Dorel SCHOR: Arborele vieții – Expoziție Alma Redlinger

21 Apr 2015 by admin, Comments Off on Dorel SCHOR: Arborele vieții – Expoziție Alma Redlinger

Arborele vieții

Titlul recentei expozitii a Almei Redlinger, găzduită în spaţiul generos al galeriei de artă Senso din Bucureşti, a fost ales după numele unei acuarele care reflectă în mod deosebit optimismul şi bucuria de viaţă a pictoriţei. Daria Simion, fiica Almei, găseşte semnificaţii deosebite în acest simbol: sădirea, devenirea, rodul, renaşterea… Critica de specialitate s-a referit la diversitatea de expresie şi a longevităţii artistei.

 

Casa cu ochii verzi

   Este o expoziţie de grafică şi pictură reprezentând diferite etape de creaţie. In ciuda caracterului foarte personal, expoziţia nu este o retrospectivă. Majoritatea lucrărilor sunt de grafică (în culori de apă, tuş, cărbune, colaj, tehnici mixte) în stilul inconfundabil al artistei, una din reprezentantele avangardei secolului trecut. Ceea  ce explică firesc elementele conceptuale specifice cubismului, expresionismului sau constructivismului.

 

O stradă din Târgoviște

Lipscani – Sf. Gheorghe

   Se desprind seriile tematice, etape semnificative care au constituit momente importante în lunga carieră a Almei Redlinger. Una din temele cu multe reprezentări este femeia în cele mai diverse ipostaze,portretul, aitudinea.In naturile statice accentul e pe atmosferă, interior, obiecte de recuzită.

Vase în port – Galați

Armonia de ansamblu şi culoarea contribuie la autenticitatea imaginii. De altfel, grafica pictoriţei are un caracter sintetic, făra detalii inutile. Desenul este energic, plin de vitalitate tinerească şi în acelaş timp cu tonuri delicate, feminine care demonstrează ştiinţa de a creea compoziţii. La fel se poate spune, fără să greşim, despre frumoasele peisaje urbane, rurale sau marine, despre nudurile graţioase, sau figuri.

Eva

Medi

   Adăugatâ la bogatul palmares al Almei Redlinger, aceasta expoziţie vine să confirme autenticitatea  şi valoarea, spontanteitatea şi spiritul novator permanent care a însoţit-o într-o lungă perioadă de creaţie. Motiv pentru care nu ne mirăm că foarte multe din lucrările expuse sunt foarte recente, purtând data ultimului an.

Dr. Dorel SCHOR

21 aprilie 2015

Tel Aviv, Israel

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii