George Astaloş, plecat în marea călătorie…

29 Apr 2014 by m.gurza, Comments Off on George Astaloş, plecat în marea călătorie…

George Astaloș

4 Octombrie 1933 – 27 Aprilie 2014

,,Dramaturgul, poetul și prozatorul George Astaloș a murit luni la vârsta de 80 de ani. Piesele marelui dramaturg, care a fost și redactor-șef al publicației ”Nouvelle Europe” din 1972, au fost jucate în toate marile teatre din străinătate, iar cărțile sale au fost traduse cu regularitate în Europa Occidentală și America de Nord. Bucureșteanul născut în data de 4 octombrie 1933 a devenit cetățean francez în 1976 și a fost inclus în numeroase antologii de piese de teatru și de poezie în Europa și peste Ocean, fiind considerat de același calibru ca Samuel Beckett, ori Eugen Ionesco.În vara anului trecut a fost onorat cu titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, în Franța, una dintre cele mai prestigioase decorații culturale acordate de autorităților de la Paris, iar în 2011 a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură. În ultimii ani de viață a trăit, alături de soția sa, Hélène, aproape de Parcul Cişmigiu.” George Anca.

    Exil

e timpul sa plecam
iubito
sa parasim aceste ape tulburi
cu pestii lor retorici
ce pretind
c-ar fi chemati
sa balbaie destine

si sa ne raspandim
in lungi migratii
exod bogat spre alte rivere
cu ape dulci

si pesti esentiali

 

      George Astaloş

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii