Victor Roncea: “…Drapelul de luptă al legionarillor lui Avram Iancu a fost scos de la licitația Artmark…”

23 Oct 2013 by admin, Comments Off on Victor Roncea: “…Drapelul de luptă al legionarillor lui Avram Iancu a fost scos de la licitația Artmark…”

 

 

“Iar când va veni dusmanul
Sã vã ia pãmânt si drept,
Români, scuturati gorunul,

Ca din somn sã mã destept.”

(Avram Iancu)

,,Victorie a statului roman: Drapelul de lupta al legionarillor lui Avram Iancu a fost scos de la licitatia Artmark. Felicitari celor care s-au implicat!

In disperare de cauza, ieri, dupa ce dadusem cateva telefoane pe tema vanzarii steagului de lupta al lui Avram Iancu la o licitatie fitoasa de la Athenee Palace, am scris, printre altele, pe blog: “Cum a ajuns, asadar, o piesa de muzeu pe taraba Artmark, la dispozitia unui cumparator din orice colt al lumii? De ce nu exista o legislatie prin care astfel de bunuri de patrimoniu national, in momentul in care ajung spre vanzare, sa fie mai intai oferite – obligatoriu – Ministerului Culturii, pentru a fi achizionate de catre stat? Ce face, desigur, si SRI-ul, obligat sa apere astfel de valori inestimabile nationale? Cum previne instrainarea unor astfel de bunuri, de exemplu, chiar in acest moment?!

Ne batem cu pumnii in piept ca vrem sa recuperam Tezaurul Romaniei de la Moscova – pe buna dreptate – si in acelasi timp Tezaurul Romaniei se pulverizeaza, sub nasul nostru, la Bucuresti.”

Iata ca cine trebuia sa reactioneze a reactionat: in cursul serii de ieri, casa de licitatii Artmark a fost obligata sa scoata drapelul lui Avram Iancu de la vanzare. In foto, o nota a Mediafax pe aceasta tema si, mai jos, stirea Agerpres. Felicitari celor care s-au implicat! Doamne ajuta!

Steagul de luptă al uneia dintre legiunile lui Avram Iancu – retras din licitaţia Artmark”
Marţi, 22 Octombrie 2013 20:48

Victor Roncea

Jurnalist

Mai multe de citit aici: http://roncea.ro/2013/10/23/victorie-a-statului-roman-drapelul-de-lupta-al-legionarillor-lui-avram-iancu-a-fost-scos-de-la-licitatia-artmark-felicitari-celor-care-s-au-implicat/#sthash.AjxJtMYV.dpuf

Victor Roncea

si  http://roncea.ro/2013/10/22/steagul-de-lupta-al-lui-avram-iancu-se-vinde-la-licitatie-colectia-casa-regala-vanduta-azi-de-artmark-pare-sa-contina-obiecte-personale-ale-lui-carol-al-ii-lea-ce-ar-putea-sa-i-apartina-lui-paul/

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii