Maria Diana Popescu: Să-şi fi ieşit Guvernul din minţi?

1 Oct 2013 by admin, Comments Off on Maria Diana Popescu: Să-şi fi ieşit Guvernul din minţi?

De cînd românul acela supărat pe traiul amar i-a tuflit preşedintelui, aflat la sărbătoarea de la Ţebea, o bucată de pîine în frunte, s-a produs o mare minune: preţul pîinii a scăzut cu 6%, însă bugetul cheltuielilor cu personalul din primării şi consilii judeţene a fost suplimentat cu aproape 70 de milioane de euro. Ilegal sau imoral? Protestele medicilor cu salarii mizerabile de la 800 la 1.100 pe lună nu i-a impresionat pe guvernaţi, deşi medicii sînt de o săptămîna în stradă pentru a primi atît cît este suficient unui trai omenesc. Fără să mai vorbim de necesităţile materiale care ar permite accesul la noile tehnologii şi proceduri medicale, imperios necesare pentru a ţine pasul cu colegii de breaslă din Occident. Cei abilitaţi să facă dreptate, demnitarii, sînt impasibili. De ce i-ar mişca? Sistemul de sănătate este irelevant pentru politicieni. Ei nu se tratează în ţară, ci în străinătate! După şase ani de facultate şi alţi patru de rezidenţiat, un medic e umilit cu cîteva sute de lei, numai cît să nu moară de foame. De unde să le dea medicilor drepturile salariale, cînd preşedintelui îi trebuie avion de 60 de milioane? Parcul auto al Guvernului trebuie înnoit, la Bechtel trebuie să plătească hoţia şi prostia, şi amenzile la C.E.D.O. şi datoriile din campania electorală. Apoi, nu trebuie să le asigure nişte venituri substanţiale odraslelor, nepoţilor şi cumetrilor? Ce să mai dea pentru sănătatea naţiunii? Deşi România se află astăzi într-un deficit îngrijorător de medici, ei şi-au spus că prea mulţi medici strică! Adică le strică planurile. Românii ar avea şansa să se trateze mai uşor, pensionarii n-ar mai muri aşa iute, şi guvernanţii ar fi nevoiţi să cheltuiască în continuare cu pensia lor, în loc să-şi pună deoparte un ban alb pentru zile negre.

Să-şi fi ieşit Guvernul din minţi de măreşte bugetul cheltuielilor cu personalul din primării şi consilii judeţene? Poate că nu. Merge pe lozinca: ciocu’ mic şi aveţi grijă ca data viitoare, satele din teritoriu să voteze cu noi. Apropo de vot. De ce a cîştigat Angela Merkel cu cel mai bun procent (41,5%) obţinut de un partid după unificarea R.F.G. şi R.D.G. în 1990? De ce s-a bucurat de un sprijin popular puternic? A fost şmecheră şi n-a umblat nici la salariile nemţilor, nici la pensiile lor, n-a umflat taxele, n-a mărit numărul lor, însă a promovat politica sa de austeritate în întreaga Europă. Adică a luat de alţii ca să dea poporului ei. Atunci cum să n-o voteze? După Konrad Adenauer şi Helmuth Kohl, Angela Merkel este cel de-al treilea cancelar cu trei mandate. Victoria se datorează modului în care a reuşit să ţină economia Germaniei la adăpost de efectele crizei mondiale. La noi, criza a umplut masa Guvernului cu facturile F.M.I., U.E. şi B.E.R.D. România trebuie să plătească organismelor-căpuşă, în acest an, peste 1,164 miliarde euro. Nu credeţi că era normal ca cineva să încaseze comisioanele pentru aceste credite în numele populaţiei? Că doar românul achită pacostea guvernărilor, fără să i se dea vreodată socoteală. Auzit-aţi de vreun guvern postdecembrist care a făcut bilanţul economic al Ţării atît la preluare cît şi la încheierea mandatului? Auzit-aţi de vreun proces de predare-primire de la o administraţie la alta? De la începutul anului, din suma totală datorată de Statul Român au fost achitate 756,2 milioane euro, mai pe româneşte taxa de protecţie statală. Acelaşi fel de taxă pretinsă de clanurile mafiote la scară micro. Vă amintiţi cu siguranţă descrierea lui Balzac: „Parvenitul se tîrăşte de-a buşilea în faţa celor ce-i pot fi de folos şi este obraznic cu cei de care nu mai are nevoie, aidoma paiaţei dintr-un balet, pare marchiz dacă-l priveşti din spate, dar este bădăran dacă-l priveşti din faţă”. La fel şi cu piruetele şarlatanilor-balerini din politica românească. Înainte de alegeri toţi promit o viaţă mai bună. Promisiune iluzorie! Depinde cît de creduli sîntem. Preşedintele ne-a spus să stăm liniştiţi la locurile noastre! Asta înseamnă că va creşte salariul şi pensia românului, masa va fi bogată, se vor înmulţi şcolile şi autostrăzile, spitalele vor fi utilate la standarde europene, locurile de muncă vor fi la discreţie. Dacă nu va reuşi nici pe ultima sută de metri, de vină vor fi mereu Ceauşescu, Dej, fanarioţii, turcii, hunii, tătarii, Decebal şi Burebista.

În fine, cu privire la fostul premier italian Silvio Berlusconi, Ţarul Putin, adresîndu-se fostului preşedinte al Comisiei Europene Romano Prodi şi fostului premier francez François Fillon, a afirmat: „Berlusconi este judecat pentru că îi plac femeile. Dacă ar fi fost homosexual, nimeni nu s-ar fi luat de el”. Ba s-ar fi luat! Şi aşa şi altfel, tot precurvie!

Maria Diana Popescu

Sursa: Revista ART – EMIS

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii