Tatiana Scurtu Munteanu: “Hocheiul te învață să te ridici imediat ce ai căzut”

14 Dec 2012 by admin, Comments Off on Tatiana Scurtu Munteanu: “Hocheiul te învață să te ridici imediat ce ai căzut”

După calificarea în Superliga de hochei la categoria U14 și obținerea unor rezultate deosebit de frumoase în Campionatul Austriei din acest sezon, Gladiatorii de la Clubul Sportiv Dunărea Galați continuă pregătirea specifică și la celelalte categorii de vârstă, depășind piedicile de natură administrativă sau financiară. Turneul al doilea din Campionatul Național de juniori U13 al Austriei  s-a încheiat pentru Gladiators Dunărea Galați cu un real succes, aceștia lăsându-i pe adversarii lor fără cuvinte și fără drept de apel. Din 8 meciuri disputate, 6 au fost câștigate de gălățeni fără nicio ezitare. Copiii noștri s-au dăruit și au reușit performanța de a se menține în formă și de a face față celor două săptămâni de deplasare, alături de aceeași echipă extraordinară de tehnicieni și susținători.

 

Deoarece acum sunt în perioada de pregătire pentru următoarele etape competiționale, Gladiatorii sunt obligați să se organizeze de unii singuri și să-și programeze cât mai multe meciuri de verificare și de întreținere a formei sportive.

Promenada Mall Brăila a găzduit sâmbătă, 8 decembrie 2012, un meci amical de hochei pe gheață între echipele de juniori U10 din Galați și Buzău. Gladiatorii din Galați, unii dintre ei doar de câteva săptămâni pe gheață, dar și buzoienii au arătat curaj și pasiune pentru sportul numit de antrenorul gălățean Cristi Munteanu  “șah-viteză”, care face și în acest sezon selecție printre copiii cu vârste cuprinse între 5-7 ani, atât în Galați cât și în Brăila, cu certitudinea că “hocheiul te învață să te ridici imediat ce ai căzut, nu-ți dă timp de gândire și nici posibilitatea de a simula. Așa e și în viață.”

La o temperatură de 18-20 de grade, cu o galerie de invidiat, formată din părinții și apropiații copiilor prezenți, echipele au jucat timp de două ore în linii de câte 3, prin amabilitatea doamnei Geanina Grigore, administratorul micului patinoar, care, l-a sfârșitul meciului, i-a și recompensat pe sportivi cu dulciuri oferite de Carrefour. “Copiii au nevoie de factori care să-i stimuleze să practice și să continue acest sport. În afară de antrenamente variate sunt necesare și  multe meciuri”, spune antrenorul Cristi Munteanu, iar dacă la Galați nu se găsește bunăvoință și sprijin, patinoarul din incinta mall-ului brăilean este suficient pentru primii ani de inițiere în hocheiul pe gheață.

 

Următoarea întâlnire a celor două echipe este programată pe data de 22 decembrie, la ora 9.00, competiție premergătoare celor din Campionatul Național de Juniori U10, prima etapă din cadrul căruia va avea loc la Tg. Secuiesc, în perioada 27-28.12.2012, iar Gladiatorii de la U12 vor fi prezenți în zilele de 14 și 15 decembrie la București, pe patinoarul M. Flamaropol, alături de o echipă din Brașov și trei din București, pentru primele lor meciuri din acest sezon.

 

Tatiana Scurtu Munteanu

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii