Emilia Țuțuianu la aniversară

11 Jul 2016 by admin, Comments Off on Emilia Țuțuianu la aniversară

La mulți ani, Emilia!

La aniversări, simțim nevoia de a fii alături de prieteni. Suntem atât de mulți și prieteni tot mai puțini…V-ați întrebat vreodată în ce se măsoară prietenia? Nu, nu în talanți! Nu în interese meschine și lingușeli. Prietenia este un pocal tainic ce adăpostește noblețea, la fel ca iubirea. Un sentiment ce curge ușor, ca apa cea vie într-o lume zgomotoasă. Este prezentă lângă tine la nevoie, să-ți șteargă lacrima din geană. Nu strigă, nu se laudă, nu se trufește. Știe să asculte și îți întinde mâna la greu. Nu cunoaște invidia…Da, Emilia este o prietenă de nădejde.

Nu doresc să vorbesc despre realizările ei personale. Nu are nevoie de un laudațio deși s-ar impune să punctăm ce a făcut și continuă să facă pentru urbe, pentru scriitorii din țară și diaspora. Toate la timpul lor, vor inunda peisajul literar prin adevăr și trudă, materializată prin diverse proiecte. Ceva ce nu se cunoaște la nivel local,  activitatea ei este monitorizată în țară și peste ocean. Un argument bun de atenționare pentru detractari…

La mulți ani, Emilia!

Este urarea noastră românească de la suflet la suflet, de la inimă la inimă. Anii îi numără Dumnezeu, nu oamenii. Noi doar putem să ne bucurăm pentru clipa dată, pentru prieteni și dușmani. Și dușmanii sunt ai noștrii…dacă nu am avea, nu am exista…Ei ne certifică viul! Ne dau puterea de a merge mai departe, demni și încrezători în ziua de mâine.

La mulți ani, Emilia!

Prietenia ta, este o frăție ce știe să șlefuiască timpul în favoarea noastră prin iubire și credință. Cel ce îți priveghează viața, Tatăl Ceresc, să-ți îndrepte pașii pe calea binelui și-n brațele Sale părintești să-ți găsești pacea, ferită de vrăjmășia oamenilor răi  și vicleni. Dumnezeu să-ți dea multă sănătate și zile îndelungate și tot ceea ce faci, să fie din iubire. Menirea ta, prin râvnă, este de a zidi noi conștințe și nu numai…Știu, nu este ușor dar Cel Preaînalt știe cum să le rânduie. O truditoare prin cuvânt și faptă!

Nu am să închei cu versuri, draga mea prietenă. Dacă avem dragoste, avem totul…

,,Dragostea este răbdătoare, dragostea este plină de bunătate, nu este invidioasă, dragostea nu se laudă, nu este mândră,  nu se comportă indecent, nu-şi urmăreşte propriile interese, nu se supără, nu se gândeşte la rău,  nu se bucură de nedreptate, ci îşi găseşte bucuria în adevăr,  suportă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.” (1 Corintieni 13:4-7)

La Mulți și Fericiți Ani, Emilia!

Mariana Gurza

12 iulie 2016

Timișoara

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii