Icoana Maicii Domnului “Pururea Fecioară” sărbătorită pe 17 octombrie

18 Oct 2013 by admin, Comments Off on Icoana Maicii Domnului “Pururea Fecioară” sărbătorită pe 17 octombrie

Icoana Maicii Domnului „Pururea Fecioară” („Ever-Virgin”, „Avant la nativite et apres la nativite”, „Before Birth and after Birth the Virgin”), a fost adusa la manastirea moscovita Nikolaev Peskovsk de negustorul Alexei Grigorievici Mokeev, atunci cand acesta a intrat ca frate de manastire, In jurul anului 1780. De asemenea, el a donat manastirii Intreaga sa avere, dorind ca Icoana “Pururea Fecioara” sa ramana In chilia sa.

Arhimandritul manastirii, Macarie, a primit Icoana dupa moartea lui Alexei, dar considerand ca aceasta nu are o valoare prea mare, fiind pictata In ulei pe o panza prinsa de un lemn, el a instalat-o la poarta unei bisericute de langa manastire.

In anul 1827, capitanul Platon Osipovici Tavasev a descoperit faptul ca Icoana este facatoare de minuni. Mai Intai a zarit o lumina venind de la Icoana, noaptea, cand a trecut pe langa aceasta.

Altadata a visat ca va scapa de necazul sau (de problema care Il apasa) numai Inchinandu-se Inainea Icoanei „Pururea Fecioarei”. Procedand asa si rezolvandu-si problema, capitanul a relatat totul arhimandritului. Acesta a mutat Indata Icoana In interiorul manastirii, dorind chiar sa o Infrumuseteze.

Desfacand-o de pe lemnul pe care era prinsa, a observat ca pe lemn era pictata o alta Icoana a Maicii Domnului, mult mai frumoasa decat cea de pe panza de deasupra. Asadar, Icoana a ramas cea de pe lemn, prin mijlocirea Maicii Domnului avand loc vindecari In vreme de holera.”

Sursa: http://preasfantafecioaramaria.wordpress.com/

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii