Maria Diana Popescu: Oriunde-ai fi, române, fii sănătos şi fericit! La mulţi ani!

30 Dec 2013 by admin, Comments Off on Maria Diana Popescu: Oriunde-ai fi, române, fii sănătos şi fericit! La mulţi ani!

Cu toate că „în cuşti, aripile sînt şi pentru păsări o povară”, la miezul nopţii dintre ani, vom ciocni paharul cu vin pelin în cinstea Moş Crăciunilor din guvernul României, care, umblînd tot anul cu sacul plin de şiretlicuri, fraude şi fărădelegi sub acoperire, s-au îmbogăţit vînzînd discursuri penale. O, ho, ho! Anul 2013 a fost şocant, la fel ca şi cărţile vulgarului cărtărel, adică rupt în dos şi necîrpit. S-au întîmplat multe în lume şi la noi, eu am apăsat pe acceleraţia protestului scris, chiar dacă a echivalat cu o înţepătură de ţînţar, învinuit a fi fantoma virusului West Nile. Omenirea a fost în 2013 un spaţiu al ameninţărilor. Puterile mondiale rapace au dus războaie injuste, suveranitatea unor state a fost tranzacţionată la sînge între nebunii făcători de bani şi pionii de grad secund. 2013 e acum un călăreţ pierdut în zare, ce-şi îndeamnă calul spre cine ştie ce depărtare!

Noi tragem linie şi socotim mărunţişul care a zornăit la tot anul şocurilor venite din strîmtorările interne şi externe, dar constatăm că tot acasă la noi e mai bine, chiar buletinul meteo al Puterii anunţă de 24 de ani gheaţă la mal. Nu-i secret de stat că anul nou ne prinde cu aceiaşi paraziţi burghezi în spinare. Tot anul ne-am uitat prin spărturile gardului la mesele de taină ale puterii, noi, muşcînd din pîinea neagră a sărăciei. De fapt, care pîine neagră? E plămădită din făină albă colorată cu malţ, mai nocivă decît pîinea albă. Un bidon de 5 kg de colorant vărsat în malaxorul de 100 kg, şi gata 350 de pîini negre de 450 g fiecare, pentru masa săracului. Lăcustele şi bancherii străini îşi numără galbenii la sfîrşit de ani, s-au simţit în apele lor în mediul de afaceri românesc. Ştiind să jongleze cu legile isăreşti, cu fraudele bancare şi cu ţepele, i-au stors pe români  prin dobînzi şi comisioane ilicite. Economia e pe butuci, Ţara a fost sărăcită pe baza poruncilor din afară, iar în 2014 vom primi un alt brînci pe derdeluşul din ograda noastră, astfel încît tot mai mulţi români se vor simţi liberi, adică şomeri şi săraci. Felicitările clasice nu se mai cumpără, de la un capăt la altul al Pămîntului circulă pepeseuri şi felicitări electronice. Ironia trebuie administrată cu economie, pentru că e posibil să fie impozitată.

Tot anul am gîndit şi am lucrat cu ochii pe ceas, în amăgire sau premeditare, am cinat cu privirea scufundată în cărţi şi ziare pefir, am trăit ca un disperat cu teama că ni se ia totul din ordinea de zi. Cred că celor întregi la minte le-a fost tot anul lehamite de siliconatele show-uri, de răfuielile politice, de feţele aceloraşi demagogi, pedestraşi sau călăreţi pe „cai mari”, de trepăduşii şi traseiştii corupţi din guvern, de toată banda rulantă a noxelor puterii, care au făcut din corupţie şi fraudă branduri de succes. 2013  fost anul experimentelor de laborator, românii au trăit disconfortul maxim şi ostentaţiile crizei. Atunci de ce să nu avem motive de optimism cu anul viitor, măcar în ceea ce priveşte talentul inegalabil al politicienilor de a face şi drege. Adică tot nimic pentru naţiune. Oricîtă profunzime poetică ar fi în politica guvernului, economia tot în ghips este şi va merge şontîc-şontîc, sprijinită în cîrjele dăruite cu vicleană cumsecădenie de F.M.I. Care au vrut şi care n-au vrut au jupuit pielea românului, dar ce mai contează, s-a tras cortina, marchetingul de sărbători joacă sclipitor şi opulent, iar pe noi, rădăcinile ne cheamă acasă cu sunete de Stradivarius şi colinde sfinte.

Tuturor, Sărbători, cu bine! Vom petrece după posibilităţi pînă pe şapte ale lui ianuarie 2014. Dacă vacarmul oraşelor nu e o soluţie, bunicii de la ţară – cine-i mai are – rămîn alternativa: foc în sobă, cozonac, sarmale, vin curat şi cîntat de cocoşi. Voi avea mai mult timp pentru scris, deşi nimeni nu s-a îmbogăţit scriind. Mi-ar plăcea să împart bani pe stradă săracilor, aş vrea să am puteri să-i salvez pe toţi bolnavii de la moarte, să-i înţeleg pe politicieni, dar cred că e nevoie să mă înscriu la o şcoală de înţeles. Mi-ar plăcea ca Moşul să-mi aducă o casă veche cu păianjeni în colţurile odăilor, o lampă cu gaz, că energia electrică s-a scumpit rău – şi un cîine credincios, care să nu latre la lună. Sănătate şi mulţi ani, române, oriunde petreci sărbătorile! Oriunde ai fi, fii sănătos, deştept şi fără frică! La mulţi ani cu sănătate!

Cîteva zile vom arunca în debara capitalismul barbar, lăutăria găştilor de la Putere, psihologia de haită, cumetria politică şi exemplarele din guvern, care au făcut foarte mult rău Ţării. Ce sens ar fi avut să-şi piardă vremea cu poporul? Cu pensionarii, cu medicii, cu profesorii! Şi-au făcut datoria faţă de şefii clanurilor şi au fost răsplătiţi, după caz, cu un sac de fonduri europene, cu un os de dinozaur sau cu un fotoliu catifelat. Cei mai zeloşi au primit titlul suprem de „cîine rău”, scris cu vopsea pe poartă. Important e că am ajuns şi Anul nou, deşi parlamentarii europeni au fost ocupaţi mai mult cu prunele uscate, votînd asupra chestiunii, dacă au sau nu proprietăţi laxative pentru Europa unită. Anul acesta am înţeles şi mai bine că democratizarea e motiv de război şi de ocupare a popoarelor, criza e un plan deştept de îndatorare a naţiunilor; nu există încălzire globală, ci doar o afacere mondială, iar omenirea este condusă de conjuraţii secrete care vor face ce vor cu omuleţii-jucărie. Hai noroc şi la mai mare! În vacarmul făcut de pietrele aruncate în geamul românilor, cu greu s-a putut auzi vocea patrioţilor. Asiguraţi-vă din timp rezerve de patriotism, va fi mare nevoie de ele la anul! Clasa politică n-a înţeles nici pînă acum că, poporul a supravieţuit multor trădători, fie ei şi regi, multor intemperii de-a lungul istoriei, prin credinţă în Dumnezeu, prin tradiţia, cultura şi spiritualitatea lui, terfelite azi de autointitulata elită al Puterii, pentru care totul se reduce la politică distructivă, corupţie, avariţie, orgolii şi vanităţi. Cu toate că ne dorim în anul viitor o schimbare funcţională, nu ne vor lăsa în pace muşteriii europeni şi mondiali. Ei nu dialoghează cu badea Vasile, cel angajat la patron sau cu şomerul Ion, ci cu Guvernul României. Dacă guvernul va fi la fel de trădător şi laş, vom trăi tot aşa şi în 2014. Sau, ferească Dumnezeu, de mai rău! Circul electoral programat pentru anul viitor a început deja.

La mulţi ani cu sănătate, oriunde ai fi, române, fii sănătos, deştept şi fără frică!

Bucură-te române! Moş Crăciunii au Crăciuniţe cu minijup! Au chiar şi progenituri. Uite cum au falsificat imaginea Crăciunului Sfînt! O, ho, ho! Nu vi se pare aşa dintr-odată viaţa mai minunată? Uitaţi-vă la sutele de mii de luminiţe de pe stîlpi! De ce nu sînteţi mulţumiţi? Trăim în România şi  tot noi vom achita nota de plată a megaluminilor!

Maria Diana Popescu

Sursa: Revista ART – EMIS

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii