Viorel Roman: Criza doamnei Merkel

23 Jan 2016 by admin, Comments Off on Viorel Roman: Criza doamnei Merkel

Criza d-nei Merkel este cea provocată de migraţia a zece milioane de musulmani şi idolatri afro-asiatici spre Europa – primul milion a venit sau mai bine zis a naufragiat 2015 -, e una tipică germana. Căutarea soluţiilor în afară realităţii, romantismul cancelarului federal Angela Merkel nu numai că nu este agreat de partenerii din UE, dar nu e nici măcar înţeles. La fel idealizarea refugiatului de peste mări şi ţări pe care inchiziţia creştină nu l-a chestionat, civilizaţia industrială nu l-a dezumanizat, care-şi caută numai cu ce are pe el un viitor mai bun etc. Reînvie nobilul sălbatic din literatura idealistă, iată un nou aliat în lupta împotriva capitalismului anglo-mozaic.

Cum este altfel posibil să proclami în Germania o cultură a ospitalităţii fără margini şi fără graniţe, la propriu, şi apoi să te mir că vin, pe ruta balcanică sau cea mediteraneană, sute de mii de refugiaţi fără acte de identitate, care refuză ordinea ţării gazdă, se dedau la acte de tâlhărie şi agresează, sau chiar violează femei. Câţi din noii veniţi refuza ab ovo normele civilizaţiei creştinilor occidentali, câţi vor forma o societate paralelă cu moschei şi şaria, câţi sunt terorişti ai Califatului islamic?

Ţările cu monedă comună euro, dar şi celelalte membre ale UE au simpatie pentru esteuropeni, pentru România, Bulgaria, Cipru şi Grecia, care după 500 de ani de colonialism turco-musulman, nu găsesc încă o cadenţă cu lumea creştinilor occidentali, în UE. De aceia au urmat-o pe doamna Merkel fără discuţii în acţiunea sa generoasă de a-i salva pe greco-ortodocsi de la faliment în vara anului trecut şi a le oferi în continuare o perspectivă în Europa. Într-adevăr, era o opţiune fără alternativă (Alternativlos), cum îşi prezintă doamna Markel de obicei proiectele politice.

Cu totul altfel se pune problema la invazia afro-asiatica actuală, care nu-i deloc fără alternative. Confruntată cu un refuz unanim european, în Anglia se pune problema părăsirii UE, în USA se discută viza pentru musulmani, sub 1% în ţara tuturor emigranţilor şi posibilităţilor, în Japonia s-a acceptat o duzină de azilanţi, doamna Merkel începe să intre în rândul cancelarilor germani pe care lumea nu le înţelegea şi nici nu acceptă romantismul, idealismul, când ei nu vor decât binele, să salveze întreaga lumea după modelul lor/ Am deutschen Wesen mag die Welt genesen.

Azi doamna Merkel este în situaţia critică de a pierde şi credibilitatea electoratului şi a Alianţei Uniunii Creştin Democrate, Uniunea Creştin Sociale, Partidului Socialdemocrat, care-i asigura majoritatea în Parlament Federal. Pe 6 martie 2016 au loc în Hessen alegeri locale, pe 13 martie 2016 se aleg parlamentele, pe cinci ani, în Land-urile Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, Sachsen-Anhal. De rezultatul acestor alegeri depinde soarta, viitorul primului cancelar federal german femeie.

Prof. Dr. Viorel Roman

www.viorel-roman.ro

Consilier academic la Universitatea din Bremen

19 ianuarie 2016

 

 

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii