Valeriu Dulgheru: ,,Basarabia e la răscruce”

18 Jan 2014 by admin, Comments Off on Valeriu Dulgheru: ,,Basarabia e la răscruce”

Stimaţi prieteni,

Basarabia e la răscruce. Acest an este extrem de important pentru destinul european al acestei așchii de popor român. Lucru înțeles și de « frații nostri mai mari » din est, care folosesc toate pârghiile posibile pentru a stopa cursul proeuropean al Republicii Moldova și a o redirecționa în efemera uniune vamală. A se vedea în acest sens porcariile organizate de ei recent la Tiraspol și Comrat.

Pentru ruși întotdeauna am fost de mâna a doua. Pe parcursul acestor aproape 200 de ani de cotropire rusească românii basarabeni permanent au fost etichetați drept proști, subdezvoltați, mămăligari etc., începând de la șovinul poet rus Puskin și terminând cu actualii derbedei șovini ruși Jirinovskii, Leontiev, Zadornov, Kiseliov s.a.

Ce ne doare mai tare este ca și în Țara s-au găsit derbedei (la Chișinau îl avem pe jurnalistul Mihail Contiu, sosit de la București, care toarnă permanent zoi în capul românilor basarabeni, care, vezi dragă, nu sunt atât de buni și educați români ca el) care se exprima atât de scârbos despre românii basarabeni. Că nu suntem atât de buni români ca cei din Țară o știm însă oare românii din Țară ar fi rezistat mai bine ca noi, cei din Basarabia, acest jug de apr. 200 de ani de cruntă deznaționalizare rusească. Este a mirării cum românii basarabeni au rezistat tot acest timp și au reușit să mai păstreze românismul în Basarabia așa defect, rănit cum este. Răstignită de atâtea ori, de atâtea ori jertfită de Patria Mama Basarabia!!!

În linkul de mai jos veți găsi expresii extrem de jignitoare în adresa românilor basarabeni de parcă ar fi spuse la Moscova nu la București. Și nu sunt pentru prima oară când acest post de televiziune vine cu astfel de « Perle » în adresa noastră.

http://unimedia.info/stiri/video-post-tv-din-romania–amendat-pentru-ca-i-a-denigrat-pe-moldoveni-70736.html

Cu deosebit respect,

Valeriu Dulgheru

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii