Maria Diana Popescu: În mintea lor, Ţara este o femeie la cură de slăbire

9 Dec 2014 by admin, Comments Off on Maria Diana Popescu: În mintea lor, Ţara este o femeie la cură de slăbire

De la Ziua Naţională, România a intrat în ultima lună a lui 2014 fără buget pe anul viitor, cu un cîrnat de 63 de kilometri şi 51 de tone înscris în Cartea recordurilor, cu aceiaşi lacomi şi şmecheri la vîrf, cu un preşedinte care intră la apă şi un nou preşedinte la bord, aflat în preludiul promisiunilor, deocamdată, cu milioane de beculeţe aprinse pe străzi (a căror strălucire îi va arde tot pe români la nota de plată) şi cu un batalion de politicieni-bişniţari în concediu la „mititica”, pentru că aceştia nu s-au urcat pe tapalige ca să mîngîie România pe creştet. N-au venit ca să planteze flori în Primăverii, nici să împodobească brazii de sărbători în Capitală, ci să-l ia pe Moş Crăciun acasă cu sanie cu tot. Pentru toţi demagogii şi hoţii sub acoperire ai Puterii viaţa în România este o continuă sindrofie, de un sfert de veac. În mintea lor Ţara este o femeie suplă şi eficientă, adică o femeie la cură de slăbire, fără cheltuieli prea mari cu hrana şi cu întreţinerea. Pentru că nimic n-are voie să se mai mişte în Ţară fără F.M.I., în 2015 cuvintele cheie vor fi: creşteri, scumpiri, reduceri. Creşteri la taxe şi impozite, scumpiri la hrana cea de toate zilele, la gaze şi energie electrică. În capitală, şoferii şi transportatorii protestează din 2 decembrie pentru cel mai urît coşmar al lor: creşterea poliţei R.C.A., acuzînd A.S.F. că introduce şi măreşte taxe ca să-şi întreţină existenţă şi să favorizeze companiile de asigurări şi clauzele lor abuzive.

 

Se impune reducerea aparatului birocratic al puterii de stat, al puterii politice, la nivel naţional şi în teritorii

 

Apoi vorbim de reduceri ale nivelului de trai, cu toate că cea mai indicată ar fi reducerea termenilor asemenea din sînul Puterii – reducerea  licenţiaţilor în hoţie, dar şi reducerea aparatului birocratic al puterii de stat, al puterii politice, la nivel naţional şi în teritorii. Birourile administraţiilor publice sînt înţesate cu foste gospodine durdulii de cartier, adică aşa, cu „şcoale” medii, ale căror parteneri de viaţă „trudesc” pe la partidele politice în aceste vremuri vitrege pentru popor! Cînd faci politică de dreapta, de stînga sau de care o mai fi ea, e musai să-ţi protejezi familia, aşa scrie la Constituţia lor. Parafrazînd pe Ştefan Vodă, „România nu mai e a noastră, ci a străinilor şi pungaşilor de la guvernare, cărora şi urmaşii urmaşilor noştri” le vor plăti împrumuturile externe, făcute nu pentru dezvoltare Ţării, ci pentru îmbogăţire lor.

Românii nu mai trebuie să stea la cozile sărăciei ca în statele lumii a treia

După atîţia tătuci democraţi am rămas în urmă cu o jumătate de veac faţă de ţările Europei. În 2015, politicienii aceştia corupţi, prăfuiţi şi cu morala ruptă în coate, care vor să facă istorie în mod uşuratic şi imprudent, vor scoate România la tablă tot nepregătită. Poporul e sătul de discursuri şi sărăcie, de pseudo-reţete şi soluţii pe hîrtie, de pseudo-diagnostice economice şi sociale, de tichetele pentru făină, zahăr şi biscuiţi de la U.E., de cozile umilitoare la cîrnatul cu fasole de Ziua Naţională a României. Aceste pomeni trebuie să se sfîrşească! Românii nu mai trebuie să stea la cozile sărăciei ca în statele lumii a treia, aşteptînd camioanele cu hrană ale Crucii Roşii. „Dă, Doamne, prieteni credincioşi Ţării şi Neamului”, spunea Nicolae Iorga, iar pe duşmanii ei, orbeşte-i şi ia-le înţelegerea!” Libertatea capitalistă  s-a dovedit a fi cea mai palidă consolare oferită poporului român. Aşa-zisa elită financiară şi politică şi-a sporit averea numai din speculaţii şi fraude apărate de lege, subjugîndu-i pe cei mulţi şi slabi. Prin baronii, mogulii, talibanii şi papagalii cu „succesuri”, România a fost transformată într-o  colonie de reţele mafiote, bănci, moluri, marcheturi şi farmacii, la cheremul primului evazionist.

Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii