George Anca: Salut Doctrina

10 Apr 2013 by admin, Comments Off on George Anca: Salut Doctrina

           

               

Nu cunosc autorul live, comunicăm virtual. Nici de-am fi pe la Bucureşti nu l-aş putea da în judecată pentru doctrină, magistraţii sunt în grevă, iar eu rămân ultimul în a condamna autorul debutului-antipod ”Între două lumi”, Ben Todică. Mi-a şi devenit necesar zilnic pentru doza retro/curentă de uraniu. Gerunziile denotă lipsa ei în chiar acest moment, ce să spun?

            Din Banat a plecat, în Banat se întoarce, voi parafraza morbid. Tao? De-aia e incorect politic încât să iubească? Sigur, Eminescu şi Blaga, taoişti. Poate şi el. Doctrina e România. Foc!

            Filmează cu viaţa, din spatele propriei vizibilităţi, feţe-feţe, vorbe-de-clacă-esenţe înfăşurate după timpanul global.

Gangrena i se studiază la congrese de antropologie. Gata gangul, pe el! Seamănă cu…

            Vorbeşte zilnic româneşte Australiei, colportează apostroful unui eminescolog, licitează biblioteca miclăuşă, se plimbă prin America-lobodă, sparge nuci cu ochelarii, nu se ocupă de închisorile comuniste, adoră exilul. Şi mai ce?

            Scrie!

            Lasă-mă, în ce limbă? Mister. Aseară nu găsise inventologul în dicţionare nici măcar siglă-logo-slogan-brend. Cine va face arheologia Românei australiene se va crampona şi de vorbitorul acesta cu barbă.

            Nu pe cuvânt – onoarea se pune cu sângele – stă dumnealui, ci pe ritm pasional, cât să-l temperezi, hai că nici tu nu mai eşti ăla juve(te), pe alegere cârdaşă (să su-pravieţuim împreună şi-ntre corali ca-ntre pruni, băutori de frunte-frunce).

            Martor că nu s-a născut să moară, dar să scrie doctrina asta întâi, apoi aceeaşi, două-nouă. Acuzarea, că a fugit să cunoască lumea şi s-a întors. Apărarea, nu merită împuşcat. Procesul se amână sine die.

            Ajunge că e un autor serios, piatră tare din pietre nearuncate (încă).

prof. dr. GEORGE ANCA


Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii