Maria Diana Popescu: ,,Veți plăti! Scadența se apropie!”

21 Jun 2013 by admin, Comments Off on Maria Diana Popescu: ,,Veți plăti! Scadența se apropie!”

Să te prăpădeşti de ciudă, nu alta! Încă o haită de lupi, tocmiţi paznici la oi! Un grup interministerial, căruia i se încredinţează lîna de aur. Alte cheltuieli, aceeaşi miriapozi hămesiţi, cu un ochi la slănină şi altul la făină. Băieţii vor analiza cauzele macro-criminalităţii şi ale marii corupţii, vor trage la răspundere: „ai mîncat usturoi şi nici nu catadicseşti sa faci gargară cu Listerin.” Cam în acest mod „vor analiza structura, starea şi dinamica corupţiei, vor evalua efectele măsurilor legislative şi de politică penală asupra macro-criminalităţii şi vor prezenta Guvernului strategii şi programe naţionale de prevenire”. Cîtă gargară în fişa postului! Un fel de dat cu băţul în vînt sau cu palma în mămăliga fierbinte! În fruntea bucatelor naţionale stau, de aproape un sfert de veac, cei mai tari „specialişti” în strategii şi programe de prevenire şi iată unde au adus Ţara! Preşedintele dă vina (de faţadă) pe nivelul ridicat al corupţiei din instanţe. Adică vorbeşte de funie în casa spînzuratului. E vorba de o fixaţie de meloman pentru o parte a justiţiei, care nu s-a lăsat supusă şi controlată. Cei mai mulţi judecători sînt responsabili, au încă principii de la care nu fac rabat. De aici dorinţa de a distruge ce a rămas bun din Justiţia României, care încearcă, însă fără rezultat, să facă ordine în haosul instalat de opt ani încoace. Unul, răsplătit cu un fotoliu catifelat la C.C.R. pe bani mulţi, a băgat flota la arhivele secrete. Alţii, care şi-au primit porţia de ros, s-au ocupat de casa din Mihăileanu, de schimbul de terenuri, au avut grijă să-i ofere pe tavă justiţia.

Dar, în politică, mai devreme sau mai tîrziu, totul se plăteşte. În Europa, deja li se pun cătuşe politicienilor care se credeau inexpugnabili. A venit scadenţa plăţii fărădelegilor. Poate de aceea economistului-şef al B.N.R. îi scapă porumbelul din gură: „Una dintre erorile fundamentale ale elitelor româneşti pe tot parcursul istoriei moderne a fost că au crezut că soarta celor mulţi şi nevoiaşi este irelevantă pentru dezvoltarea ţării!” Cînd a spus elită s-a referit în mod sigur la bancheri, politicieni, bogătaşi, corupţi, mafioţi, nu la elita intelectuală care trăieşte de azi pe mîine. Excepţie făcînd horopiştii şi pornografii prinşi ca moliile pe hainele Puterii de la Bucureşti. Doar în declaraţii îi macină grija pentru talpa Ţării. N-au nici un interes să stăvilească adîncirea ecartului dintre săraci şi privilegiaţii capitalismului.

Un nebun aruncă mai multe pietre în apă şi alţi nebuni sar ca oile să le scoată. Cam aşa stă treaba cu regionalizarea şi modificarea din mers a Constituţiei. E evident, făptaşii ar fi mai potriviţi pentru ridicat diguri împotriva inundaţiilor sau la betonat craterele de pe autostrăzile Patriei, decît să delimiteze zone administrative cu autoservire pentru mafioţi. De altfel, regionalizarea va fi un proiect ratat, ca orice edificiu capitalist proiectat de către impostori în ultimii 23 de ani. Consiliile judeţene nu vor fi desfiinţate. Peste ele va funcţiona un Consiliu Regional. Va fi nevoie de birouri supraetajate, fiindcă împărţirea pe regiuni de interese va crea o structură administrativă suplimentară: Consiliul Regional. Explicabil atunci, de ce aceşti săritori cu prăjina fac praf Constituţia în părţile esenţiale. România este republică, stimaţilor! N-are ce căuta casa regală în Constituţie! Legea supremă în stat nu e manual de istorie contrafăcut! Ocrotiţi neamul şi Ţara! Nu trîntorii care au trădat poporul de-a lungul istoriei! Ce să mai aşteptăm de la conducătorii vînduţi, care fac eforturi să depopuleze România! Deja 3,5 milioane de cetăţeni români locuiesc în străinătate. Potrivit unui raport al O.E.C.D., România se poziţionează pe locul doi în lume, după China, între ţările exportatoare de forţă de muncă ieftină. Un alt raport O.N.U. menţionează un fapt şi mai delicat pentru viitorul Ţării: „pînă în 2050, România va pierde 15% din locuitori”. Iată roadele capitalismului românesc! Românii n-ar fi plecat peste hotare decît în excursii, dacă ar fi trăit decent în Ţară. Dacă nu le-ar fi fost desfiinţate locurile de muncă, dacă ar fi avut salariile europenilor. Cum să nu plece? Au ajuns bătaia de joc a guvernanţilor postdecembrişti, ale căror ţeluri au fost şi sînt hoţiile de stat şi ignorarea completă a cetăţeanului.

De 23 de ani, nimic pentru popor! Doar războaie politice pentru putere, legi şi ordonanţe în favoarea ciolanelor! Cine spune că istoria nu se repetă, se înşeală. Se doreşte acum eliminarea rolului istoric al lui Cuza în formarea statului român, la fel cum a fost detronat şi exilat în 1866 de „Monstruoasa coaliţie”. În mod clar, unele amendamente aduse Constituţiei urmăresc interese politice viitoare, dar nu în favoarea României. Iată de ce îi plătim pe parlamentari! Ca să împartă şi să-şi facă parte! Totuşi, cum se poate să toci banii statului şi rămîi în funcţii? Poate ne vor răspunde bancherii, pentru că şi ei au fraudat şi abuzat milioane de români. „Modul cum acţionează băncile şi executorii judecătoreşti este identic cu cel în care acţionau arendaşii în anii 1900-1920 sau perceptorii în anii ’50. Îmi povestea bunica paternă cum treceau periodic perceptorii cu căruţa prin sat şi luau românului datornic din casă sau din curte ce avea mai de preţ: maşini de cusut, scoarţe, bucate, vite etc., pe care le scoteau la mezat pentru a acoperi dările către stat. Noi, românii, nu vom scăpa niciodată de blestemul birurilor, pentru că nu suntem în stare să ne autogospodărim şi să folosim cu înţelepciune bogăţia revărsată de Dumnezeu peste ţară. Noi nu putem trăi fără stăpâni. Când ne ajunge cuţitul la os, ne răzvrătim, murim pentru libertate, iar când o căpătăm, nu ştim ce să facem cu ea. Ne căutăm repede alţi stăpâni, care să ne stoarcă de bruma de avere, de rezervele naturale, iar în final, chiar de libertatea pe care nu de mult am obţinut-o cu jertfe şi sânge! Şi culmea, nu învăţăm nimic din propria istorie, chiar dacă ea se repeta obsedant” (Vasile Bârea).

Cred eu că românul s-a fript şi nu va mai călca uşor pragul bancherilor-cămătari. N-au decît să-şi ia valiza şi să plece în Guineea-Bissau! Mirosul falimentului a ajuns în bănci, nu mai au surse de finanţare, trăiesc pe spinarea benere, nu mai au proiecte care să genereze randamente de fraudă şi hoţie, prin cel mai mare nivelul de dobînzi şi comisioane din Europa. Aşadar, băncile n-au cum să meargă mai departe. Adio profit din România! N-au decît să închidă la vrac! Drum bun! Noi trebuie să fim acum cu ochii pe nobilul extraterestru, care sub masca de ambasador al turismului românesc în lume, nu-i prieten cu românul pe care îl dispreţuieşte. Partizanatul ecologic nu prevede numa’ să guste dulceaţa bio şi brînza de oaie. Nici să cosească iarba pe plaiul transilvan.

Maria Diana Popescu, Agero
http://www.agero-stuttgart.de

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii