Sergiu Găbureac: Manipulare lexicală

23 Jun 2015 by admin, Comments Off on Sergiu Găbureac: Manipulare lexicală

Imagini pentru sergiu găbureacClasa noastră politică contemporană a reuşit performanţa modială de a trimite în derizoriu greutate unor cuvinte. A fi fost senator, deputat, consilier, preşedintele statului, prim ministru, ministru de toate felurile, sau alţii funcţii de mare responsabilitate pentru destinele unei naţiuni era înainte de Livoluţie un titlu de onoare. Posdecembrist, deţinătorii unor astfel de funcţii  sunt în cvasitotalitate ruşinea neamului. Cei mai mulţi nici nu mai au curajul să circule pe jos prin propria comunitate sau cu mijloacele de transport în comun. Cum se întâmplă în ţările cu adevărat democrate, acesta fiind testul popularităţii şi al respectului comunităţii. Însuşi fostul preşedinte, una din javrele de top ale României de azi, urlă că nu poate sta într-o locuinţă la vedere, unde poate fi agresat! Zilnic, astfel de ipochimene, merită să fie albite de proprii alegători! Să nu credeţi că le-a fost jenă parlamentarilor să-şi voteze pensiile suplimentare! Speciale!

Dacă tot şi-au luat Parlamentul înapoi, cum declară obezul şi nesimţitul Anghel Stanciu, să meargă atunci pe autofinanţare! Nu pe banii boborului! Tot nu au lucrat pentru naţiune, ci mai mult împotriva ei! Parlamentul e o mega afecere. Privată! Ca şi guvernul, agenţiile guvernamentale, mai toate instituţiile statului, primăriile pline de neamuri şi nemurele!

Senatoarea Cristiana Anghel, ce nu-şi poate depăşi condiţia de târgoveaţă, declară „Parlamentul are o cotă scăzută de credibilitate din cauza presei.” Iar pensia specială e o „amărâtă de pensie”! Nu din cauza presei, tanti-ţaţă, ci din cauza inactivităţii, a hoţiilor şi declaraţiilor iresponsabile! De zi cu zi. Păi, cine o fi de vină, deţinători imorali ai unor funcţii nemeritate, în care v-aţi făcut de râsul-râsului şi aţi făcut de râs Rpmânia pe toată Terra? Şmecherii şparlamentari nu şi-au dat salarii, ci indemnizaţii! În mod premeditat. Ia să fie lefegii, să-şi plătească asigurările şi impozitele aferente şi să termine cu pensiile! Fără acoperire! Să intrăm în normalitate.

Altă loază parlamentară, longevivul Duvăz (fesenist ciolănar 100%), afirmă că pensia specială „nu e un exces, ci o reparaţie.” Măi să fie! Pentru care merite? Reparaţie la ce? Pentru că ne-au plasat, de 25 de ani, ţara pe ultimul loc în Europa civilizată? Că ne fură şi ouăle de sub cloşcă? Sfidarea sfidărilor! Să-şi facă colivă din prima pensie specială! Ca el şi ceilalţi! Neruşinaţii! Să vedem reacţia Cotrocenilor! Să se facă Referendum. Aşa, nu mai merge! La urne!

DNA, ANEF, DIICOT, şo pe ei!

Când un popă calcă prin străchini, toată media, reţelele de socializare iau foc! Şi e doar unul din milioanele de preoţi români, care de bine de rău, fac de mii de ani educaţie, păstrând echilibrul naţiunii, împingând-o pe scara evoluţiei. Când un şparlamentar, ministru, primar, consilier, alt trepăduş al statului sau comunităţii locale, e prins la borcanul cu miere, furând în văzul comunităţii, media tace vinovată sau doar o parte a ei se agită. Unde e solidaritatea de breaslă a jurnaliştilor în combaterea hoţiei, în comunicarea adevărului?

Planul de debarcare a preşedintelui Johannis capătă tot mai mult contur! Cine ne speria, mai zilele trecute, cu ruşii ? Fără să anunţe pe cineva, Ponta, urmaşul lui Iliescu, s-a dus la Baku să-i pupe mâna lui Putin! Aşa au făcut feseniştii când l-au neutralizat şi pe Emil Constantinescu&Co. Iar neamţul tace! Nu-i nimic! Vor mai pleca două milioane de români. Şi aşa au plecat cei mai inteligenţi şi mai muncitori. De ani buni. Vor rămâne proştii proştilor, care votează socialiştii de peste 25 de ani şi tot săraci sunt, iubitorii de şobolani trădători. Până la sfârşitul veacului! Şi neputincioşii, care trăiesc din pensiile lor de mizerie sau din mila statului. Ajutoarele sociale luând proporţii de masă.

De fapt, nu Ponta ne vinde/ne cumpără, ci Sistemul Cripto-Mafiot, instaurat de criminalul Iliescu! Ponta e doar o biată păpuşă. Când va veni momentul, va fi eliminat fără niciun regret din partea SCM. Aşa sunt şobolanii români! Trădători autentici! Din  neam în neam.

Premierul şi-a pus piciorul în ghips. La Stambul, fentând DNA-ul! Şi l-a mai pus unul (tot Victoraş şi el!) fără a fi sub acoperire luând, apoi, 14 ani cu executare! A fugit acolo ca să aibă linişte! I-a trimis Dumnezeu un semnal foarte puternic! Eu îi doresc sănătate, dar la cap! Acolo e problema! Să se odihnească în linişte, Victoraş! Da, ştie ce linişte e la Poarta Albă? Într-un cincinal-două cu executare îşi revine complet.

În România, Justiţia este independentă,… de justiţie!, zice amicul Că Lin, iar lelea Safta, via Dorel Pietrăreanu, citindu-mi tabletele, mi-a trimis o pertinentă analiză rimată a situaţiei din România.

N.B. 1. Ce înseamnă un post TV retardat! Sub acoperire. Atacă virulent renovarea casei prezidenţiale şi Mercedesul achiziţionat pentru uzul Cotrocenilor. Să nu ştie că într-o casă prezidenţială se primesc oaspeţi, se organizează recepţii, întâlniri diplomatice ? Şobolanii presari ar vrea să arate ca un bordel sau o crâşmă?! Aşa cum m-a întâmpinat pavilionul României de la Expo Milano 2015 la restaurantul cu „specific românesc” cu personal şi vinuri italiene?!? Sau să umble cu Trabantul. Mulţi cretini mai sunt, Doamne, în România!

N.B. 2. A fost vizita oficială în Croaţia a prezidentului nost’. Multe mai avem de învăţat de la croaţi! Cinste, dârzenie, muncă, curaj, demnitate!… Un popor mic, mic, ce ne dă clase peste clase! Mai ales clasei politice româneşti, repetentă de 70 de ani!

ZEFLEMEAUA

 

Când va veni sfârşitul lumii

Românii nu vor fi atenţi

Iisus a spus: „Talita kumi“

Dar nu pentru inconştienţi.

 

 

Iar Ziua Domnului, ca hoţul,

În miez de noapte va sosi

Femeia va dormi iar soţul

Reviste porno va citi.

 

 

N-avem conştiinţa tragediei

Luăm totul à légere

Noi, campionii băşcăliei

Am compromis orice mister.

 

 

Avem o scuză de faţadă:

„Lasă, că merge şi aşa!“

Trădăm la primul colţ de stradă

Şi-apoi, încălecăm pe-o şa.

 

 

Senzaţia e de plutire

De infinit paraşutism

Noi am făcut mişto subţire

Şi de marxism, şi hitlerism.

 

 

Ce Decebal, ce Burebista?

Ce patriotul cărturar ?

Trăiască Miţa Biciclista

Şi berea rece la pahar!

 

 

Mitică veşnic să trăiască

Şi noi pe lângă el. Noroc!

Filozofia chelnărească

Cu batem pasul tot pe loc!

 

 

Întreaga drojdie se scurse

Din mahalale de Fanar

Şi-n loc să fim un roib de curse

Azi am ajuns din cal – măgar.

 

 

Pe primul loc e-njurătura

Ea pentru toate e un leac

Simţi cum îţi umple gura

O moştenim din veac în veac.

 

 

Noi „facem“ şi „băgăm“ de-a valma

Noi suduim neîncetat

Iar la bobor, sudalma

E o religie de stat.

 

 

La treburile serioase

Noi nu ne concentrăm destul

Avem o somnolenţă-n oase

Şi-o zeflemea de prost fudul.

 

 

Ceac-pac! Dar la reluări de faze

Parcă ne mai trezim puţin

N-avem profil de kamikaze

Tiparul nostru-i byzantin.

 

 

Apocalipsa furtunoasă

Îi sperie pe pământeni…

Pe noi nu ne-o găsi acasă

Vom fi la meci, sau la pomeni.

 

 

Aceasta, poate, ne e soarta

S-o tragem şi pe asta-n piepţi

N-aveţi decât să-nchideţi poarta

Dacă tot o face ea pe moarta …

Hai, că românii e deştepţi!

 

Pilule destresante

Am găsit un bileţel pe frigider: „Nu mai merge! Nu mai suport! Plec la mama!”. Am deschis frigiderul şi mergea perfect! Cine să le mai înţeleagă pe femei?!

– Iubitule, am slăbit 2 kg!

– Te-ai demachiat?

Când a venit amantul, a văzut tot blocul, dar când au intrat hoţii, toţi dormeau!

Sânii sunt dovada clară că şi bărbaţii se pot concentra la două lucruri în acelaşi timp.

N.B. 3. O corală, Armonia, a Arhiepiscopiei Tomis de talie mondială! Ce Carusso, ce Pavarotti! Ascultaţi de ziua Eminescului pe:

 http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?id=8839

*

Toate bune!?!

Ai nevoie de o informaţie?

Mică, mică? O rezolvăm împreună.

Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!

————————————————-

Sergiu GĂBUREAC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3         

Bucureşti

sâmbătă, 20 iunie 2015

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii