai aproape de Icoana Mantuitorului decat de televizorul langa care ma aflam eu in acel moment. Inca un semn crestin curat mi-am zis mie insumi! Asadar, la toate astea am indraznit azi sa dezvalui Parintelui si o hotarare a mea si a nevestei mele Florica, de fapt a Familiei mele, ca atunci cand inima mea, acest clopotel sfant imi va da semn de pregatire pentru lumea vesniciei, doresc sa daruiesc intregul stoc al Bibliotecii “Mihai Eminescu” Bisericii “Sf.Ioan Botezatorul” adica Parohiei Preotului Ioan Vasile Prundus.

Redau mai jos, pentru satisfactia cititorilor crestini , doar titlurile cuprinse in pachetul de carti daruit Biserici:

Ioan Miclau:
– Scrieri in proza –Vol.I 15 carti.
– Scrieri in proza-Vol.II 15 -//-
– Buna ziua bade Ioane! 15 -//-
– Frunze de toamna aurie 20 -//-
– Poezii alese Vol.II – 3 -//-
– Cuvinte de minte – 20 -//-
– TEATRU 1 -//-
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
– Catehism Crestin Ortodox – Editie ingrijita de Pr.Prof.Dr. Al.Stanciulescu Barda
– Miorita – Editie ingrijita de Radu Carneci – 1997
– POESII – Mihai Eminescu -1884, prima editie ingrijita de Titu Maiorescu
– Eminescul si Blajul – Ion Buzasi -1994
– Poezii – George Cosbuc, 1987
– Poezii – Vasile Alecsandri, 1985
– Mihai Eminescu si romanii din afara granitelor Tarii. – D.Vatamaniuc,1998
– Erminia picturii bizantine – dupa versiunea lui Dionisie din Furna, 1979
– Adevaruri Crestine – Preot Ion Carciuleanu, 2003
-N. Iorga- Conceptia istorica – Pr.Prof.Dr.Al. Stanciulescu Barda,
– Ortodoxia si religia viitorului – Ieromonah Serafim Rose
– Scrisori inedite/Lettere inedite – Vasile Parvan – Editie ingrijita de Ion Bulei, 2007
– Familia, Revista de Cultura – Nr.5, mai 2006, apare la Oradea
– Patologia alcoolica – Gavril Cornutiu, 1994
– Aromanii-ieri si azi- , Hristu Candroveanu, 1995
– Cercetari de folclor romanesc – Dumitru Pop, 1998
– Prigonitii cavaleri ai mielului – Adrian Botez, 2000
– Frumusetea lumii cunoscute – Artur Silvestri, 2009
– Intre doua lumi – Ben Todica, 2009
– Limba romana in fata Occidentului – Eugenio Coseriu, 1994

Dragi credinciosi vreau sa inchei cu o vorba veche, recent gasita, de fapt primita tot recent de la un prieten din Gibraltar:

VEI GASI INTOTDEAUNA NUMAI CEEA CE DARUIESTI”.

SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU SA FACEM NUMAI FAPTE BUNE SI PLACUTE !

IOAN MICLĂU “GEPIANUL”

http://ionmiclau.wordpress.com

19.11.2012

Sursa: Ioan Miclău

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii