Dr. Viorel Roman: Oare ce vor alege românii ?

3 Nov 2014 by admin, Comments Off on Dr. Viorel Roman: Oare ce vor alege românii ?

Văd că la alegerile 2014 lumea românească se polarizează: Ardealul și Vechiul Regat, Rusia și OccidentulȘcoala Ardeleană și cea Moldo-valahă.

Ideea, fapta și orientarea națională Românii au câte două curente religioase, culturale, politice:

  1. Biserica Unită cu Roma, Papa de la Roma, preafericitul Lucian Muresan, al treilea Cardinal roman, Școala Ardeleană. Acest curent n-a reușit în trei sute de ani să treacă Carpații spre Răsărit
  2. Biserica ortodoxă moldo-valahă, președintele tării, Preafericitul patriarh Daniel, orientați spre Constantinopol și Moscova. Acest curent l-a lichidat în 1948 pe primul cu ajutorul Moscovei și încearcă să păstreze și să consolideze și azi situația dominantă din perioada când era protejată de Cortina de Fier turco-fanariotă, apoi rusească și sovietică.

Când rușii și americanii termină Războiul Rece, românii intră, cum era și firesc atât în 1944, cât și 1989, în sfera de influență a Moscovei, (Constantinopolului), care impun președinți ortodocși moldo-valahi. Refacerea Bisericii unite cu Roma și integrarea în UE/NATO conferă duplicități de la București o aparență de credibilitate, dar milioane de români emigrează spre Vest, dar puțini caută salvarea în proiectul greco-pravoslavnic. De aici necesitatea de a se folosi de paleative orientale, mai mult sau mai puțin sofisticate. Incapacitatea, refuzul ortodoxiei moldo-valahe de a dialoga, de a coopera cu Vestul este depașită de bine de rău de curentele culturale pro-ocidentale ale așa zisei societăti civile, de masoni, evrei (Roman, Ungureanu), maghiari (UDMR, Tökes), germani (Iohannis), țigani rromi (Năstase, Vanghelie), armeni (Vosganian), greci (Tăriceanu) etc., care trag cu totii targa pe uscat. “Toată lumea vede că Împăratul este gol!” … însă nimeni nu intervine și senzația de neputintă devine generală. Asta l-a făcut pe academicianul Florin Constantiniu să remarce public că acum este mai rău decât sub Stalin și nimeni nu l-a contrazis! Ideea, proiectul emancipării naționale și sociale aparține Școlii Ardelene (1791, 1848), dar fapta unității statale este a moldo-valahilor (1859, 1918); de aici pleacă confuzia! Moldo-valahii vor să le apartină lor atât ideea și fapta natională. Ei vor sa fie modelul de urmat pentru toți românii din afara vechiului Regat (n.r. ardeleni, bănățeni, basarabeni), ceea ce nu se poate realiza decât cu forța. Au desființat/marginalizat Biserica Unită cu Roma și, concomitent, au degradat Școala Ardeleană la nivelul iluminismului ateu. Corifeii Școlii Ardelene erau catolici, astfel nu puteau fi masoni laici, fără a fi excomunicați. In ciuda evidenței, propaganda anti-occidentală ortodoxă moldo-valahă continuă și în școli. Proiectul moldo-valah a fost susținut masiv de Stalin și de urmașii săi. În 1989 peste 30.000 de agenți conduși de la Moscova au asigurat continuarea cursului dorit.

Este încă incertă orientarea românilor. Oare vor continua pe linia moldo-valahă ortodoxă dictată de Moscova/Constantinopol, sau vor realiza o sinteză a ideii și faptei naționale? Roma nu s-a construit într-o singură zi, așa că acest proces de emancipare națională și socială este de durată.

Vizita Fericitului Papă Ioan Paul II la București în mai 1999, urmată de conducătorii, Europei, a deschis calea spre emanciparea în Europa occidentală. Ajunge aceasta? Integrarea în UE/NATO este percepută de moldo-valahi ca un paravan care permite continuarea cutumelor orientale, fanarioto-pravoslavnice, ca și în perioada interbelică. Nu este pentru prima dată când Roma, punctul de plecare și aspirație al tuturor, întinde o mână de ajutor românilor, după care ei, de la Mihai Viteazul la Nicolae Ceausescu, când își văd sacii în căruță, întorc spatele cu consecințe tragice pentru ei și pentru nemul lor.

Europa de astazi crează un cadru propice ca Președintele tării, Preafericitul Daniel și Preafericitul Lucian, cardinal Mureșan să înceapă un dialog între ei privind ideea și fapta națională spre binele tuturora și cu toții, împreună, un dialog cu Papa, pentru că știm mai bine ca toată lumea, pentru că și de acolo venim, iar ”Toate drumurile duc la Roma!

Dr. Viorel Roman,

Germania,  www.viorel-roman.ro

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii