Mircea Micu: „Valul care-a plâns pe glezna ta…“

12 Mar 2013 by admin, Comments Off on Mircea Micu: „Valul care-a plâns pe glezna ta…“

Imi amintesc o seara de iulie cand gleznele subtiri ale unei fete pornita benevol   sa incerce   temperatura apei  marii  au fost inconjurate de ciocurile unui stol de pescarusi

care erau gata s-o ridice in slava cerului  inchipuind un colan de margean.

2.

Avea o glezna atit de transparenta  incit prin rotundul o\cheanului ei puteai vedea rasarind  luna   pe  malurile miraculosului Bosfor.

3

Ce glezna vfrumoas avea mama. Eram atit de fascinate de subtirimea  elastica a acelui fir de lujer init, intr-o noapte, m-am apropiat  cu sfiala de glezna ei  si i-am legat o braţara

Impletita din tulpini  fragile de papadie.

A fost prima si ultima bijuterie pe care in cursul vietii  i-am oferit-o…

4

Cu vremea gleznele mamei s-au atrofiat. Uitandu-ma  cum le sustine cu bastonul ei de  corn m-am intrebat daca nj cumva ru sunt de vina ca i-am deformat supletea gleznei in vremea cind mă purta  in pintec…

Glezna ei odinioara  supla, fina ca o fibră  de crin, s-a rotunjit in resemnarea nemiloasa a varstei.

5

Acea misterioasa femeie  intalnită in Mongolia m-a   fascinat  de cum am vazut-o in spatiul ingust al unei tribune oficiale cand, privind-o cu  atenţie, mi s-a parut   ca o mai vazusem undeva.

Gleznele ei erau atit de subtiri  incait din pricina  duritatii terenului pe care  inaintm dupa sfirsitul festivitaţii incit, probabil  si datorit privirilor mele fascinate, a invceput sa schiopteze.

Mai apoi am visat-o  de nenumarate ori si de fiecare data  mi s-a parut ca gleznele ei porta  inca  povara pivirii mele din realitate.

 6

Glezna ei, o petala transparentă de crin prin care privesc soarele in amurg….

7

Daca ma gandesc bine, glezna unei femei frumoase nu este altceva decit  o iluzie  a  reprezentarii noastre ridicata la sublim.

8. Cazind in prozaism hai sa va transcriu si definiţia gleznei  din Dicţionarul  explicativ  al limbii romne:”parte a membrelor  inferioare care cuprinde porţiunea articulaţiei tibiei cu peroneul”….

Orice comentariu mi se oare de prisos.

MIRCEA MICU

(Luceafarul Romanesc)

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii