Andrei Vartic: „Războiul nostru împotriva ocupantului“

1 Mar 2013 by admin, Comments Off on Andrei Vartic: „Războiul nostru împotriva ocupantului“

Ocupantul ruso-comunist nu a fost alungat din Basarabia după 27 august 1989, când a avut loc Marea Adunare Naţională, nici după 27 august 1991, când s-a votat Declaraţia de Independenţă, nici mai apoi, când le-am permis aplaudacilor lui Lenin să intre nestingheriţi în biserica lui Iisus. Basarabia nu este ocupată de trupe străine doar la Tighina. Basarabia este ocupată peste tot de aceste trupe, camuflate şi sub forma unităţilor de fanatici ale partidului comunist, şi sub cea a mercenarilor şi mancurţilor autohtoni, dar şi sub cea a nevrednicelor orgolii care ne macină fiinţa din interior. Observaţi, la acest capitol subtil de fiinţare, cum simplele femei care vând produse alimentare la piaţă se adresează cumpărătorilor atât de natural cu „Domnule!” şi „Doamnă!”, iar academicienii şi profesorii universitari se strigă unul pe altul tot cu „Gheorghii Ivanovici”.

Mişcarea de renaştere naţională, iniţiată în Basarabia şi Bucovina în anii 1987-1989, în condiţiile fostei URSS, nu a putut alunga pe ocupant. Prea inegale erau puterile, iar românii din Basarabia nu au primit nici un fel de ajutor din partea „Joint-ului” românesc, aşa cum au primit, primesc şi vor primi cei care au slujit şi slujesc pe ocupant. Şi azi, după atâta amar de „liberatate”, ne mai întrebăm de ce ambasadorul Rusiei este prezent la toate manifestările de la bustul lui Puşchin din Chişinău, iar cel al României nu a fost văzut duminică, 15 iunie, la manifestarea închinată lui Mihai Eminescu. Cine dar să alunge pe ocupant? Tot noi singurei. Şi cum? Tot numai cu mâinile şi mintea noastră autohtonă, străveche, românească.

Ocupantul a instaurat sărăcia umilitoare (cine a uitat pâinea de „strujcă” din 1950 sau 1963 s-o mănânce câte zile va mai trăi), şi după 1991, fiindcă nici un ocupant nu investeşte în binele statelor ocupate. Ocupantul a alungat peste hotare după 1991 peste 1/3 din populaţie, pe cei mai buni, ca nu cumva să se înjghebe o nouă mişcare de patrioţi – şi români, şi europeni – care să-l măture din Basarabia. Ocupantul a instaurat în Basarabia un regim economic, medico-sanitar, alimentar, educaţional, cultural batjocoritor. Tinerii de azi, degradaţi şi bolnavi, alcoolizaţi şi prostituaţi, adică generaţia de „blea, emo şi caroce”, reprezintă (oricât de tare am lăuda pe unii scriitori, profesori, istorici, lingvişti, artişti, ingineri, agronomi sau medici de excepţie) prăpastia impusă de ocupant, nu puterea valorilor noastre spirituale.

Dar există măcar o posibilitate de izgonire a ocupantului? Da. Acum aceasta este unirea tuturor partidelor democratice româneşti, dar şi a societăţii civile româneşti (că poporul român din Basarabia este şi plătitorul majorităţii absolute a impozitelor)  împotriva ocupantului. Ca şi la 27 martie 1918. Nu „lupta partidelor democratice pentru putere”, ci lupta tuturor împotriva ocupantului. Dintâi să scoatem în afara legii ocupantul, pe cei care batjocoresc cinic şi pe cetăţeni, şi Declaraţia de Independenţă, şi dorinţa de integrare în NATO şi UE, şi reunirea firească a neamului românesc, şi doar mai apoi să ne jucăm de-a democraţia cu instrumentul partidelor politice. Doar lista naţională la alegerile parlamentare din 2009 (ca să nu se supere UE că nu suntem corecţi sau să ne critice Kremlinul că suntem terorişti) ne poate aduce şi bunăstarea, şi pacea şi confortul nostru româno-european, atât de meritat (prin sacrificiul a peste un milion de victime ale ocupantului comunist şi sovietic).

Tinerii şi bătrânii de la 1988 au luptat, în condiţiile de atunci, din fosta URSS, nu doar pentru limba română şi alfabetul latin, democraţie şi reforme economice, ci şi pentru blugi, muzică rock, bere, ruj de buze şi pomadă, baruri şi terase, mercedes-uri şi case frumoase. A venit timpul ca tinerii de azi, de la 2008, să-şi suflece mânicile şi să ducă la bun sfârşit lupta veteranilor. A venit timpul să-l alungăm de lângă noi, dar şi din noi pe acest ocupant incult, păcătos, cinic şi beţivan care nu are ce căuta în fiinţa noastră naţională. A venit timpul să ne zidim viitorul nostru. Nu al ocupantului.

ANDREI VARTIC

Neamul Romanesc

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii