Revista “Melidonium” la aniversare

10 Nov 2013 by admin, Comments Off on Revista “Melidonium” la aniversare

Revista de cultură, artă, tradiții, credință, istorie, educație Melidonium on line, a apărut sub egida Societății Culturale George Radu Melidon din Roman.

Iată că am ajuns la sărbătorirea a doi ani de la apariția on line a Revistei “Melidonium“, ,,un copil de suflet” pentru fondatorii ei, psiholog Emilia Ţuţuianu Dospinescu şi Dorin Dospinescu.

La vremea potrivita, am scris despre revista ce apare periodic şi îmi mențin afirmația: ,,Revista Melidonium, consfințește valoarea.”

În condițiile actuale, când pe umerii editorilor, problemele financiare nu mai contenesc, şi marginalizarea de către autorităţi este evidentă, internetul oferă posibilitatea libertăţii cuvântului, fiind o abundenţă de reviste şi ziare (multe dintre ele neavenite). Altfel stau lucrurile la Revista Melidonium din Roman.

Poeta, scriitoarea, editoarea Emilia Țuțuianu Dospinescu, o truditoare a cuvântului, a reușit să aducă revista Melidonium printre cele mai prestigioase reviste de cultură din ţară şi străinătate. Impactul pozitiv, elitist-cultural este vizibil, prin numărul de cititori în creștere, prin colaborarea cu nume sonore din ţară şi străinătate, apropiată fiind de  alte publicații on line.

Acum, la doi ani de la apariție, revista romașcană, nu este doar una din cele mai bune reviste ale Moldovei ci şi o revistă captivantă pentru scriitorii din toate zonele ţării.
Revista “Melidonium” are linia sa deja personalizată, mereu prezentă cu activităţi culturale la zi, prioritare fiind evenimentele din Roman, plaiurile mirifice moldave: sărbători creştin-ortodoxe, manifestări cultural-artistice, promotori culturali, şi nu numai…

Personalităţi de marcă, precum P.S. Ioachim Băcăuanul, Adrian Alui Gheorghe, Mariana Cristescu, Sorin Ullea, Tudor Ghideanu, Gh.A.M. Ciobanu, Veronica Balaj, Maria Rugină, Cecilia Bănică Pal, și alte nume de referință,  onorează paginile revistei.

Emilia Țuțuianu, mereu în dialog cu scriitori din Italia, Germania, Australia, Canada, SUA, Noua Zeelanda, certifică prin nume cu  rezonanță ca: Vavila Popovici, Octavian Curpaş, Adrian Erbiceanu, Iulia Barcaroiu şi mulți alții.
Calitatea articolelor publicate, profesionalismul autorilor de poezie, critica literară, eseuri, proză, articole îndrăzneţe, înnobilează paginile revistei.

Revista Melidonium este o revistă pentru semeni şi Neamul Românesc, izvorâtă din iubire şi dăruire creștină.
Acest motto vizibil este elocvent:
,,Să avem grijă, între noi oamenii, să ne iubim”.
,,Să ne iubim unul pe altul, pentru că dragostea este de la Dumnezeu şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu. Cel ce nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire (1 Ioan 4, 7-8).

Efortul Emiliei Țuțuianu Dospinescu este ziditor pentru zilele ce le trăim, pentru vremurile care vor veni. De remarcat este perseverenţa în fapta bună, prin truda necondiționată, dintr-un prea-plin sufletesc dăruit cu generozitate.

,,Sfântul Ioan Gura de Aur spune că în trei feluri se propovăduiește Evanghelia lui Hristos: cu cuvântul, cu scrisul şi cu trăirea, adică cu exemplul personal. Aceasta este cea mai înaltă cale de propovăduire. Toată fapta bună trebuie s-o conducă dreapta credinţă în Iisus Hristos şi dreapta socoteală sau cumpăna dreaptă.” (Părintele Cleopa)

Revista Melidonium se constituie ca o veritabilă revistă a românismului.

Felicitări Emilia Țuțuianu Dospinescu!

La mulți şi buni ani pe ,,ogorul literaturii române” revistei Melidonium.

Mariana Gurza, Timișoara

11 noiembrie 2013

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii