Arhimandrit Ioanichie Bălan – ,,Un sfat pentru români”

29 Mar 2013 by admin, Comments Off on Arhimandrit Ioanichie Bălan – ,,Un sfat pentru români”

In viata sa fiti tineri care sa sfinteasca un loc, o casa, o societate, o generatie, un cartier si locul de munca unde veti lucra. Prin comportament crestin mai intai. Ori esti crestin azi, ori esti pagan, una din doua. Si crestin ortodox, caci Romania e tara ortodoxa. Tineti cont ce va spune un calugar batran si rau: daca nu va tineti serios de biserica si de ortodoxie, prapad e cu voi. Ne mananca vecinii si strainii si paganii. Daca va tineti de Biserica, nici rusii, nici tatarii, nici nemtii, nici alte tari din Rasarit sau Apus nu vor putea sa ne scoata din Carpati si sa ne dezlipeasca de Hristos.

Nu mai aveti acces la Sfanta Spovedanie, nu va mai faceti vreme de Sfanta Impartasanie, nu aveti bucuria vietii cum o au cei care traiesc intru Hristos. Veti avea bucuria placerilor, a sexualitatii, a ispitelor si a patimilor trupesti, dar nu bucuria intru Hristos. Bucurii trupesti, orizontale, care se consuma intr-o zi, si nu bucurii vesnice, verticale, axate pe Hristos.

TREZITI-VA! Sunteti tineri si noua ne e mila de ce se va intampla cu tara asta care se cheama inca Romania. Vreti sa mai ramana Romania Romanie?

INTOARCETI-VA LA ORTODOXIE, LA BISERICA, LA TINUTA MORALA DECENTA, CINSTITA A ROMANILOR DINTOTDEAUNA.

Faceti o asociatie, mergeti duminica pe la spitale, la casele de batrani, ajutati cu cuvantul, mangaiati, sfatuiti, combateti casele de desfrau. Mergeti la manastiri, la preoti batrani care sa va lumineze, sa va binecuvinteze, sa va calauzeasca. ORTODOXIA ACTIVA E O MISIUNE. Misionarismul se face de la om la om. dar pentru asta trebuie sa va curatati de pacatele tineretii, sa cititi cat mai multe carti teologice. Sa stiti voi intai cate ceva din frumusetea Ortodoxiei, din trairea intru Hristos, ca sa puteti trage si pe altii spre Hristos, sa puteti fi oluminita aprinsa acolo unde veti trai. TREBUIE SA FACETI CEVA. Eu sunt un om mai de baricade. Ori facem ceva, ori ne ducem la plimbare.

Sfanta Evanghelie spune ca la sfarsitul lumii vor fi chemate toate neamurile, deci natia ramane pana la sfarsitul lumii. Ba mai mult, fiecare neam si tara are ingerul sau pazitor.

Neamurile crestine trebuie sa ramana. Iar crestinii trebuie sa fie la locul lor, echilibrati, seriosi si sa nu se dezlipeasca pentru nimic in lume de pamantul strabun in care i-a nascut Dumnezeu. De ce exista tentatia de a pleca in alta tara? Credeti ca, afara de Dumnezeu, ne vrea cineva din lume? Cine isi pune nadejdea in Rasarit si Apus se insala amarnic. Numai in DUMNEZEU, in smerenia, rabdarea si deviza parintilor nostri, a romanilor dintotdeauna, ne putem pune speranta. Nu ne-au scos de aici nici turcii, nici tatarii, nici rusii, nici nemtii, nici austro-ungarii, si nici de-acum inainte nu ne va scoate nimeni. Doar Dumnezeu, daca ne vom indeparta de El. Asa ca, TREZITI-VA, luati aminte si, cot la cot cu preotii, cu calugarii, treceti la post, la rugaciune, la spovedanie. ASA TREBUIE SA FIE O TARA CRESTINA, care poarta Crucea de doua mii de ani.

TREZITI-VA, frati romani, PANA NU-I PREA TARZIU!!! Ori crestini buni, ori pierim. Luati aminte ce va spun: NUMAI DUMNEZEU DIN CER NE SALVEAZA. Priviti in sus, fratilor, nici intr-o parte, nici in alta! Fericirea noastra este sa ramanem aici, unde ne-a nascut Dumnezeu, cu Hristos in brate si in bratele lui Hristos.”

Ioanichie Bălan

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii