UN VIS POATE DEVENI VIAȚĂ, IUBIRE, SPERANȚĂ! ÎNTR-UN CUVÂNT Radio ProDiaspora

15 Apr 2014 by admin, Comments Off on UN VIS POATE DEVENI VIAȚĂ, IUBIRE, SPERANȚĂ! ÎNTR-UN CUVÂNT Radio ProDiaspora

Motto:

“Poţi să cutreieri lumea toată şi să te minunezi de rezultatele civilizaţiei, dar nimic nu-i mai fermecător decât călcâiul de pământ pe care te-ai născut.” (Vasile Alecsandri).

La multi ani, Radio ProDiaspora! Un radio de “vis”, unde iubirea și speranțele ajung la românii de pretutindeni.

Un radio născut din “dor”, pentru cei care dintr-un motiv sau altul au ales alte meleaguri. Indiferent de loc, dragostea pentru pământul natal este de neînlocuit.

Doamna Ecaterina Cîmpean a înțeles acest lucru și cu multă jertfelnicie a reușit să adune românii risipiți în lume pe undele postului. Un proiect îndrăzneț ce începuse în urmă cu cinci ani.

Robert Landmann din Germania și Ecaterina Cîmpean din România și-au implinit visul!

M-am regăsit în acest cerc select plin de românism cu oameni frumoși ce știu prin diversitate și cu mult suflet să  ne ofere un zâmbet, să ne apropie virtual, trăind clipe unice.

Adevarați promotori culturali, luptători pentru păstrarea unității românilor de pretutindeni, și a tradițiilor românești. Este esențial pentru orice român să lupte pentru păstrarea identității Neamului Românesc, oriunde s-ar afla, într-o lume globalizată. Avem comori inestimabile care, sunt promovate de acest post cu generozitate. Redactori, ascultatori aduc noutate prin tot ceea ce  intreprind și simt.

Așa cum menționează Ecaterina Cîmpean, ,,comorile poporului român vor trăi veșnic atât timp cât vom reuși să păstrăm în inima și-n sufletul nostru și vom ști să transmitem mai departe tradițiile, cultura și obiceiurile noastre strămoșești.”

Acest crez, m-a atras spre postul http://prodiaspora.de/ unde, în timp, am ajuns să cunosc suflete de o rară noblețe sufletească. Ecaterina Cîmpean, Carmen Solomie, Cornel Bucșă, Adrian Ghigeanu, Cornel Costea, și multe alte nume de notoritate ce și-au pus amprenta pe imaginea acestui radio de vis. Nu doresc să nedreptățesc pe cineva. Un radio disciplinat, ce are un program fix, teme diverse. Un radio ce ,,traiește” prin efortul benevol al fiecaruia, nefinanțat de nimeni, un radio, unde se simte vibrația românească.

Un proiect îndrăzneț la care au aderat români din Belgia, Franța, Anglia, Germania, Austria,  Australia, Italia, Cipru, Africa de Sud, Spania, Grecia, Israel, Republica Moldova, Statele Unite Ale Americii și multe altele, români care deși sunt departe de locurile natale, sunt cu sufletul și inima aproape de țară și poporul românesc.

Zi de zi, ne surprinde cu oameni noi, la vremuri noi…încercând o punte de legătura permanentă între ceea ce înseamnă ACASA și lumea largă. Un post de radio receptat pe majoritatea continentelor. Nu este puțin lucru să ai mii de ascultători care se contopesc într-un dor nesfârșit. Indiferent de loc, așa cum se spune, cei care trec marea, schimbă clima nu sufletul.

Pentru Ecaterina Cîmpean, acest radio este însăși VIAȚANu ar putea exista făra a emite. Este ca o respirație tainică doar de ea știută. Bucuria de a dărui neconditionat, iubire, speranță, prietenie, încredere. Doar o femeie puternică poate să zidească așa ceva în timp!

Poeta, scriitoare, om de radio, știe ce înseamnă respectul pentru valorile neamului. Prin multă strădanie, a biruit! Ecaterina Cîmpean un nume de referință pe ogorul culturii.

Ecaterina Cîmpean, a gasit ritmul…,Cultura omenească e ritm solidificat în fapte. Cercetând faptele găseşti ritmul”, parafrazand din Vasile Pârvan. Noi, prin oameni ca domnia sa, suntem mai bogați!

 

Felicitări, Ecaterina Cîmpean! Radio ProDiaspora, un vis împlinit!

 

La mulți ani!

 

Mariana Gurza

Timișoara

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii