Maria Diana Popescu: Imunitatea penalilor şi articolul 28 din Constituţie

8 Jul 2014 by admin, Comments Off on Maria Diana Popescu: Imunitatea penalilor şi articolul 28 din Constituţie

Două recente hotărîri de guvern suplimentează bugetele Ministerului Finanţelor şi Ministerului Justiţiei. Ban la ban trage, iar corupţia, primeşte, ca la trenul accelerat, supliment de viteză. Ştiind că pînă la urmă funia se apropie de par, 198 deputaţi cu umor negru au votat împotriva arestării preventive. În concepţia profund filosofică a acestora, corupţia trebuie aşezată în rîndul profesiilor de cinste. Cum să-şi taie singuri craca de sub picioare! Numărul parlamentarilor penali apăraţi de Parlament creşte semnificativ. Plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea D.N.A. de arestare preventivă a deputatului U.N.PR. Titi Holban, acuzat de procurori ca ar fi luat 10.000 de euro pentru trafic de influenţă. Acest vot, dar şi cel dat în cazul senatorului P.N.L., Tudor Chiuariu, condamnat la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie în dosarul Poşta, creşte numărul parlamentarilor condamnaţi penal prin sentinţe definitive, dar apăraţi de imunitate. Problema imunităţii parlamentarilor, care, în cazul arestării, reţinerii sau percheziţiei, sînt apăraţi de imunitate, trebuie soluţionată prin eliminarea imediată a prevederii din Constituţie. Nu pentru că ne-ar fi criticat oficialii americani, ci pentru că muşterii ar rămîne dezbrăcaţi în faţa ispititoarei hoţii şi ar beneficia  de tratament egal în faţa legii.

Alţi patru judecători trimişi în judecată de D.N.A.

Potrvit unui vechi cîntec popular, „în lunca mică frunza pică, merg boierii cam cu frică”, în clanul exclusivist al baronilor locali a intrat frica după ce o altă pară mălăiaţă, baron de Argeş, a picat în gura cătuşelor pentru nouă ani, trăgînd după sine un car alegoric de patroni şi funcţionari, care mai de care mai străluciţi în faptele lor, potrivit sumelor înghiţite. Concediu plăcut tuturor după zăbrele! Şi la Oradea, procurorii D.N.A. au trimis în judecată patru judecători pentru săvîrşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, fals intelectual, favorizarea infractorului şi abuz în serviciu, acuzaţi că au primit bani şi diverse produse pentru a scăpa de închisoare un bărbat condamnat pentru tentativă de viol. Justiţia nu duce lipsă de astfel de exemplare. Cuiburile de năpîrci au nevoie de o picătură de gaz şi un chibrit, apoi să vedeţi cum baronii super-bogaţi care au făcut legea în teritoriu iau drumul închisorilor, unde, brusc, devin scriitori, memorialişti, poeţi. E aşa de mare numărul nelegiuiţilor care au distrus viitorul României încît ar fi nevoie de voluntari la D.N.A.!

O nouă încălcare a libertăţii cetăţeneşti

Camera Deputaţilor, încovoiată de atîtea capete luminate, a aprobat proiectul de act normativ care prevede că orice persoană care cumpără o cartelă pre-plătită trebuie să pună la dispoziţia vînzătorului datele personale din buletin sau pe cele din paşaport ori permisul de conducere. Obligativitatea de a furniza date de identificare pentru accesarea sistemelor de comunicaţie wifi şi telefonie preplătită vine în contradicţie flagrantă cu prevederile art. 28 din Constituţie, fiind, ca multe alte îngrădiri democratice, o încălcare a libertăţii cetăţeneşti (secretul corespondenţei, trimiterilor poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte modalităţi de comunicare, fiind inviolabil). Probabil, într-un viitor apropiat vom semna, în baza codului numeric personal, pe tabele electronice pentru pîine şi apă.

Dreptul de aproba copierea articolelor prezentate in revista AGERO apartine detinatorilor de copy-right (autorul/autoarea) care trebuie contactati si informati in timp util. Orice preluare de texte din revista AGERO (presa, televiziune, radio, net) fără aprobarea autorilor și precizarea sursei *Agero intră sub incidența legii dreptului de autor, fiind considerata furt intelectual și va fi urmărită și pedepsită penal. Redifuzarea preluării prin alte medii (presă, televiziune, radio, net) trebuie sa indice pe mai departe autorul și AGERO ca sursa originală.

Pieţarii mai au să ne ceară CNP-ul la cumpărarea legumelor, în rest, a încăput pe mîna marcheturilor şi a firmelor prestatoare de servicii. Nimic nu mai poţi cumpăra fără furnizarea CNP-ului. Vedem cu toţii unde a dus incapacitatea clasei politice de a veni cu soluţii adecvate problemelor acute ale romanilor: încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, sărăcirea populaţiei prin venituri mizerabile, servicii de sănătate costisitoare, lipsirea de demnitate şi promovarea non-valorilor şi corupţilor în structuri de conducere.

Îndreptarul de represiune democratică

Popoarele subjugate abuziv de dictatura capitalistă muncesc precum sclavii doar pentru mîncare şi datorii către stat sau bănci străine. Peste patruzeci de bănci cu armatele de cămătari aferente de sub aripa lui Mugur Isărescu abuzează prin contracte frauduloase mii de români. Acesta ar fi, în mare, ajutorul generos dat popoarelor invadate, căruia i se adaugă preluarea suveranităţi în schimbul surogatelor libertinare ale capitalismului confiscător de valori. Vînduţi la preţul vitelor de povară, sîntem văzuţi şi trataţi în acest mod. Avem cele mai mici au salarii din U.E, din care plătim cele mai mari şi mai numeroase taxe din uniune. Dacă cetăţenii nemulţumiţi  de contextul politic şi social îndrăznesc să iasă în stradă sînt alungaţi cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, conform îndreptarului de represiune democratică al „Jandarmeriei Europene – Eurogendfor”. Unde este dreptul la o viaţă demnă? Dacă ar fi să facem o comparaţie între profilul societăţii actuale, compromis pînă în măduva oaselor, şi profilul Imperiului Roman, nu vom găsim mari deosebiri. Aproximativ aceleaşi cauze care au adus apusul Imperiului Roman vor destrăma şi imperiul capitalist.

Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii