“Sfânta Zi a Limbii Române”

28 Aug 2013 by admin, Comments Off on “Sfânta Zi a Limbii Române”

“Sâmbătă 31 august se va serba oficial, pentru prima oară, Sfânta Zi a Limbii Române !

Sfântă, asemeni zilelor Paștelui și Crăciunului, când uităm de politică și politicieni și ne strângem cu toții, rude și prieteni, în jurul Sfintei Mese ……

Așadar, în Sfânta Zi a Limbii Române, nu deschideți televizoarele, nu citiți ziarele!

Gândiți-vă cu evlavie și recunoștință la învățători și profesorii noștri de limbă română, cei care nu mai sunt în lumea aceasta dar datorită cărora ne câștigăm astăzi pâinea cea de toate zilele !

Vizitați-le mormintele cu o floare de pioasă aducere aminte, așa cum poate n-ați mai făcut-o din ziua în care v-ați văzut cu diploma de absolvire în mână….

Deschideți bibliotecile casei și alegeți câțiva dintre scriitorii și poeții noștri pentru care nu v-ați mai făcut timp în ultima vreme. Strângeți-vă laolaltă, în casele voastre, ale prietenilor de-o seamă, vizitați pe cei în suferință în casele lor ori în spitale, ieșiți în parcuri sau grădini publice, cu două-trei cărți sub braț și citiți pagini nemuritoare, în gând ori cu glas smerit, până când veți simți primele semne de înduioșare .. Atunci, chiar dacă nu credeți, închipuiți-vă doar pentru o clipă că în jurul capului aveți o aură …..

Asemeni clopotelor din toată țara care bat la unison la ceasul de taină al Învierii Domnului, tot așa fiți siguri că în această Sfântă Zi a Limbii Române, este posibil ca inimile tuturor românilor de pretutindeni să bată la unison pentru Limba, Poporul și Țara noastră!

Dacă din întâmplare veți da și peste vorbe de ocară, tot ale limbii noastre fiind, adresați-le în gând celor care după un sfârșit de decembrie plin de speranțe, au făcut totul pentru a ne învrăjbi ……”

“septuagenar”fr.

 

http://www.youtube.com/watch?v=4UzJ14DJDJE

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii