Viorel Roman: Germanizarea Europei

29 Jul 2015 by admin, Comments Off on Viorel Roman: Germanizarea Europei

Chestiunea Germană (1400-) şi Chestiunea Orientală (1774-1923) sunt vechi, de aceea e firesc ca lumea în criză se întrebă: Se germanizează Europa sau se europenizează Germania? Aparţin greco-ortodocsii de Europa sau de Eurasia?

În Europa/UE piaţa neagră e de 50% din activitatea economică, PIB, la greco-ortodocşi, 25% la catolici şi 10% la protestanţi. Aceste decalajele de corupţie şi monedă unica € agravează criză, în care fiecare trage spuza pe turtă lui.

Se redeschide Chestiunea Germană, se urmăreşte, reusi din nou distrugerea Europei Centrale, €? Războaiele, de treizeci de ani, 1618-1648, cele napoleoniene, 1799-1815, cele mondiale, 1914-1945, au reuşit mereu distrugerea Germaniei.

Integrarea RFG în UE a împiedicat reapariţia Reich-ului. Când, cu sprijinul Rusiei, Germania s-a refăcut in 1991 brusc, Anglia şi Franţa au fost din nou împotriva. Numai dizolvarea armatei germane în NATO şi diluarea DM în € a potolit spiritele.

Slăbiciunea competitiva a tarilor din sud PIIGS au împins însă Germania, cu un export de 1.000 de miliarde de €/an, în faţă. Se va degrada Germania sau va disciplina ea Europa? Antata, fără Rusia, adica Franta, Anglia, SUA nu mai pot prinde în cleşte, pe două fronturi, Germania, că 1914-1945.

Germania încotro? La Atena se arde drapelul german şi portretul d-nei Merkel e împodobit cu svastica nazistă. Londra nu renunţa la industria ei financiară non-UE. Nu numai Italia şi Spania sunt depăşite de competitivitatea şi fiscalitatea germană.

Românii stau cu un picior în Europa şi cu celălalt în Eurasia. Şi cum Moscova întârzie refacerea unităţii creştine, moldovenii sunt din ce în ce mai mult asiatici şi nici Bucureştiul n-are inca nici un proiect naţional sau european credibil.

Integrarea românilor în UE/NATO n-a rupt lanţurile grele ale duhovniciei şi soborniciei moscovite şi constantinopolitane care blochează emanciparea lor. Formularea e din perioada interbelică, când ardelenii sperau că ortodocsii moldo-valahii se vor coace. Dar Stalin lichidează Unirea cu Roma şi îi integrează pe toţi într-o satrapie asiatică, a căror urmări sunt şi astăzi evidente. Mulţi şi-o doresc din nou!

Moldo-valahii au fapta unirii,1 859, 1918, dar ideea nationala, europeana e a Şcolii Ardelene. De aceea încercarea Partidei ortodoxe, FRN, PMR, PCR, FSN, PDSR, PSD, PNL, USL, PC de a-şi însuşi, plagia şi ideea naţională e contraproductiva, iar folosirea în dialogul cu vestul a curentelor culturale, a masoneriei, a dinastiei etc. este neconvingătoare, nu pot înlocuii imperativul: Toate drumurile duc la Roma!

Soarta romanilor depinde de meandrele Chestiunii Germane şi a celei Orientale, cu resorturi si ţeluri diferite. De aceea criza naţională si sociala se poate depăşi numai prin continuarea dialogului început in anul de gratie 1999 la Bucureşti de Preafericitul papa Ioan Paul II şi refacerea unităţii cu Roma.

viorel-roman-bremen.over-blog.de

www.viorel-roman.ro

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii