Victor Roncea: 21 Decembrie 1989. Acum 25 de ani

22 Dec 2014 by admin, Comments Off on Victor Roncea: 21 Decembrie 1989. Acum 25 de ani

Dupa 21 de ani am gasit fotografia de mai sus, intamplator, pe Facebook, in vara aceasta, dupa cum spuneam in articolasul O poveste si o poza de pe Facebook: Cum l-am gasit dupa 21 de ani pe omul caruia i-am salvat copilul dintre bocancii scutierilor, pe 21 decembrie 1989, cam pe la pranz. Este extrasa dintr-o revista aparuta la inceputul anului ’90: Carusel. Cred ca a fost un fel de supliment al Romaniei libere, daca nu ma insel. Gasiti toata pagina revistei, semnata de regretatul astronom Harald Alexandrescu si trimisa din Italia de Ovidiu Paulescu, in baza articolului de mai jos. O parte din povestea zilei de 21 am scris-o la o “aniversara”. Iat-o aici:

Batranul si steagul. 21 Decembrie 1989

„În lutul greu din care am plecat / Am frãmântat simţire. / Din urã am clãdit iubire. / Între seninul din Înalt / Şi jalnicul de jos / Mereu m-am întors / În lutul greu din care am plecat. / N-am fost învins, dar nici n-am câştigat. / Mi-e barba albã, încâlcitã, roasã. / Pãrinte, o sã vin curând acasã” * (21 Decembrie 1989)

Integral: Victor Roncea

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii