Emilia Ţuţuianu: Cu plecăciune în faţa Maestrului. La mulţi ani domnule Ciobanu!

23 Mar 2013 by admin, Comments Off on Emilia Ţuţuianu: Cu plecăciune în faţa Maestrului. La mulţi ani domnule Ciobanu!

Un romaşcan de talie europeană şi mondială ne este domnul Gh. A. M. Ciobanu, un spirit viu şi efervescent la cei optzeci şi opt de ani care îi împlineşte acum, căruia îi dorim încă mulţi de acum încolo pentru a ne îmbogăţi cu spiritul Domniei Sale.

        Jovial şi zâmbitor, un partener distins şi destins, căruia conversaţia şi jocul minţii îi sunt prime şi inegalabile pasiuni şi plăceri. Cuvintele rostuite şi glăsuite de Domnia Sa ne poartă în universul creaţiei minţii umane, cu o inegalabilă putere de  făptuire şi o imaginaţie debordantă. Amintiri cu rost, întâmplări la care a fost părtaş, cu oameni pe măsura staturii sale intelectuale, care de altfel sunt prezentaţi în volumul ,,Portrete printre rame”, sau doar magice intervenţii în conversaţii cu personalităţi ale lumii culturale de azi, cărora le este pe potrivă un agil interlocutor, domnul Ciobanu ne farmecă pe toţi. Pentru fiecare om are un cuvânt de spus, chiar dacă interlocutorul e doar un simplu montaniard sau bibliotecar din Bârlad, unde suntem siguri a produs şi a rămas cu o frumoasă amintire, din partea doamnelor bibliotecare de acolo, după ce pasiunea pentru conversaţii ş-ia arătat-o, fiecare om îi produce o bucurie domnului Ciobanu şi fiecăruia îi trimite din lumea minţii Sale o rază a divinului cuvânt, o rază de lumină.

          Ca un vechi lup dacic, păstrător al tradiţiilor şi înţelepciunii poporului său doar pe cale orală, mai aproape de sufletul fiecăruia, domnul Ciobanu începe doar în ultimii ani publicarea operelor sale, dorind să împărtăşească din călătoria Sa pe această planetă şi celorlalţi semeni. Să fii în preajma domnului Ciobanu e o încântare, energiile pozitive te înconjoară şi te poartă în raiul imaginaţiei creatoare.

          Un mare erudit şi om de cultură, romaşcanul nostru drag, dar şi un om în preajma căruia zâmbetul e obligatoriu, o prezenţă agreabilă şi hîtră care are tot timpul tolba minţii plină de daruri pentru toţi din prejma lui.

Domnule Ciobanu să ne trăiţi întru mulţi ani rodnici şi creatori! Melidonium vă ureză La mulţi ani!

Emilia Țuțuianu

***

Subscriu acestor frumoase ganduri…

M. G.

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii