Maria Diana Popescu: “Chevron, trădarea lui Mugur și yuanul”

21 Oct 2013 by admin, Comments Off on Maria Diana Popescu: “Chevron, trădarea lui Mugur și yuanul”

“Cu un picior pe mal şi cu unul în groapă, unchiul Sam nu se lasă de nărav, deşi recent a mai primit încă un şut de la chinezi. Dolarul scârţâie, nu mai e mult şi se va duce de râpă, cu toată reanimarea recentă. De acum începe să pară firească supremaţia yuanului. În ultimul timp, Rezerva Federală a S.U.A. a împuiat prea mulţi dolari, fapt ce atrage după sine devalorizarea şi pierderea credibilităţii acestei valute. După ce conducerea de la Beijing a declarat la începutul anului că va cumpăra petrol din Iran, contra aur, acum China a decis că nu va mai cumpăra ţiţei cu dolari, ci vor folosi moneda naţională. Dacă se ţine cont de faptul că cele mai mari importuri de petrol sunt făcute de China, atunci manevra renunţării la dolar dă o lovitură puternică economiei americane. China importă un milion de barili pe zi, faţă de circa 850.000 cât importă America. Iar cererea de petrol a Chinei creşte de la o zi la alta. Yuanul a devenit deja o monedă de schimb regională. Majoritatea ţărilor din zona Asia-Pacific au renunţat la dolar în schimburile comerciale bilaterale în favoarea yuanului sau a rublei. Şi e firesc. Văzîndu-şi dolarul sleit de puteri, Obama n-a stat cu mîna în buzunar, amănând falimentul, probabil, pentru scurt timp. De aici, Afganistan, Irak, Libia, Siria şi de ce nu, Iran.

Nici Pungeştii de Vaslui, altădată zonă liniştită şi nepoluată, unde oamenii lucrau pământul şi trăiau din roadele lui,  n-a scăpat de invadatorii americani. Se pricep cel mai bine la explorare, pardon, la exploatarea popoarelor, şi-au venit să otrăvească pământul românesc, pentru că era prea multă sănătate, bogăţie şi armonie în zonă. Pe 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de amplasarea a primei sonde de explorare a gazelor de şist în Vaslui, după ce compania a primit undă verde de la autorităţile statului pentru prospectarea şi exploatarea solului în perimetrul Siliştea, Pungeşti. Localnicii s-au unit şi-au pus piedică proiectului nefast pentru zonă. Cu urmaşii răzeşilor nu se joacă nimeni de-a Patria, nici americanii nu se pot pune cu ei. Nu s-au lăsat intimidaţi de intervenţiile în forţă ale jandarmeriei. Auziţi! Jandarmii împotriva poporului român! Câteva zile, sute de persoane din Vaslui, copii, femei, bărbaţi, au ieşit să-şi apere pământurile, apele, sănătatea lor şi a naturii, ţinând piept forţelor de ordine în perimetrul unde compania Chevron trebuia să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist. Şi în Piaţa Universităţii din Bucureşti şi în alte localităţi din Ţară au avut loc proteste de solidaritate cu locuitorii din Pungeşti. Urmare, Compania Chevron a anunţat printr-un comunicat de presă, că îşi suspendă activităţile în judeţul Vaslui. Pasul înapoi făcut de americani nu înseamnă şi renunţare. “La luptă, moldovenii mei!” Resursele naturale nu sunt proprietatea Guvernului, nici a Parlamentului! Aparţin naţiunii, iar gestionarea lor, sub toate formele, nu se poate face decât cu acordul poporului.

Rezervele de petrol au declanşat numeroase conflicte în ultimii ani, din care americanii şi partenerii lor au ieşit învingători. Chiar şi Angela Merkel, care îşi pune mari speranţe în guvernul de la Beijing pentru salvarea zonei euro,  a început să vorbească chinezeşte şi a decis să parieze pe China, lăsând cu gura căscată guvernele europene, dar şi pe cel al marelui aliat de dincolo de ocean. În urma vizitei sale în China, s-a convenit ca majoritatea schimburilor comerciale dintre Germania şi China să se facă în euro şi yuani. China s-a ales cu un nou aliat împotriva dolarului, iar Frau Merkel merge la braţ cu interesele Germaniei, nu cu cele ale Uniunii.

Tot în pelicula despre americani, Statele Unite au declasificat o scrisoare a nemuritorului Mugur Isărescu către conducerea Trezoreriei SUA (Federal Reserve – F.E.D.), filiala Kansas, publicată pe site-ul FED New York, fiind  primul document public care atestă cumsecădenia guvernatorului, prin care pune pe tavă marilor puteri economia românească. Limbajul folosit în document trădează slugărnicia acestuia în faţa licuricilor planetari. În scrisoare, Isărescu prezintă starea naţiunii şi a economiei româneşti în perioada post-decembristă, precum şi angajamentele pe care şi le-a asumat în faţa celor de la F.E.D.. Documentul vorbeşte despre privatizări, despre “asistenţa”acordată României de F.M.I. şi B.M., dar şi despre politicile monetare care vor fi aplicate monedei naţionale. Fără doar şi poate, scrisoare de curtoazie către F.E.D. este primul document din seria neagră care atestă vânzarea României puterilor occidentale. Nu ştiu dacă motivul desecretizării se regăseşte în prevederile legislaţiei americane sau dacă nu cumva este primul semnal de alarmă prin care Mugur trebuie să-şi pregătească valiza şi, la gară!, pentru că pentru el se anunţă vremuri furtunoase. Poate că după plecarea lui se vor afla subordonările noastre la organismele financiare internaţionale.

Guvernul nu face nimic, în nicio direcţie, pentru diminuarea efectelor devastatoare! România e pentru decidenţi ca un autobuz în care urcă hoţii de buzunare şi drogaţii străini,  fiecare cu ochii şi cu mâinile în geanta şi în buzunarul românului. Deci? Cine sunt cei care au câştigat din efectele crizei? Politicienii, clanurile mafiote, aciuate pe lângă aceştia, bancherii, multinaţionalele, căpuşele din sistemul energetic, de asigurări, evident, protejate şi încurajate de o legislaţie croită la comandă. Alo, DNA! Alo, Justiţia Româna! Treceţi la treabă!  Faceţi-vă datoria faţă de poporul român! “

Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii