Republica Moldova, încotro?

26 Nov 2014 by admin, Comments Off on Republica Moldova, încotro?

,,Este poate ultima noastră şansă de a ne desprinde din încleştarea ursului din taigaua rusească şi a reveni în marea familie europeană. Să nu ratăm această şansă. Nu le tăiaţi aripile tinerilor, care vor fi puşi în situaţia să fugă de raiul de tip rusesc ca dracul de tămâie.

Naţiune, fii atentă. Pericolul este major!”

~ Prof. univ. dr. hab. Valeriu Dulgheru ~

 

Republica Moldova, își alege drumul! În data de 30 noiembrie, 2014,  cetăţenii Republicii Moldova se vor prezenta la urne pentru a vota în cadrul alegerilor legislative care vor decide configuraţia viitorului Parlament, a următorului Guvern şi, în 2016, inclusiv numele preşedintelui ţării. Pe buletinele de vot, vor fi trecute 21 de partide, un bloc electoral şi patru candidaţi independenţi. Toţi aceşti candidaţi vor încerca să adune cât mai multe din cele 101 locuri din legislativul moldovean.

În privința alegerilor se prefigurează trei direcții: o recoalizare a principalelor trei partide considerate proeuropene (PLDM, PD, PL);  o coaliţie de stânga, între comuniştii lui Vladimir Voronin – PCRM şi alte două partide de stânga cu lideri apropiaţi Kremlinului – Patria şi Partidul Socialiştilor (PSRM); o mare coaliţie a proeuropenilor din PLDM şi PD cu comuniştii PCRM (ultima variantă, după unele surse fiindu-i pe plac lui Putin pentru a-și revărsa răul…)

Așa cum noi am fost ajutați în alegeri, de către cei din diaspora, sper ca cei care sunt răspândiți în lume să facă un efort pentru a-și alege drumul spre marea familie europeană, folosind rețele de socializare și convingera fermă că, prin ei pot aduce schimbarea în țara lor.

Mentalitatea moștenită de la mama-Rusia, îndoctrinarea bolșevică și mai nou embargourile impuse de Putin la vin, fructe, carne, etc. ,îi vor face pe unii țărani să uite de Siberia, de pierderi, dându-și votul  vasalilor lui Putin, Dodon și Usatii.

,,Situația este critică. Tot mai multe informații demonstrează că regimul Putin ne pregătește scenariul ucrainean prin Dodon, Usatii, formațiuni teroriste de tip Antifa, Liga tineretului communist s.a.” (Valeriu Dulgheru)

Am întâlnit tineri care aveau părinți români dar se considerau ruși. Istoria deformată i-a prins ca într-o menghină în hora putiniană. Din ce am citit, se urămărește creearea unui nou „EuroMaidan” inversat provocat de „agitatori” filoruşi…

Din păcate, lipsa de unitate, trădările, politicul tot mai bolnav și interesat de ciuma roșie, parcă se îndreaptă spre o altă direcție. Doar un vot masiv ar mai salva țara-soră de un destin cenușiu.

,,Cel mai bun lucru ar fi ca măcar în ceasul al 12-lea unii lideri ai unor partiduțe cu mințile înfierbântate de atâta luptă electorală, care nu au nicio șansă de a trece pragul electoral (PAD, PNL, PLR (care, fără locomotiva Ion Sturza și părăsirea de către unii a formațiunii, are foarte puține șanse de a trece pragul electoral, cu toate că această formațiune a salvat cursul proeuropean acum 2 ani în urmă), dar și AntiMafia (dacă o putem considera de a noastră)), dacă intr-adevar impartasesc optiunile proeuropene sI isi dau seama de pericolul major care ne paste, s-ar retrage în folosul celor trei partide care, împreuna au făcut primii pași spre integrarea European, PL, PLDM și în cel mai rău caz PDM.

Nu avem alte variante. Să lăsam la o parte frustările și dorințele de răzbunare pe unii din cele trei partide pentru mai târziu.

Numai un vot masiv și decisiv îi va opri pe revanșarzii putiniști să-și pună în aplicare planurile murdare dupa alegeri.” (Valeriu Dulgheru)

Pentru Putin, Basarabia rămâne o miză mare, ,,ultima șansă de a cuprinde Ucraina într-un lanț de focuri mocninde prin crearea multjinduitei Novorosii”.

Care va fi parcursului Republicii Moldova? Unii o văd în marea familie europeană, alții o văd vasala lui Putin, și românii adevărați își doresc unirea cu România. Sunt destul de sceptică privind direcția europeană, cât despre unirea cu România, situația este destul de delicată. Poate și noi ca țară am fi putut face ceva mai mult, diplomatic, pentru frații din Moldova. Frica? S-a instalat o frică și o nesiguranță. Mai mult ca niciodată trebuie să le stăm aproape fraților noștri.

Mai sunt câteva ore până la decizia finală.

,,Naţiune, fii atentă. Pericolul este major. Tot soiul de organizaţii teroriste (Antifa, Grenada, Liga tineretului rus ş.a. controlate de M. Tkaciuk şi V. Petrenko) sunt gata şi aşteaptă doar ordinul, iar bravii luptători Antimafia, PAD, PNL, PLR, Brega luptă împotriva la ai lor din PL, PLDM. Scriam odinioară că până şi câinii de la stână, care se bat înde ei pe viaţă şi pe moarte pentru supremaţie, încetează lupta imediat în momentul când turma este atacata de lupi, năpustindu-se împreună împotriva lupilor. Stimaţi lideri de partide democrate. Turma este în pericol. Lupii dau târcoale. Fiţi cel puţin la înălţimea primatelor în această situaţie.(Valeriu Dulgheru)

 Bunul Dumnezeu să-i aibe în pază pe frații noștri!

Mergeți la vot! Este singura șansă de a vă găși rostul, dragi frați de pretutindeni.

 

Mariana Gurza

Timișoara

26 noiembrie 2014

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii