Eugen Emeric Chvala: Cine sunt eu?

19 Feb 2013 by admin, Comments Off on Eugen Emeric Chvala: Cine sunt eu?

Eu sunt cel din spatele oglinzii tale!

Eu sunt un om anormal de normal, uneori mă cred defect neputând să înţeleg mojicia din jur, perversitatea, laşitatea şi … TRĂDAREA !

Trăim atât de puţin şi repede … cred că ştii prietene că sufletul nu îmbătrâneşte şi că deseori putem avea surpriza să ne credem tineri, mult mai tineri decât este cuşca asta materială ce ne găzduieşte sufleţelul.

Mă întreba cineva, deunăzi, de ce nu încep să scriu un roman.

Păi asta fac .. în fiecare zi scriu o nouă filă în romanul vieţii mele. Nu cred că este şi musai să fie tipărit.. pe cine-ar interesa o viaţă normală, cu toate bunele şi mai puţin bunele ei ?

Toţi avem bucurii şi dezamăgiri. Toţi avem deopotrivă şanse pe care le fructificăm dar şi şanse irosite … conştient sau nu, ne ardem clipele pe acest altar încăpător din Gradina Maicii Domnului.

,,Tinereţe, te rog, stai cu mine în loc, fii prietena mea…” uh … aş cânta non-stop aceste versuri dacă aş şti că aş primi în plus fie şi o clipă… măcar.

Dar…

Ce, nu e bine să visam, să speram ?

M-am născut pe plaiurile binecuvântate de Bunul Dumnezeu ale Banatului. Deşi ani şi ani s-au scurs de când vieţuiesc în Moldova, nu voi înceta niciodată să fiu, acolo în sufletul meu … un gugulan.

Mi-a fost mie scris să nu am hodină.. să călătoresc mereu, cu gândul şi sufletul peste tot unde simt că pot dărui un vers, un cântec, … un zâmbet măcar.

Mulţumesc Bunule ! Ai fost atât de darnic şi îngăduitor cu mine !

Atunci când iţi doreşti cu adevărat ceva,  poţi învinge ! Atunci când nu primeşti ce îţi doreşti de la cei din jur, dăruieşte-ţi tu !

Mi-am dorit dintotdeauna să pot oferi tuturor lumina. Mi-am dorit întotdeauna să pot dărui pace în sufletul celui de lângă mine. Mi-am dorit să pot fi părtaş la truda celor care preţuiesc, păzesc şi transmit mai departe zestrea neamului meu.

Am căutat sprijin în jur…a fost, nu pot spune că nu, dar simţeam nevoia de mai mult, mai bine, mai corect faţă de valorile reale ale culturii acestei ţări ROMÂNIA.

Nu din patriotism exacerbat ci din dragoste şi respect atât faţă de ce au creat cei de dinainte, cei de azi dar şi cei de mâine, mugurii de azi.

Hai alături de noi prieten drag să construim bucuria împlinirii împreună !

RADIO SUFLEŢEL, un radio PENTRU NOI !

 

Eugen Emeric Chvala

(Din vol.  În spatele oglinzii, ed. Mușatinia, 2013 – Eugen Emeric Chvala)

 http://asculta.radiosufletel.ro/

ETAPA A 2-A, vot pentru FINALA PREMIILOR ONLINE RADAR DE MEDIA 2012!

 

AU INCEPUT VOTARILE PENTRU MAREA FINALA  17.02.2013 – 17.03.2013 PREMIILOR ONLINE RADAR DE MEDIA 2012!

Sectiunea  8 – CEL MAI ASCULTAT POST DE RADIO ONLINE – RADIO SUFLETEL

http://radiosufletel.ro/index.php/component/content/article/41-prima-pagina/373-radar-media.html

Votul vostru conteaza!

http://radiosufletel.ro/
http://radiosufletel.blogspot.com/

 

Multumesc prieteni buni ! Va multumesc pentru sustinere in numele intregii echipe a radio. Nu toti cei din echipa sunt “la vedere” ei lucreaza in spatele culisei pentru ca darul nostru sa ajunga la dumneavoastra in bune conditii.Radio Sufletel nu este foarte numeroasa. Dar asa putini cat suntem ne daruim cu multa placere dumneavoastra ! Sustinerea dumneavoastra ne da putere sa mergem mereu mai departe. Ne onoreaza si ne determina sa ne unim bratele pentru a forma impreuna o mare si calda imbratisare in care sa incapa toti prietenii nostrii !
Multumim ! Doamne ajuta numai bine la tot romanul oriunde s-ar afla !

Eugen Emeric Chvala

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii