România Unită e Iubită! Scriitoarea Mariana Cristescu despre Bogdan Diaconu şi “Partidul lui Vlad Ţepeş”

15 Oct 2014 by admin, Comments Off on România Unită e Iubită! Scriitoarea Mariana Cristescu despre Bogdan Diaconu şi “Partidul lui Vlad Ţepeş”

„Un om politic mânat doar de idealuri poate fi considerat «naiv», dar un politician fără niciun ideal este cu siguranţă «un hoţ»!” – scrie Bogdan Diaconu, în volumul „România Unită”, apărut în 2012, ca un corolar al convingerilor sale pentru a căror punere în operă cei care i le împărtăşesc l-au trimis în Sfatul Ţării. – „Eu cred, cu tărie – continuă tânărul lider al celei mai noi formaţiuni politice crescând numeric pe zi ce trece, precum voinicul din poveste – că istoria nu-i va consemna pe niciunii dintre ei. Istoria va avea grijă numai de idealiştii care se bat şi reuşesc cu ambiţie şi pragmatism să transpună idealurile în realitate”.

L-am aşteptat cu interes şi speranţe la Târgu-Mureş pe Bogdan Diaconu, cunoscându-l şi admirându-l doar din scris. Ne-am întâlnit şi s-a întâlnit cu simpatizanţii şi jurnaliştii târgumureşen luni, aşa cum promisese, însoţit de o echipă frumoasă, tânără, puternică, de visători… „cu picioarele pe pământ”: avocatul dr.Vlad Hogea (prim-vicepreşedinte PRU), George Roncea (vicepreşedinte), Horațiu Șerb (secretar general adjunct), Ana-Maria Savu (secretară), popasul târgumureşan fiind inclus într-un turneu de constituire a unor noi filiale, la Ploiești, Brașov, Reghin și Târnăveni. A fost o reală plăcere ca, împreună cu scriitorul Lazăr Lădariu şi atentul personal al hotelului „Continental”, să le fim gazde şi colaboratori.

Bogdan Diaconu este un politician tânăr. S-a născut la 9 octombrie 1979, aşadar, chiar mâine va împlini 35 de ani. LA MULŢI ANI! „Sunt președintele Partidului România Unită și deputat în Parlamentul României, ales pe 9 decembrie 2012 cu 69 la sută din voturile cetăţenilor prezenţi la vot din Colegiul 17 Bucureşti (Sectorul 4)”- se prezenta oaspetele la întâlnirea de luni, de la hotelul „Continental”, în faţa unui public nu atât de numeros cum ne aşteptam, dar redutabil prin calitate: doamna Mariana Ploeşteanu, domnii senatori Dumitru Pop şi Marius Paşcan, ing.Gavril Ţîru – fost prefect al judeţului, av. Ioan Sabău – preşedintele Forumului Civic Harghita-Covasna-Mureş, ing. Florin Oproiescu – preşedintele Uniunii Vatra Românească, Ioan Berţa – preşedintele Asociaţiei „Avram Iancu”, Marius Moldovan – preşedintele filialei Noua Dreaptă Mureş, poetul Mircea Dorin Istrate ş.a. .

„Provin dintr-o familie de preoţi cu tradiţie şi am învăţat, din primii ani, că neamul şi credinţa sunt mai presus de orice. Sunt jurist de profesie, şi astfel am învăţat respectul legii. – se destăinuia Bogdan Diaconu. – În 2012 am publicat cartea «România Unită», o lucrare dedicată valorilor naţionale şi dreptului la o viaţă decentă şi care promovează trei piloni de bază ai societăţii româneşti: educaţie, sănătate şi siguranţa cetăţenilor. Din data de 21 august 2014 am lansat proiectul Partidului România Unită ca alternativă la clasa politică a ultimilor 25 de ani.”

Un partid nou, la bază căruia stă doctrina naţional-democrată, aplicată în perioada interbelică de marele om de cultură Nicolae Iorga. „Partidul România Unită îşi asumă însă această doctrină într-o variantă modernă, adaptată provocărilor din timpurile noastre” – declară Bogdan Diaconu. – „Programul politic al Partidului România Unită conţine un principiu de bază: datoria de reîntregire a României prin reunificarea celor două state româneşti despărţite artificial prin jocurile nedrepte ale istoriei făcute peste capul românilor. Partidul România Unită susține reîntregirea teritoriului național românesc. Din punct de vedere al integrării europene, calea cea mai simplă pentru cel de-al doilea stat românesc este integrarea prin reunificare, aceasta fiind singura şansă de a asigura siguranţa şi viitorul acestui teritoriu românesc în faţa expansiunii ruseşti care ameninţă tot mai puternic Republica Moldova. Referitor însă la orice ar propune Partidul România Unită societăţii româneşti, nu noi le impunem românilor ce au nevoie, ci ei sunt cei mai în măsură să decidă şi să aleagă pentru ei înşişi. Partidul România Unită este doar ascultătorul smerit şi atent al românilor şi purtătorul lor de mesaj. Sau, cum a spus Nicolae Iorga pe care îmi permit să îl citez aici: «Să nu ne credem noi prea mari şi prea noi faţă de poporul nostru, pe care să-l considerăm ca prea puţin nou şi prea mic; să nu pretindem a învăţa poporul ceea ce nu ştie, ci să ne apropiem, smeriţi ucenici, de ceea ce poporul ştie mai bine decât noi. Să nu ne luăm atitudini de pedanţi care scormonesc nu ştiu ce teorii apusene şi pretind să schimbe obiceiurile de cugetare ale naţiunii lor, ci să începem întâi, prin studierea obiceiurilor de cugetare ale naţiunii noastre, să ne inspirăm din toate tradiţiile poporului din care facem parte, să însumăm în sufletul nostru toate experienţele de atâtea veacuri ale acelui popor şi, după ce vom şti toate aceste lucruri, pe urmă să ne gândim la elaborarea unei doctrine pe care s-o punem la îndemâna poporului şi pe care el n-o va primi niciodată dacă nu va veni, în rândul întâi, de la dânsul».

Respectând acest îndemn al marelui istoric, am considerat necesar să prezint liniile directoare ale noii doctrine aşa cum a fost ea construită din întâlnirile cu foarte mulţi români şi din mesajele pe care le-am primit de peste tot, pentru că Partidul România Unită reuneşte oameni care cred în ceva: în valorile neamului, în identitatea românească şi în dreptul nostru de a fi pe acest pământ. Spre deosebire de clasa politică a ultimilor 25 de ani în care au fost prea puţine excepţii, Partidul România Unită s-a format pe baza idealului naţional şi a aderenţei profunde la valorile acestui popor la care se referă toată lumea, dar în care nu mai crede nimeni. Noi credem! Această nouă direcţie a politicii româneşti poate fi înţeleasă doar dacă ne referim la cele patru crize prin care trece România: criza identitară, criza morală, criza demografică şi, în cele din urmă, ca o consecinţă a primelor trei, criza economică. Partidul România Unită a apărut ca reacţie la aceste crize, ca răspuns la provocarea şi la ameninţarea pe care ele o reprezintă şi ca soluţie de rezolvare a lor. Faptul că limba română este tot mai trunchiată şi mai sărăcită, inclusiv la nivelul aşa numitelor elite politice, este o dovadă a pierderii identităţii noastre. Am promis prin Constituţie că avem grijă de cetăţeni. Acest lucru nu este opţional, este obligatoriu. Partidul România Unită aduce nou în politica ultimilor 25 de ani luarea în serios a angajamentelor pe care statul şi le-a asumat în faţa cetăţenilor săi.”

Acestea şi încă multe altele au fost temele abordate de echipa PRU în discuţiile cu simpatizanţii, cu presa, cu prietenii. Partidul România Unită încă se naşte şi creşte, nu este în campanie electorală. Bogdan Diaconu nu candidează la prezidenţiale. Nu încă! Cu siguranţă, va veni şi vremea aceea.  Aşa cum enunţam încă din titlu, iubirea de ţară, la bornele timpului pe care îl trăim, devine ştiinţa de a-ţi ancora idealul în strigătul clipei. LA MULŢI ANI, Bogdan Diaconu! Fie-ţi idealurile împlinite!

MARIANA CRISTESCU / Cuvântul liber, Târgu Mureş

Sursa: Romania Unita Info

Foto: Victor Roncea

 

Lansarea volumului „România Iubită”, autor, deputatul Bogdan Diaconu

15 octombrie 2014

Felicitări autorului!

Mai multe informații via Victor Roncea

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii