Sergiu Găbureac: Chișinău și București – Două inimi românești !

20 Jul 2015 by admin, Comments Off on Sergiu Găbureac: Chișinău și București – Două inimi românești !

Copiii Basarabiei au făcut istorie !

După marele vot din Piaţa Mare a Chişunăului pentru reîntregirea neamului românesc, din 5 iulie, au venit la Bucureşti pe un traseu pedestru până la Ungheni pentru preluarea mesajelor din localităţile Moldovei de peste Prut, stârnind admiraţia românilor şi iritarea ocupanţilor sovietici prin activarea agenţilor sovietici din România. În Basarabia se manifestă zi de zi de peste 75 de ani. De asemenea, mulţi politicieni români şi-au arătat, a câta oară, adevarată lor faţă de laşi şi trădători ai intereselor naţionale.

Mass media românească a reacţionat ca la un eveniment banal, pe primul loc în comentariile lor fiind tot furturile, accidentele, crimele, violurile, ce-a mai mâncat Cotabiţă, cum s-a îmbrăcat soţia lui Johannis sau cum arată noua faţă a Ebei. Horror! Se continuă, de ani de zile, acelaşi program de destructurare a identităţii naţionale a poporului român, de imbecilizare a naţiunii: Cum afirmă mulţi sociologi şi istorici de prestigiu. Sunt prezentate, non stop, în detaliu, obsedant, doar noncalităţile poporului român. Orice ştire tonifiantă este trecută sub tăcere sau expediată în câteva secunde. Ştiţi, de pildă, că acum se recoltează grâul? Aţi văzut la tv vreo combină pe vreun ogor al patriei! Sau că s-au făcut cireşele şi vişinile în ciuda veştilor şoc de prin aprilie că nu vom avea deloc fructe în pieţe? Sau că s-a deschis o nouă fabrică? Nicio vorbă!

Ore întregi suntem tocaţi numai cu ştiri apocaliptice, demobilizatoare, pesimiste, isterice, panicarde pentru distrugerea mentalului românesc. De aceea, nu e „cutremurător” că nu s-a mediatizat mai mult Marşul lui Ştefan Mare pentru Reîntregirea a neamului românesc, cum îmi comunica un postac. Evident antiunionist!

Nu prea mai avem o mass media românească, jurnaliştii noştri servind doar interese străine sau de grup infracţional, cu misiunea clară a destructurării identităţii naţionale!  Analfabeţi, bârfitori, plini de ifose, ţăţismul, prostul gust, exacerbarea instinctelor primare şi grobianismul tâşnind non stop prin sticla ecranelor. Aţi sesizat că „jurnaliştii” noştri sunt mult mai bârfitori, mai ţaţe decât jurnalistele, care au mai mult bun simţ! I-aţi văzut cum se prostituează în direct şi la ore de vârf ca nişte cocote de pe centură?  Hăhăială continuă a fost preluată (!) de la demisul naţional, care şi-a însuşit, mai nou, rolul de guru ocupând locul lui Vadim! Javras, tot javră!

Media a uitat de rolul ei formator, misiunea educativă, ridicarea moralului naţiunii, păstrarea limbii şi unităţii naţionale, apărarea adevărului, deontologia profesională!  Unde nu e educaţie şi profesionalism nu ai ce să ceri! Aşa că e bine să ne implicăm mai mult noi, românii de rând, adaptându-ne la condiţiile existente! Aşa cum am făcut-o şi înaintaşii timp de sute de ani!

Nu mă mir că evenimentul a fost expediat în câteva secvenţe, comentate alb, de parcă era vorba de un popor dezbinat din Africa, cu imagini de amatori. Un asemenea subiect ar trebui să stârnească dezbateri ample ore, zile, ani. Reîntregirea neamului românesc despărţit prin aberantul şi criminalului pact Ribbentrop-Molotov nu poate fi tratat ca un subiect de scandal. Mai ales că pactul este menţinut şi astăzi în ciuda declaraţiilor „democraţilor” de la Moscova şi Berlin!

E vorba de hotarele moştenite de la întemeierea Ţării Ardealului, Ţării Româneşti şi Ţării Moldovei, reunite prin voinţă naţională în 1918 şi recunoscute internaţional. La manifestare au participat mii de români, de pe ambele maluri ale Prutului, majoritatea tineri, ce au scandat pe parcursul marşului spre Parlament şi, apoi, Cotroceni, doleanţe absolut îndreptăţite. Din nou trecute sub tăcere de mass media. Românească?! Mă îndoiesc!

George şi Anatol, doi tineri reprezentanţi ai celor de pe ambele maluri ale Prutului, au explicat clar care este obiectivul tinerilor români. Noua generaţie de români nu mai vrea să trăiască despărţită de gardul de sârmă ghimpată pus pe Prut de ocupanţii sovietici. Jos hotarul de la Prut! Traseul ales în Bucureşti pentru Marşul lui Ştefan cel Mare, cât de frumos sună, a cuprins puncte esenţiale. Cu mari rezonanţe istorice, culturale, politice.

Piaţa Universităţii este locul celor mai intense trăirilor ale bucureştenilor şi tuturor românilor, din ultimii 25 de ani. Toate marile victorii politice, sociale, culturale, sportive aici au fost marcate prin manifestaţii de bucurie sau de proteste intense. În perimetrul acesta au fost ucişi, la Revoluţia din 1989, sute de oameni, doar pentru dorinţa lor de a fi liberi de comunism. Au fost ucişi atât de dictatorul Nicolae Ceauşescu, cât şi de criminalul „democrat” Ion Iliescu&echipa, care a confiscat Revoluţia instaurând Sistemul Cripto-Mafiot ce suguşă ţara. Ucişi, apoi, şi cu prilejul marilor proteste din primăvara-vara anului 1990 sau în timpul mineriadelor. Fibra morală a poporului român a fost atacată aproape ireversibil, mulţi semeni fiind târâţi în mocirla imoralităţii politice. SCM a distrus bunuri materiale realizate de români de-a lungul anilor, furând miliarde şi miliarde de lei / dolari / euro, pe care nu le vom recupera vreodată. Dar, măcar vinovaţii să fie aspru pedepsiţi. Lucruri similare s-au petrecut şi au loc şi în Moldova basarabeană. Cu personaje la fel de pro-moscovite.

Am manifestat bucuria întâlnirii cu fraţii basarabeni sub privirea îngăduitoare a lui nenea Iancu fericit, pentru câteva clipe, că o părticică a poporului român şi amintit cine este cu adevărat. De fapt, istoria nu a fost făcută niciodată de „masele populare”, cum am fost intoxicaţi decenii la rând, ci de grupări patriotice. Să ne amintim Revoluţia de la 1848, dar şi de Revoluţia din 1989. Confiscată, ulterior, de un alt grup. Mafiot.

S-a plecat de la Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale, instituţia formatoare a sute de mii de români, apoi, s-a defilat prin faţa Universităţii Bucureşti, care a dat ţării, şi altor ţări, sute de mii de specialişti de înaltă clasă. Mulţi alungaţi din ţară prin dispreţul manifestat deschis de regimurile Iliescu, Constantinescu, Băsescu, primul şi ultimul aplicând consecvent programul fesenist de demolare a valorilor româneşti şi de vânzare a ţării pentru propria îmbogăţire.

Însuşi Mihai Viteazul ne-a salutat! I-am adus omagiul cuvenit pentru încercarea sa temerară de unire a ţărilor române la 1600. Precum şi corifeilor învăţământului românesc uimiţi de ceea ce văd. Explodează mămăliga!? Piaţa este şi astăzi dominată, indecent, de firma partidului care a contribuit din plin la jefuirea ţării. Alte partide politice, mai puţin compromise, au avut bunul simţ şi au retras de mai mulţi ani propriile firme. Rămâne ca PSD să înţeleagă că nu are ce căuta propaganda politică în centrul capitalei unei ţări europene!

Ajuns la Piaţa Drapelului şi Cercul Militar, îţi aminteşti instant de jertfele bravei armate române pentru păstrarea vechilor hotare lăsate de voievozii români la întemeirea principatelor Ardeal, Moldova şi Ţara Românească, confirmate prin cucerirea Independenţei de stat, adevărata Zi Naţională a României, de care unii se tem ca dracul de tămâie să o recunoască sau de rolul ei în întregirea neamului românesc din 1918, după bătăliile glorioase de pe câmpurile de luptă.

Calea Victoriei a răsunat de chemările manifestanţilor: „România n-a avut graniţă la Prut!” un adevăr istoric ignorat de cvasitotalitatea politicienilor de pe cele două maluri ale Prutului. Ratarea reunirii cu Basarabia la începutul anilor ’90 nu este nici azi asumată de Ion Iliescu şi Mircea Snegur, care, cu ordin de la Moscova, au temporizat entuziasmul de atunci al românilor, cu tot felul de poduri de flori şi alte aiureli. Aceste adevăruri trebuie repetate răspicat!

Calea Victoriei a primit întodeauna pe învingători, aşa cum sunt şi aceşti tineri ai Basarabiei, conştienţi că doar împreună putem construi o Românie puternică pentru toţi românii şi etnicii aciuaţi pe aici de-a lungul timpului.

„Trăiască! Trăiască! Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!”

În Piaţa Naţiunilor, Taraful Ştefan Vodă a dat un minirecital ce a entuziasmat auditorii, după care imensa coloană s-a deplasat către Parlamentul României. Şobolanii Zgonea şi Tăriceanu/USL 2.0 (ce invenţie machiavelică!) erau ascunşi, ca de obicei, prin hrubele Parlamentului! Nicio reacţie! Nicio fluturare de mână! Nimic! Pustiu! Toţi parlamentarii erau în week-end savurându-şi indemnizaţiile grase şi drepturile de nababi de care se bucură de ani şi ani de zile. Pesemne îşi sărbătoreau recenta victorie a autovotării in corpore a unui nou „drept”. Pensiile speciale nemeritate. Apropo! Am văzut între manifestanţi doi parlamentari, uşor dezorientaţi, nu sexual, ci uimiţi de ceea ce văd şi aud ! Unul din ei a fost şi la Chişinău la Marea Adunare Naţională din 5 iulie! Respect ! Trecerea podului peste Dâmboviţa mi-a amintit de trecerea podului, cu o zi înainte de la Ungheni!

„România Mare în vechile hotare!”

Urcăm Dealul Cotrocenilor plini de speranţă. Ne cunoaştem tot mai bine cu cei veniţi acasă din Basarabia. Schimbăm idei, convingeri personale, vise… Primirea delegaţiei tinerilor basarabeni s-a făcut în marea sală a Unirii de către consilieri ai preşedintelui. Se ştia dinainte că Johannis este plecat într-o vizită oficială în Spania. Poate pentru a învăţa cum trebuie reinstaurată regalitatea în România? Nici azi infirmată de vreun document comunist! Mesajul său a fost bine primit de solii Basarabiei: „Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chişinău la Bucureşti. Din păcate, nu voi fi în ţară şi nu îi pot întâmpina la Palatul Cotroceni, dar fiţi convinşi că mi-ar fi făcut o reală plăcere”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis. Lelea Safta îmi spune că putea fi prezent, dar a preferat Sibiul! Diplomaţie?!

În marea sală a Unirii consilieri ai preşedintelui „au transmis tinerilor aprecierea preşedintelui Klaus-Werner Iohannis faţă de efortul depus. În cadrul întâlnirii cu liderii Platformei Unioniste Acţiunea 2012, reprezentanţii admnistraţiei prezidenţiale şi-au exprimat deschiderea pentru consolidarea dialogului cu societatea civilă din ambele ţări, implicată în problemele din Republica Moldova.” Alt tur diplomatic! Cei mai mulţi am înţeles că o astfel de vizită se programează cu luni de zile înainte. Dacă se programează! Ştim foarte bine că preşedinţii postdecembrişti ai României nu au fost frecventabili puţin invitaţi prin ţările civilizate ale lumii. Se ştie şi de ce!

Victor Ponta, le-a transmis tinerilor basarabeni: „Consider că românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun (pe care doar nedreptatea istoriei l-a întrerupt de mai multe ori)! Şi cred că oamenii tineri şi sinceri au mai mult curaj şi mai multă putere în realizarea acestui destin comun decât politicienii! Un salut personal de admiraţie pentru aceşti tineri şi gestul lor de azi!”. În schimb Parlamentul, cheia întregii ecuaţii, nu au avut nicio reacţie. Patrihoţii neamului au băgat capul în nisip. Penali şi complici prin tăcere!

La Monumentul Leu, închinat celor care au luptat pentru păstrarea fiinţei naţionale pe câmpurile de bătaie, din faţa intrării principale la Palatul Cotroceni, a avut loc un adevărat spectacol al bucuriei celor care scris pe 5 iulie, la Chişinău, şi 11 iulie 2015, la Bucureşti, o adevărată pagină de istorie. Cu mijloace paşnice.

Reunirea neamului e tot mai aproape!

Asta datorită mobilizării şi sensibilizării tuturor românilor de către tineri ca George Simion (România) şi Anatol Ursu (R. Moldova) susţinuţi de sutele de mii de membri şi simpatizanţi ai platformei unioniste Acţiunea 2012. Platformă ce cuprinde multe organizaţii civice, care au ca principal obiectiv reîntregirea neamului. Un cârcotaş de serviciu mi-a spus că au fost vreo 500 de participanţi! Ori era vreun fost corigent la aritmetică, ori agent sovietic pripăşit prin Bucureşti? Tot el era foarte îngrijorat să nu-l supărăm pe tov. Putin! Ce treabă are Putin cu naţia română? Să fie Putin virusat de morbul sovietic al ocupării altor teritorii? Pare, totuşi, un tip deştept! Vom vedea! Constat că agenţii Moscovei, atât din România, cât şi din R. Moldova s-au dezlănţuit! Plus postacii fesenişti. Nu s-au săturat sovieticii, nu ruşii, cât au ucis şi deportat sute de mii de basarabeni-români prin siberii, cât au împânzit Basarabia cu colonişti strămutaţi de peste Volga şi puşi numai în funcţii de conducere. Au cumpărat mii de conştiinţe autohtone, devenite cozi de topor ale puterii sovietice! Cum sunt azi Voronin, Usatîi, Plahotniuc, Dondon şi alţi mancurţi, care pentru un pumn de ruble şi-au uitat adevăratele origini! Aşa cum trădători ai neamului se află şi în Parlamentul României! E drept, mai puţin vocali!

Tov. Voronin e deranjat de faptul că români din două state româneşti vor să se reunească! Adică, pot fi ţinute la un loc, într-o federaţie, 88 de entităţi federale cu peste 160 de grupuri etnice diferite şi popoare indigene, iar două state născute în aceleaşi trup, cu istorie comună sute de ani nu au voie să se reunească? Tovarăşe Dondon, stau la un loc ruşi, udmurţi, tătari, mariiţi, ucraineni, osetini, başkiri, beloruşi, ciuvaşi, kabardini, ceceni, kumâci, armeni, iakuţi, avari, lezghini, mordvini, buriaţi, kazahi, inguşi, azeri, darghini, iar românii cu românii nu au voie să se reunească în trupul secular de odinioară? Însuşi V. I. Lenin a scirs negru pe alb în lucrarea „Dreptul naţiilor la autodeterminare”: «Basarabia este pământ românesc»! Pe ce lume trăim?

Moldoveni-basarabeni-români, treziţi-vă! Suntem de-o mamă şi de-o samă! E timpul reunirii! Copiii voştri vă spun asta! Ascultaţi-i! E viitorul lor în joc!

E cert, tot mai mulţi, vrem o Românie mare, prosperă şi democrată în vechile hotare ! Fără extremişti! Pactul criminal Ribentrop-Molotov să fie anulat!

RE-U-NI-RE pentru întregirea neamului românesc !

ULTIMA ORĂ!

Primesc ştirea amendării av. Alexandru Cristian Surcel, unul dintre organizatori, cu suma de 10.000 (zece mii) de lei pentru abateri minore ale manifestanţilor în timpul marşului. Domnule preşedinte Johannis, avem agenţi sovietici chiar şi în rândul Jandarmeriei Române? Aştept răspunsul Dumneavoastră.

*

Toate bune!?!

Ai nevoie de o informaţie?

Mică, mică? O rezolvăm împreună.

Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!

————————————————-

Sergiu GĂBUREAC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3         

Bucureşti

sâmbătă, 18 Iulie 2015

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii